Vanilkové rohlíčky jsou snad nejklasičtějším vánočním cukrovím. Dostaly se k nám z Vídně, známé jsou však i v jiných slovanských zemích, stejně jako v Německu či Maďarsku. Kromě chuti na nich hospodyňky ocení i jejich trvanlivost – dají se díky ní připravit i s větším předstihem.
Reklama za
S těstem se skvěle pracuje. Rohlíčky v troubě dost nabudou, proto je lepší dělat menší. Hned po upečení jsou hodně křehké. Obalovat v cukru velmi opatrně. Chuťově jsou skvělé. Ukládám si recept na další rok. ?
Dobré těsto, výsledek jak má být. Čerstvě upečené rohlíčky jsou velmi křehké, pozor při obalování.
Dobrý recept. S těstem se dobře pracovano, chuť výborná. Málem jsem je zmizela dřív než jsem je v krabici stihla odnést odležet. :-D
Pri akej teplote a ako dlho sa tie rohlicky pecu v plynovej rure?
To těsto je bez vajec ? Děkuji. :-)
Trochu testa jsme obarvili kakaem a delali jsme i jine tvary. Taky pridavame fotku.
na kolik se prosim vás ty rohlíčky pečou ?
boze Kaceno ty jsi ale bozi krava
Maslo můžeš vždy nahradit jiným tukem jako Hera a pod . Ale je to prostě "NÁHRAŽKA" . Za těch pár korun co ušetříš na másle ta chut cukroví za to nestojí . Máslové je prostě máslové !!!
Peču iž druhým rokem a jiné už péct nebudu . Ani loni ani letos se mi ani jeden nezlomil a chutově jsou špica !!! Jen je teda muj syn vykrajuje z plátu na malá srdíčka z liskáču a z mandlí máme čtyřlístky .
Můžeš dát Heru i jiný tuk, např. rostlinný tuk z Penny, jde o zvyk pekařek. Můžeš zkusit i nepečené
Dobrý den, mohu se zeptat, můžu místo másla dát heru? Peču prvně sama a ještě jsem koukala na slepované a také tam píšou máslo, šla by taky hera? Nerozumím tomu co je lepší Děkuji!!!
Upekla jsem je na Ukrajině! Během několika sekund byly pryč! Fantastické, chutné a jednoduché!Pro velký úspěch jsem je musela udělat ještě jednou! Moc děkuji za tento super recept!
Rohlíčky jsou výborné, peču je dle tohoto receptu už třetí rok, ale jak nemám mlýnek na maso, je s nima strašná práce je vytvarovat a nejen po upečení jsou extrémně křehké.
Já pekla na 230 stupňů a byly famózní <:-)
Výborné <3 <3 <3 Děkujeme
je tam zbytecne moc masla, musela jsem pridat mouku davala - od oka ze sacku cca 50 g.
Jak se mají péct? Jak dlouho a na kolik stupňů v elektrické troubě?
nechapem, piekla som na 180 a cele sa roztiekli, zplacateli a na vrchu spalili, ale cesto zostalo makke nedopecene....??? ingrediencie presne podla receptu
Velice jednoduche, rychle a chutne. Dekuji :-)
:-D Moc dobre supr .
Těsto hrozné, řídké, lepí se a přesně podle receptu
Těsto hrozné, řídké, lepí se a přesně podle receptu
Dobrý den, vaše hodnocení bylo vymazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)
Je to normalni maslo nebo napr hea na peceni
ankor, proč myslíte, že žloutek do rohlíčků nepatří? Už moje babička před 60 lety žloutek dávala a téměř ve všech receptech i nyní se dává. Já sama dávám 2 a rohlíčky jsou výborné.
Uzasne chutnaji, s testem se dobre pracuje. Moc dekuji za recept
Žloutky do rohlíčků nepatří.
Je to asi vídeňská varianta - tam vajíčko ani žloutek není.
a nechybí tam náhodou žloutek?? Bez žloutku se těsto určitě rozdrobí. :-)
a nechybí tam náhodou žloutek?? Bez žloutku se těsto určitě rozdrobí. :-)
a nechybí tam náhodou žloutek???
A na jakou teplotu mam nastavit horkovzdušnou troubu...?
A můžu se zeptat..vajíčka nepotřebuju? Prosím co nejrychleji :-S O:-) =-O :-\ :-\ :-\
A můžu se zeptat..vajíčka nepotřebuju? Prosím co nejrychleji :-S O:-) =-O :-\ :-\ :-\
Sice jsem ty rohlíčky ještě neudělal, ale myslím si že budou eňo ňuňo! O:-) =-O
testo se mi droli, nevite proc? nejde z nej nic tvarovat? ingredience vsechny presne dle receptu...
Na kolik stupňů a jak dlouho péct? Děkuji
Ty rohlíčky jsou tak výborný každej to málem snědl :-* :-\ :-[ ;-) :-|
Pekli se rychleji než bych čekala, takže jsem první várku spálila :-! Jinak ale dávám palec nahoru, recept je opravdu jednoduchý, postup je rychlý a chuťově jsou rohlíčky vynikající. ;-)
Omg, vždyť to tak autor dělá také - jak je psáno v ingrediencích.
úžasné a křehké ... :-)
Výborné, jen mi ještě teplé obalujeme v cukru moučce smíchané ve vanilkovém cukru 8-)
nechejte je uležet a hodně pocukrujte
mám tento recept,rohlíčky nechám vychladnout a potom hustě pocukruju dvakrát za sebou
Včera jsem je pekla, dala jsem přesné množství ingrediencí, ale vůbec mi nechutnají.. Připadají mi děsně máslové.. Nevíte, kde jsem udělala chybu? Upozorňuji, že jsem dala vážně máslo, ne nějaký tuk na pečení.. :-(
výborné- zkusila jsem z másla - a jsou vynikající!!!! obaluju až po vychladnutí - jinak jsou křehké - dnes dělám z dvojité dávky znovu <:-)
Rohlíčky jsou famozní, manžel už mi jednu dávku snědl, dnes udělám pro jistotu dvojitou ;-) ;-) ;-)
Rohlíčky jsou výborné!! Jsou hodně křehké, takže se musí s upečenýma zacházet opravdu opatrně. Možná budu muset dělat ještě jednou, jelikož si nejsem jistá jestli do vánoc všechny nesníme ;-)
Prostě perfektní. Hned se rozplývají na jazyku :-*
Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/
Mám totžný recept, válím ručně a jsou výborné, netvrdnou a v puse se rozplynou. Když už mi válení nebaví, ze zbytku udělám v ruce malou kuličku, dám na plech a doprostřed posadím jeden větší lískový ořech, po upečení ozdobím čokoládovou polevou cik cak. Vypadá to hezky a máte hned jiné cukroví ;-)
Katko mnoho štěstí do příštích dnů a roků, ať se vám daří nejenom v kuchyni. Stejný recept používám už léta a nikdy nezklamal.
Dělala jsem na vánoce,nemají chybu.Za pár dní se vdávám a jdu je dělat i na svatbu.Určitě budou mít úspěch.
děkuju, v sobotu jdu na to..
Lucko, můžěte to tak udělat, nejlepší je nechat těsto déle v lednici (klidně přes noc).Vytvarujte tenký váleček, aby byly rohlíčky hezky malé,opravdu v troubě nabudou.
Jsem kuchařka začátečnice, lze místo použití strojku na maso vytvořit z těsta váleček na válu a z něj odkrajovat jednotlivé rohlíčky?? Díky za radu..
Super!!!!Za jedna!!!Jednoduché a rychlé a výborné!
Moc dobré ! Pekla jsem poprvé, pomahaly mi i moje dve holcicky a vysledek nam vsem chutna. Takze super !
Tento recept také dělám i děti pomáhají s pečením,ale i se spotřebou.Hned jsou pryč.
Přesně tento recept dělám a je vynikající,okamžitě měkké,netvrdnou,válím ručně opravdu malé,v troubě nabydou.Jiné nedělám,dala jsem 1!
Rohlíčky jsou vynikající!"Nevýhodou" je,že se dají konzumovat hned po upečení-musela jsem péct 2x,aby něco zbylo na vánoce.Zařazuji mezi oblíbené recepty.Díky!
Lenko, jsem moc ráda, že rohlíčky chutnají, já jsem je dělala před týdnem a asi budu muset dělat ještě jednu dávku, mizí opravdu rychle. Dělala jste je strojkem anebo ručně?
Rohlíčky jsou výborné,já jsem zkusila dát místo vlašských oříšků namleté buráky co tu zbyly od mikuláše, a musím říct že se opravdu povedly, jsou výborný
Já je peču ve formičkách ve tvaru rohlíčku.Dnes jsem v televizi slyšela,že se dříve stříkaly rumem.Vyzkouším to,chystám se upéct ještě jednu dávku.
Evko, já zase používám tvar dole rovný, nahoře vlnky.Letos zkusím i ta "srdíčka".
Vanilkové rohlíčky dělám také mlýnkem na maso a používám k tomu tvar srdíčka obrácený špičkou nahoru.
Tyto rohlíčky peču taky,jsou moc dobré.Loni sem místo ořechů dala mandle a namáčela do čokolády a velmi nám chutnali.
Myslím, že zase tak velké nejsou, ale není problém tvarovat je ručně a udělat je menší.Já je peču proto, že jsou opravdu výborné a příprava je rychlá a to člověk s malými dětmi ocení.
Tento recept znám, opravdu se do těsta nedává žádné vejce a máslo musí být I., s nějakým rostliným to není dobré. Při pečení se nafouknou a zvětší, tak že to jsou přímo rohlíky, ale výborné. Dávám za 1.