• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Vanilkové rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Vanilkové rohlíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 70
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 180
      g máslo
    • 250
      g hladká mouka
    • 60
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • vanilkový cukr a cukr moučka na obalování
    • 100
      g lískové oříšky

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosijeme na vál, přidáme cukr a strouhané prosáté oříšky. Promneme tuk a pomocí žloutků zpracujeme těsto. Necháme v chladnu odležet.
2
Rozdělíme na několik kusů, z každého vyválíme válečky, odkrajujeme stejnoměrné kousky. Pečeme na suchém plechu. Ještě horké rohlíčky obalujeme v cukru s vanilkou.

RADA: Jak vytvarovat vanilkové rohlíčky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkové rohlíčky kakaové

Vanilkové rohlíčky kakaové

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vánoční vanilkové rohlíčky

Vánoční vanilkové rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eliska2017 | 16. 12. 2017 11:05

    :-)

  • Chulimanga | 11. 12. 2016 10:49

    Tak mně se tedy těsto spojilo krásně (nic jsem nepřidávala, přesně na gram dle receptu), rohlíčky se tvarovaly lehce, netrhaly se, nelepily. Tak nevím teda, ještě uvidíme po obalení a odležení, ale zatím jsem spokojená. Velmi <3

  • Elfi | 10. 12. 2016 19:06

    Přesně jak říká kolega dále: bezva drobenka s ořechy. Přidávám hoodně másla a teprve se mi začíná spojovat těsto. Příště si přečtu především kritizující příspěvky. Už nikdy víc!! :-(

  • Petr | 26. 11. 2016 19:23

    T o musis mit trpelivost a poradne vyhnect

  • Olina | 8. 12. 2015 16:33

    Ještě byste mohli uvést, na kolik stupňů se to peče.

  • gg | 3. 12. 2015 14:36

    stačí jeden den

  • rohlicek | 25. 11. 2015 21:18

    Které ořechy jsou na rohlíčky nejlepší???? Prosím poraďte :-\

  • rohlicek | 25. 11. 2015 21:15

    Které ořechy jsou na rohlíčky nejlepší? O:-) O:-)

  • Ssandy | 17. 12. 2014 20:51

    Jsou jednoduché a fakt moc dobré, děkuji za výborný recept :-)

  • Zdenek | 7. 12. 2014 05:57

    Oznámkovala jsi svou práci ! Super.....

  • ilonacek | 27. 11. 2014 22:46

    Chtela bych se zeptat, jak dlouho se ma nechat testo odpocnout v chladu ??? Dekuji :)

  • milovník rohlíčků :P | 26. 11. 2014 14:47

    Musíte tam nechat to těsto např. 30 minut!! Me se to tak povedlo byla to mnamkaa. <3 :-P :-* <:-) <3 <3 <3 <3 super super

  • MIso | 23. 11. 2014 13:59

    Mňam <3 hustýýý 8-)

  • Alča | 3. 1. 2014 18:02

    Rohlíčky jsem zkoušela dle tohoto receptu letos poprvé a byly naprosto senzační :-).

  • Michaela | 15. 12. 2013 19:17

    Dnes jsem vyzkoušela, těsto udělat nebyl problém, vše se pěkně spojilo, netrvalo ani 15 minut, po 4 hodinovém chladnutí se ale dělaly rohlíčky strašně špatně, těsto se trhalo, lepilo a už jsem neměla trpělivost poslední rohlíčky dodělat. Takže příště hledám jiný recept a dávám známku 4

  • Kristýna | 14. 12. 2013 19:05

    Vynikající recept <3 !Jen se rozplývají.Pozor velmi rychle mizí :-[ :-))

  • andinka | 13. 12. 2013 20:07

    Moc děkuji za super recept!!! Jsou chutově bezkonkurenční!!!

  • MamiAmi | 13. 12. 2013 19:41

    Z pěti dávek.... Tři z lískových oříšků , dvě z vlašských.... Už pátý den chodím kolem plné krabice , "degustuju" , a pořád drobivé, neměkoučké... :-(

  • MamiAmi | 13. 12. 2013 19:23

    Proč jen já je mám tvrdé...

  • sarka | 13. 12. 2013 14:27

    :-D velmi chutne ! <3 <:-)

  • aďule03 | 7. 12. 2013 15:44

    super ale málo másla

  • katalo | 7. 12. 2013 10:42

    Výborně měkké a nelámou se.

  • lenka perková | 1. 12. 2013 18:02

    je to to nejlepší co jsem jedla <3 <3 :-* :-[ :-) :-)

  • katy perry | 1. 12. 2013 18:01

    1.12 2013 JE TO DOCELA dobré ale ještě bych tam něco přidala ale co si nalhávat je to na zvracení sory ale je to pravda je to nechutný a slaný. :-$ :-$ :'( :'( :'( :'( :'(

  • hog | 30. 11. 2013 17:46

    lo

  • hog | 30. 11. 2013 17:46

    lo

  • Honza | 23. 11. 2013 08:43

    Na jakou teplotu se předhřívá trouba a jak dlouho se pečou , díky :-P

  • Melina | 11. 7. 2013 13:59

    Dnes jsem upekla rohlíčk z 5-ti dávek na svatbu a jsou vynikající. Krásně měkoučké. Obalovala jsem moučkový + vanilkový cukr a jsou prostě takové...jako od maminky :-). Pekla jsem na 180st., 12 minut a super.....!

  • Pipeline | 10. 1. 2013 09:54

    Výborné nikdy jsem nejedl lepší.

  • Petr "Prasátko" Sýkora | 10. 1. 2013 09:47

    Hele jako mě to chutná..!!

  • ... | 3. 1. 2013 10:21

    kuchař :-D

  • Pepa z Geta | 3. 1. 2013 10:20

    Helemese můj pravnuk Petřík Sýkora..!!

  • Pepa z Geta | 3. 1. 2013 10:19

    Helemese

  • Filip | 3. 1. 2013 10:19

    Cau kubo jsi taky spokojenej Ukrajinec ?

  • Kuba Licek | 3. 1. 2013 10:18

    Já su blb !

  • Radek | 3. 1. 2013 10:16

    je z toho dobrej sádrokartón ! :D :-D

  • Petr "Tw33ty" Sýkora | 3. 1. 2013 10:16

    Já hraju také Call of Duty ale neumím to zapnout :( a když už to zapnu tak se mi restartuje počítač.. :( Njn potřebuju ježíška tenhle PC je od Vietnamců :)

  • Zakhaev | 3. 1. 2013 10:14

    Olizujete zdi od zedníka?

  • :d | 3. 1. 2013 10:14

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) O:-) :'( :-X :-)) :-| :-S <:-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Starej Kozel | 3. 1. 2013 10:14

    Rohlíčky jsou dobrý strkám je Jarmile do prdele:D

  • Jan "Šaky" Lobeš | 3. 1. 2013 10:14

    Já su ufon

  • ... | 3. 1. 2013 10:13

    Zapomeň O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) :-| :-| :-| :-| :-|

  • HRAD | 3. 1. 2013 10:13

    Nebudete zvolen..!! Na hrad nepujdeš..!! :)

  • Gabriela Hurdová | 3. 1. 2013 10:13

    Rohlíčky sou dobré,dávám je zedníkovi,má to do míchačky :)

  • LOL | 3. 1. 2013 10:13

    :-P

  • Karel Sýkora | 3. 1. 2013 10:12

    Volte mě volte mě..!!! KAREL na HRAD..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jaromír Vocl | 3. 1. 2013 10:11

    Rohlíčky jsou dobré,používám je jako penis ;) :-*

  • Lenin Lazarev | 3. 1. 2013 10:11

    Hele tak to jste pokadili můj kluk tady píše takovýhle bobky..! Nikolaji pojď domů..! Mám pro tebe chleba s paštikou :)

  • ... | 3. 1. 2013 10:10

    O:-)

  • :D | 3. 1. 2013 10:09

    :-$ Pecka málem jsem se Posral :-$

  • Lída Licková | 3. 1. 2013 10:08

    Upozorňuji vás že toto je recept na rohlíky né žádný puberťácký kecy..!! :) Moje dcera sem chodí na školu bacha aby vám nerozbila hubu..! 8-)

  • Jana Sýkorová | 3. 1. 2013 10:05

    No mému Péťovy to taky moc chutná..! :) Vždycky přes Vánoce přibere..! :D

  • l | 3. 1. 2013 10:05

    <3

  • Admin | 3. 1. 2013 10:04

    OK <3 :-| :-)) :-X :'( O:-) :-! :-$ 8-) :-* =-O :-\ :-[ :-D :-P ;-) :-( :-) <:-) :-S

  • Jarda Šiška | 3. 1. 2013 10:04

    Jolanda je moje babička..! A věští z cikánských karet :) Náhodou je to sexy babička lepší holku a babičku mít nikdy nebudu..!! :)

  • Květoslava Voclová | 3. 1. 2013 10:04

    Je to moc dobré,našemu Filípkovi to moc chutnalo.:)

  • LoLko | 3. 1. 2013 10:03

    OK :D <3

  • Loupák :D | 3. 1. 2013 10:03

    Stojí to za hovno,to je pro cikánky Jolandy né pro ČECHY !! Kurvy !..

