Tak mně se tedy těsto spojilo krásně (nic jsem nepřidávala, přesně na gram dle receptu), rohlíčky se tvarovaly lehce, netrhaly se, nelepily. Tak nevím teda, ještě uvidíme po obalení a odležení, ale zatím jsem spokojená. Velmi <3
Přesně jak říká kolega dále: bezva drobenka s ořechy. Přidávám hoodně másla a teprve se mi začíná spojovat těsto. Příště si přečtu především kritizující příspěvky. Už nikdy víc!! :-(
T o musis mit trpelivost a poradne vyhnect
Ještě byste mohli uvést, na kolik stupňů se to peče.
stačí jeden den
Které ořechy jsou na rohlíčky nejlepší???? Prosím poraďte :-\
Které ořechy jsou na rohlíčky nejlepší? O:-) O:-)
Oznámkovala jsi svou práci ! Super.....
Chtela bych se zeptat, jak dlouho se ma nechat testo odpocnout v chladu ??? Dekuji :)
Musíte tam nechat to těsto např. 30 minut!! Me se to tak povedlo byla to mnamkaa. <3 :-P :-* <:-) <3 <3 <3 <3 super super
Mňam <3 hustýýý 8-)
Rohlíčky jsem zkoušela dle tohoto receptu letos poprvé a byly naprosto senzační :-).
Dnes jsem vyzkoušela, těsto udělat nebyl problém, vše se pěkně spojilo, netrvalo ani 15 minut, po 4 hodinovém chladnutí se ale dělaly rohlíčky strašně špatně, těsto se trhalo, lepilo a už jsem neměla trpělivost poslední rohlíčky dodělat. Takže příště hledám jiný recept a dávám známku 4
Vynikající recept <3 !Jen se rozplývají.Pozor velmi rychle mizí :-[ :-))
Moc děkuji za super recept!!! Jsou chutově bezkonkurenční!!!
Z pěti dávek.... Tři z lískových oříšků , dvě z vlašských.... Už pátý den chodím kolem plné krabice , "degustuju" , a pořád drobivé, neměkoučké... :-(
Proč jen já je mám tvrdé...
:-D velmi chutne ! <3 <:-)
je to to nejlepší co jsem jedla <3 <3 :-* :-[ :-) :-)
1.12 2013 JE TO DOCELA dobré ale ještě bych tam něco přidala ale co si nalhávat je to na zvracení sory ale je to pravda je to nechutný a slaný. :-$ :-$ :'( :'( :'( :'( :'(
lo
lo
Na jakou teplotu se předhřívá trouba a jak dlouho se pečou , díky :-P
Dnes jsem upekla rohlíčk z 5-ti dávek na svatbu a jsou vynikající. Krásně měkoučké. Obalovala jsem moučkový + vanilkový cukr a jsou prostě takové...jako od maminky :-). Pekla jsem na 180st., 12 minut a super.....!
Výborné nikdy jsem nejedl lepší.
Hele jako mě to chutná..!!
kuchař :-D
Helemese můj pravnuk Petřík Sýkora..!!
Helemese
Cau kubo jsi taky spokojenej Ukrajinec ?
Já su blb !
je z toho dobrej sádrokartón ! :D :-D
Já hraju také Call of Duty ale neumím to zapnout :( a když už to zapnu tak se mi restartuje počítač.. :( Njn potřebuju ježíška tenhle PC je od Vietnamců :)
Olizujete zdi od zedníka?
:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) O:-) :'( :-X :-)) :-| :-S <:-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Rohlíčky jsou dobrý strkám je Jarmile do prdele:D
Já su ufon
Zapomeň O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) :-| :-| :-| :-| :-|
Nebudete zvolen..!! Na hrad nepujdeš..!! :)
Rohlíčky sou dobré,dávám je zedníkovi,má to do míchačky :)
:-P
Volte mě volte mě..!!! KAREL na HRAD..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rohlíčky jsou dobré,používám je jako penis ;) :-*
Hele tak to jste pokadili můj kluk tady píše takovýhle bobky..! Nikolaji pojď domů..! Mám pro tebe chleba s paštikou :)
O:-)
:-$ Pecka málem jsem se Posral :-$
Upozorňuji vás že toto je recept na rohlíky né žádný puberťácký kecy..!! :) Moje dcera sem chodí na školu bacha aby vám nerozbila hubu..! 8-)
No mému Péťovy to taky moc chutná..! :) Vždycky přes Vánoce přibere..! :D
<3
OK <3 :-| :-)) :-X :'( O:-) :-! :-$ 8-) :-* =-O :-\ :-[ :-D :-P ;-) :-( :-) <:-) :-S
Jolanda je moje babička..! A věští z cikánských karet :) Náhodou je to sexy babička lepší holku a babičku mít nikdy nebudu..!! :)
Je to moc dobré,našemu Filípkovi to moc chutnalo.:)
OK :D <3
Stojí to za hovno,to je pro cikánky Jolandy né pro ČECHY !! Kurvy !..
Hi my nameis "Mazi" and this is my new FragMovie. :) I bring you CoD4 mAZadoX..!! :) I have a good CFG :) CFG s vanilkovýma rohlíkama co prodávaj v pekárně..!! :)
jo je mi 15 let a je to Ok moc dobry hej si zabil :D dieks zan recetp :))
Nedělejte si ze mě prdelky..! :)
No k CoD4 se hoděj..! :D Rohlíky místo pistole..! :D
Prosím přidejte ještě 3kg šišek..!! :D
Pepa zGeta..!!!
no skusila jsem to udělat a je to vinikajicí..
Výborné rohlíčky,všem moc chutnaly,příští rok peču znova. Děkuji za recept dávám za 1
Můžu se zeptat,na kolik to je pklechů? :O :) Díky :)
Můžu se zeptat na kolik plechů to je? Přesne podle receptu? :-))
Dodržela jsem přesně gramáž i postup a vznikly z toho dokonalý rohlíčky, jak mají být. Pekla jsem je na 170°C...Supeeeer!!!...Taky mě nejdřív malinko zaskočila ta počáteční drobenka, ale později se vše krásně propojilo a vzniklo normální těsto. :-)
.,při dodržení gramáže i postupu.,vznikne bezvadná drobenka na koláč ale tu já jsem dělat nechtěl.,
Gábino..drolilo se vám těsto,ptz ste si ho zpařila :-( nesmí se dlouho plácat v ruce.. :-)
Chválím recept, rohlíčky byly výborné a měly úspěch. Já je dělala na půl ze ztuženého rostlinného tuku a půl másla. Heru nedopuručuji, to se mi rohlíčky vždycky roztekly a celou várku jsem mohla vyhodit. Takže už jedině tuk a nebo máslo. :-)
http://img.mf.cz/945/986/5644.jpg podivejte se na to je to fakt dobry ;-) :-P ;-) :-P ;-) :-P ochutnal jsem to a tyden jsem si to pekl :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( pak mě sice bolelo bricho ,ale stoji to za to dal jsem ten recept par svym kamaradum a ted to pecou kazdy den udelejte si to : :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
dej tam na 250 jasny pak to je dobre a krupave
<3 :-| :-) :-( :-( :-( :-( :-( :-( ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-D :-D :-D :-D :-[ :-[ :-[ :-[ :-\ :-\ :-\ =-O =-O =-O :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :-$ :-$ :-$ :-! :-! O:-) O:-) <3 <3 :-S :-)) :-)) :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ je to fakt gooooooooood chutna mi to mamka mi toho napekla 3 kg a bylo to snedeno za 15 min :-( :-( :-( :-) :-) :-) :-) :-) :-) <:-) <:-) <:-) <:-) <3 <3 :-X :-X :'( :'( O:-) O:-)
Pridejte vic masla, aby se nelamaly :0 8-)
prosím o radu budu ty rohlíčky dělat poprvé nakolik stupňu je mám píct?děkuji
Tento recept je rychlý a jednoduchý, přesně něco pro mě. Ale než jsem doladila detaily tak se mi pár kousků rozlámalo. Nemám moc zkušeností s pečením, tak doba a teplota trouby byly pro mě oříšek. Nejvhodnější se mi zdálo 9 min. na 190 st.. Těsto jsem měla v lednici přes noc, jak jsem s ním ale pracovala tak se zahřálo a rohlíčky se mi lámaly ještě než jsem je dala na plech. V ohybu napraskly. Tak jsem změnila techniku tvoření rohlíčku, stačilo přihnout okraje místo zalomení v půlce a bylo to hned lepší. Přesto jsem některý rohlíček i 5x předělávala. Těsto jsem nechala v lednici a odlamovala si na každý plech aby bylo stále dost chladné. No a poslední věc co jsem nevěděla. Všude se píše, že "ještě horké rohlíčky obalte v cukru". Tak jak jsem vyndala z trouby tak jsem se na ně vrhla a chyba.. hned se rozdrobily.. Musí se chvilku nechat a pak ještě teplé obalovat. Celou akci bych přirovnala k chirurgické práci - hlavně opatrně. Výsledek je ale krásný a velmi chutný. Už se těším až zvlhnou :-)
Právě jsem dopekla a chválím! :-) :-) Místo lískových oříšků jsem dala vlašské, dala jsem jen jeden žloutek a do těsta přimíchala i trochu cukru. Jednak úžasná vůně a chuťově nemají chybu!
ja je delam z 250g hladke mouky, 180g masla, 100g vlasskych orechu a 70g cukru moucka a nerozpadaji se mi. udelam testo a hned delam rohlicky, nedavam ulezet do lednice a delam je prez strojek. jen se trosku rozjedou kdyz je pecu ale ne vzdycky, myslim ze zalezi na mouce. pecu na 250% 5-7 minut a jeste teple obaluji v cukru moucka a vanilkovem cukru.
já budu dnes poprvé péct uplně sama daleko od mamči a všech co mi vždy stáli za dupou a kontrolovali mě jestli to dělám dobře a podle tady těch komentářu jsi myslím že bych to mohla i já jako začátečník zvládnout tak snad se povedou i mě:)
Na Vánoce se podařilo těsto schovat a rohíčky upéct :)) . A opravdu, vynikající! Rozhodně doporučuju. Recept je vhodný i pro začátečníky. Dávám samozřejmě za 1. Nemá chybu - akorát, jak již jsem psala, upřednostňuji vlašáky ;) .
Zlatko, nevím, jaký recept jste vyzkoušela, ale občas se těsto při tvarování nebo vyvalování rozpadá, když jsou v něm větší kousky oříšků.
Nemám radu univerzální, ale zkuste si najít recept na vanilkové rohlíčky, který má kromě mouky i škrob. Těsto bude elastičtější po uležení a tolik nepraská.
Potrebuji poradit. Udelala jsem sice jine testo a kdyz zkousim udelat rohlicek tak se mi rozpada. Nevim cim to je. Jestli by nekdo vedel vseobecnou radu. Ptala jsem se kamaradek a taky se jim to deje. A maji jine recepty. Dekuji za radu.
*nesypaly
Jsou opravdu výborné, první rohlíčky, co se nerozjely, nerozpadly, nesypali. Děkuji za nový rodinný recept :)
jsou výborné, rozpadají se na jazyku, ale mě se bohužel rozpadly skoro všechny na půlku, tak nevím kde jsem udělala chybu. Dělala jsem je z vlašských ořechů, tak mě napadlo jestli ty lískové nejsou mastnější a nedrží to těsto lépe u sebe.
jsou výborné! bohužel, nestihla sem je upéct, druhý den jsem přišla a v lednici byla prázdná mísa od těsta :D . Jinak, preferuji vlašáky, zkoušela jsem to s lískovýma,ale jsme doma zvyklí na vlašský ;)
potřebovala jsem rychle nějaké vanilkové rohlíčky a tyhle jsou nejen rychlé ale i výborné
Právě jsem dopekla, krásně mi voní byt. Rohlíčky jsou úžasné!!! Úplně se rozplývají na jazyku, jemňoučké a křehké. s těstem se výborně pracuje. Už jiné dělat určitě nebudu.
ted mam testo v lednici, tesim se az budu valet rohlicky :-) chutna dobre.
Souhlasím s tím, že tyto rohlíčky jsou nejen rychlé, ale i velice dobré.A těsto se nelepí. Doporučuji
Výborné rohlíčky, úplně se rozpouštějí v ústech. Nejlepší letošní druh z mého cukroví. Neměla byste ještě nějaké vyzkoušené druhy cukroví na příští rok?
jsou výborné a dobře se dělají
Ja to skusim
rohlíčky se mi loni z jiného receptu nepovedli,ale tento recept je rychlý a moc dobrý.
Samozřejmě! My děláme van.rohlíčky jen z vlašských
Recept a ohlasy sú výborné. Len malá otázka: môžu sa nahradiť lieskové orechy vlasšskými ???Ďakujem
Ja tiež Heru nepoužívam, u nás dostať maďarské tuky na pečenie, a tie sú výborné. Inak dám prednosť Palmarinu.
Terezko, já s Herou nemám moc dobré zkušenosti, použila jsem ji jeden rok a těsto se mi lepilo. Doporučovala bych máslo, nebo půl másla a půl Hery. Tak ať se povede !
Mohu se zeptat, zda je možné použít Heru na pečení?Předem díky za odpověď
Začala jsem včera na poslední chvíli péct a tyhle mi padli do oka.Jsou opravdu výborné:-)
Jano Jano, pokud chcete rohlíčky, které mohou tvarovat i děti, doporučuji zadat do vyhledávače vanilkové rohlíčky rychlé, děti je tvarují bez problému, dělali jsme je ve čtvrtek a děti si vždycky zamluví zbytek těsta z mlýnku (zbude ho tam kupodivu docela dost) a pomáhají.
Právě jsem dopekla. Jsou skvělé! Trošku se těsto při delším válení rozpadá, ale to je těmi ořechy. Musí se pracovat rychle, dětské prstíky by to asi nezvládly :-).
Jsou to ty rohlíčky co se z nic dají válet dětskýma prstíčkama malé rohlíčky?Nerozpadá se to těsto?
všechny zdravím a doufám, že stíháte ten předvánoční kalup:-)) tomuto receptu dávám za jedna, ztratila jsem při stěhování knihu s recepty po babičce:-(a tento recept je nejbližší té, kterou si pamatuji z dětství.autorce vřelé díky a doporučuji vyzkoušet.jsou vláčné a voňavé, nevím, zda vydrží za oknem až do Vánoc:-)) Hezké svátky všem kuchařkám akuchařům*
Budu o Vánocích v německu xD Rohlíčky vyzkouším, budou se tetě určitě líbit *české umění v Německu xD*
Ahojky,budu na vanoce v Irsku.Rohlicky jsem na zkousku udelal jiz ted.Jsou vazne super.S pozdravem Jirka
zkusim to , jsem take pres vanoce v USA, jeste bych rada udelala pracny , jestli nekde objevim formicky na pracny. S pozdravem Marie Kropova
Je sice po par tydny po vanocich,ale nyni jsem si udelala testo na vanilkove rohlicky.Ziji v USA a pratelum ceske cukrovi moc a moc chutna.Doufam,ze se rohlicky povedou.Diky za rychly a dobry recept.Drzte mi palce,aby se povedli.
Zkoušela jsem tento recept, i když vanilkové rohlíčky jsem nikdy nemusela, tak tyto jsou opravdu vynikající.Povedli se na poprvé.
výborné,dávám za 1
Uzasne. Konecne se mi povedlo udelat rohlicky, ktere se nerozjeli a vypadaji skutecne jako rohlicky... Pekla jsem na 175°C asi 12 minut.