//Množství ingrediencí vyjde na 1 hranatou formu na chlebíček.//
2
Vejce a žloutky dejte do misky. Z vanilkového lusku vyškrábněte do vajec semínka. Vmíchejte cukr.
3
Vodu v kastrůlku přiveďte k varu a postavte na něj misku s vaječnou směsí. Elektrickým šlehačem šlehejte a na páře zahřívejte zhruba 8 minut. Pak sundejte z lázně a šlehejte do zchladnutí. Do směsi zapracujte tvaroh.
4
Smetanu ušlehejte dokrémova a opatrně ji vmíchejte do směsi. Čokoládu nakrájejte na drobné kousky a také zapravte do směsi.
5
Připravenou směs vlijte do formy, vložte do mrazáku a nechte alespoň 5 hodin mrazit. Pak vyklopte a posypejte čokoládou.
6
//**NÁŠ TIP:** Zmrzlinu můžete podávat také s čerstvými jahodami a šlehačkou nebo přelitou čokoládovou polevou.//