  • Mazarini | 3. 1. 2013 09:59

    Hi my nameis "Mazi" and this is my new FragMovie. :) I bring you CoD4 mAZadoX..!! :) I have a good CFG :) CFG s vanilkovýma rohlíkama co prodávaj v pekárně..!! :)

  • eSuba luckeR<3S | 3. 1. 2013 09:59

    jo je mi 15 let a je to Ok moc dobry hej si zabil :D dieks zan recetp :))

  • P.P | 3. 1. 2013 09:57

    Nedělejte si ze mě prdelky..! :)

  • Nikolaj " Mazarini" Lazarev | 3. 1. 2013 09:55

    No k CoD4 se hoděj..! :D Rohlíky místo pistole..! :D

  • Radek "Šíša" Bobek | 3. 1. 2013 09:54

    Prosím přidejte ještě 3kg šišek..!! :D

  • Petra Tlustá | 3. 1. 2013 09:53

    Pepa zGeta..!!!

  • Vanessa Hugens | 26. 12. 2012 11:03

    no skusila jsem to udělat a je to vinikajicí..

  • lenkalvb
    lenkalvb | 18. 12. 2012 11:59

    Výborné rohlíčky,všem moc chutnaly,příští rok peču znova. Děkuji za recept dávám za 1

  • Týna | 15. 12. 2012 12:24

    Můžu se zeptat,na kolik to je pklechů? :O :) Díky :)

  • Tereezka | 12. 12. 2012 18:57

    Můžu se zeptat na kolik plechů to je? Přesne podle receptu? :-))

  • PepaZebra | 9. 12. 2012 19:39

    Dodržela jsem přesně gramáž i postup a vznikly z toho dokonalý rohlíčky, jak mají být. Pekla jsem je na 170°C...Supeeeer!!!...Taky mě nejdřív malinko zaskočila ta počáteční drobenka, ale později se vše krásně propojilo a vzniklo normální těsto. :-)

  • von001 | 4. 12. 2012 11:42

    .,při dodržení gramáže i postupu.,vznikne bezvadná drobenka na koláč ale tu já jsem dělat nechtěl.,

  • petula | 3. 12. 2012 21:58

    Gábino..drolilo se vám těsto,ptz ste si ho zpařila :-( nesmí se dlouho plácat v ruce.. :-)

  • Domča | 28. 12. 2011 15:44

    Chválím recept, rohlíčky byly výborné a měly úspěch. Já je dělala na půl ze ztuženého rostlinného tuku a půl másla. Heru nedopuručuji, to se mi rohlíčky vždycky roztekly a celou várku jsem mohla vyhodit. Takže už jedině tuk a nebo máslo. :-)

  • george josefus | 20. 12. 2011 14:03

    http://img.mf.cz/945/986/5644.jpg podivejte se na to je to fakt dobry ;-) :-P ;-) :-P ;-) :-P ochutnal jsem to a tyden jsem si to pekl :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( pak mě sice bolelo bricho ,ale stoji to za to dal jsem ten recept par svym kamaradum a ted to pecou kazdy den udelejte si to : :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • george josefus | 20. 12. 2011 13:57

    dej tam na 250 jasny pak to je dobre a krupave

  • george josefus | 20. 12. 2011 13:55

    <3 :-| :-) :-( :-( :-( :-( :-( :-( ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-D :-D :-D :-D :-[ :-[ :-[ :-[ :-\ :-\ :-\ =-O =-O =-O :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :-$ :-$ :-$ :-! :-! O:-) O:-) <3 <3 :-S :-)) :-)) :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ je to fakt gooooooooood chutna mi to mamka mi toho napekla 3 kg a bylo to snedeno za 15 min :-( :-( :-( :-) :-) :-) :-) :-) :-) <:-) <:-) <:-) <:-) <3 <3 :-X :-X :'( :'( O:-) O:-)

  • mila | 22. 12. 2010 06:08

    Pridejte vic masla, aby se nelamaly :0 8-)

