• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vanilkové soufflé
Napište svůj komentář k receptu

Vanilkové soufflé

autor: pavelk2000
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilkové soufflé
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • co pořebujeme
    • 45
      g hladká mouka
    • 45
      g cukr krupice
    • 25
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce vanilkový extrakt
    • 2
      lžíce vaječný koňak
  • ozbobít
    • máslo na vymazání formiček
    • cukr krupice na vysypání formiček
    • zmrzlina k podávání
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Budete potřebovat plnotučné mléko, hladkou mouku, cukr krupici, máslo, vejce, vanilkový extrakt a pak další dochucovací prostředky. Já zvolila vaječný koňak. Troubu si dejte nahřívat včas. Mističky vymažte a vysypte. Tohle množství vystačí na 3 mističky o objemu 200 ml naplněné až po okraj plus možná malinko zbude, záleží na velikosti bílků.
2
Začněte s rendlíkem a metličkou. Smíchejte mouku s trochou mléka do hladké kašičky. Přidejte zbytek mléka a odměřených 35 g cukru. Promíchejte a zahřívejte na středním plameni na malé plotýnce. Za stálého metlání čekáme, až se začne uvolňovat pára a následně začne vše houstnout. Celkem tenhle proces potrvá 2–3 minuty. Jak uvidíte, že u dna začíná směs podezřele špatně jít, sejměte z plamene a už jen ve vzduchu stále míchejte ještě minutku. Je to makačka, ale pak to za to bude stát. V tu chvíli můžete přidat vanilkový extrakt a vaječný koňak. Hned se bude míchat lépe. A dokud je vše horké také máslo. Homogenní hmotu nechte vedle chladnout.
3
Oddělte žloutky od bílků. Do jen vlažného základu vmíchejte žloutky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do polotuha. Pak při šlehání přisypávejte postupně zbylých 10 g cukru a vyčkávejte, než sníh nebude úplně tuhý. Jednu čtvrtinu jeho objemu vmíchejte něžně do směsi. Pak pomocí stěrky spojte vše dohromady. Hned můžete plnit mističky a vkládat do vyhřáté trouby.
4
* prvních 5 minut nechte teplotu na 200 – 190°C
5
* na dalších 7 až 8 minut ztlumte na 175 °C
6
* po nějakých 12 až 13 minutách dejte teplotu úplně na nulu a nechte v troubě ještě asi 4 minuty
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkové rohlíčky s ořechy

Vanilkové rohlíčky s ořechy

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Soufflé
Moučníky Dopolední svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Vaječný koňak Vanilkový extrakt Vejce Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Koláčky

Koláčky

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

90
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
77
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
56
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
55
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
41
Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku
Amur (ryba) v bylinkovém…

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Radost ze Survivoru vystřídala bolest: Kotková přišla o milovaného člena rodiny

Radost ze Survivoru vystřídala bolest: Kotková přišla o milovaného člena rodiny

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

  • Recepty.cz
  • Vanilkové soufflé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact