g
máslo
(můžeme použít i rost.tuk, nebo napůl s máslem....ale máslo je bezkonkurenčně nejchutnější!)
250
g
hladká mouka
70
g
moučkový cukr
100
g
mleté lískové ořechy
(hodně najemno)
Postup přípravy receptu
1
Vše zpracujeme na těsto. Ihned děláme rohlíčky - nedáváme uležet do chladničky!!! (těsto pak ztuhne a láme se)
2
Z těsta vyvalujeme tenčí válečky, které nakrátíme a stáčíme do tvaru rohlíčku (či podkůvek). Nedělejte válečky příliš tenké, protože jsou rohlíčky po upečení velmi křehké, polámaly by se.
A co vanilinovy cukr kdyz to jsou vanilkove rohlicky? Nedavate? Nebo ho pridavate az nakonec do kouckoveho cukru na obaleji ci nechate mouckovy cukr nacichnout vanilkovym klasem?
pokud jste dodržel postup (viz. těsto ihned zpracovat a nenechávat uležet), tak mě napadá snad jen, zda nebylo moc ořechů, nebo velké kousky. Pravda je, že se s těstem zachází hůře, ale za tu práci výsledek rozhodně stojí. ;-)
Petra
|16. 12. 2012 17:30
Moje 1. rohlíčky (s ořechy), podle receptu (i když s přídavkem špaldové mouky) se krásně povedly, není to nic těžkého. Nikdy jsem neměla ráda vanilkové rohlíčky, proto jsem je nedělala, letos kvůli manželovi a můžu říci, že lepší rohlíčky jsem nikdy nechutnala-možná je to tím, že nejsou z vlašských ořechů, nevím,ale jsou moc dobré!!!
David
|10. 12. 2012 21:42
Zdravím, má problém - těsto při válení nevydrží v kuse a láme se syrové...Přitom je těsto krásně vlhké...Nevíte čím to může být když jsem dodržel postup? Děkuji
Yanka
|5. 12. 2012 20:08
Rohlíčky jsou výborné. TIP: teplé rohlíčky jsou křehké, proto je parádní když je "pouze" pocukrujete přes jemné sítko ;-) Malá finta, ale ušetří polámané rohlíčky, čas a taky dobrou náladu. :-) :-) <:-)
Yanka
|5. 12. 2012 20:08
Rohlíčky jsou výborné. TIP: teplé rohlíčky jsou křehké, proto je parádní když je "pouze" pocukrujete přes jemné sítko ;-) Malá finta, ale ušetří polámané rohlíčky, čas a taky dobrou náladu. :-) :-) 8-)