  • dagmar | 19. 12. 2010 13:50

    prosím o radu budu ty rohlíčky dělat poprvé nakolik stupňu je mám píct?děkuji

  • Gábina | 9. 12. 2010 15:24

    Tento recept je rychlý a jednoduchý, přesně něco pro mě. Ale než jsem doladila detaily tak se mi pár kousků rozlámalo. Nemám moc zkušeností s pečením, tak doba a teplota trouby byly pro mě oříšek. Nejvhodnější se mi zdálo 9 min. na 190 st.. Těsto jsem měla v lednici přes noc, jak jsem s ním ale pracovala tak se zahřálo a rohlíčky se mi lámaly ještě než jsem je dala na plech. V ohybu napraskly. Tak jsem změnila techniku tvoření rohlíčku, stačilo přihnout okraje místo zalomení v půlce a bylo to hned lepší. Přesto jsem některý rohlíček i 5x předělávala. Těsto jsem nechala v lednici a odlamovala si na každý plech aby bylo stále dost chladné. No a poslední věc co jsem nevěděla. Všude se píše, že "ještě horké rohlíčky obalte v cukru". Tak jak jsem vyndala z trouby tak jsem se na ně vrhla a chyba.. hned se rozdrobily.. Musí se chvilku nechat a pak ještě teplé obalovat. Celou akci bych přirovnala k chirurgické práci - hlavně opatrně. Výsledek je ale krásný a velmi chutný. Už se těším až zvlhnou :-)

  • Květina | 29. 11. 2010 18:48

    Právě jsem dopekla a chválím! :-) :-) Místo lískových oříšků jsem dala vlašské, dala jsem jen jeden žloutek a do těsta přimíchala i trochu cukru. Jednak úžasná vůně a chuťově nemají chybu!

  • Zdena Bergaminova | 19. 11. 2010 20:13

    ja je delam z 250g hladke mouky, 180g masla, 100g vlasskych orechu a 70g cukru moucka a nerozpadaji se mi. udelam testo a hned delam rohlicky, nedavam ulezet do lednice a delam je prez strojek. jen se trosku rozjedou kdyz je pecu ale ne vzdycky, myslim ze zalezi na mouce. pecu na 250% 5-7 minut a jeste teple obaluji v cukru moucka a vanilkovem cukru.

  • kateřina křížková | 29. 11. 2009 11:23

    já budu dnes poprvé péct uplně sama daleko od mamči a všech co mi vždy stáli za dupou a kontrolovali mě jestli to dělám dobře a podle tady těch komentářu jsi myslím že bych to mohla i já jako začátečník zvládnout tak snad se povedou i mě:)

  • Terka Krausová | 28. 12. 2008 18:11

    Na Vánoce se podařilo těsto schovat a rohíčky upéct :)) . A opravdu, vynikající! Rozhodně doporučuju. Recept je vhodný i pro začátečníky. Dávám samozřejmě za 1. Nemá chybu - akorát, jak již jsem psala, upřednostňuji vlašáky ;) .

  • Táňa K. | 20. 12. 2008 09:01

    Zlatko, nevím, jaký recept jste vyzkoušela, ale občas se těsto při tvarování nebo vyvalování rozpadá, když jsou v něm větší kousky oříšků.

  • Dana Genzerová | 18. 12. 2008 01:09

    Nemám radu univerzální, ale zkuste si najít recept na vanilkové rohlíčky, který má kromě mouky i škrob. Těsto bude elastičtější po uležení a tolik nepraská.

  • Zlata Studnicka | 18. 12. 2008 00:07

    Potrebuji poradit. Udelala jsem sice jine testo a kdyz zkousim udelat rohlicek tak se mi rozpada. Nevim cim to je. Jestli by nekdo vedel vseobecnou radu. Ptala jsem se kamaradek a taky se jim to deje. A maji jine recepty. Dekuji za radu.

  • Petra O. | 14. 12. 2008 21:30

    *nesypaly

  • Petra O. | 14. 12. 2008 21:29

    Jsou opravdu výborné, první rohlíčky, co se nerozjely, nerozpadly, nesypali. Děkuji za nový rodinný recept :)

  • Markéta Slachová | 14. 12. 2008 15:19

    jsou výborné, rozpadají se na jazyku, ale mě se bohužel rozpadly skoro všechny na půlku, tak nevím kde jsem udělala chybu. Dělala jsem je z vlašských ořechů, tak mě napadlo jestli ty lískové nejsou mastnější a nedrží to těsto lépe u sebe.

  • Terka Krausová | 13. 12. 2008 15:03

    jsou výborné! bohužel, nestihla sem je upéct, druhý den jsem přišla a v lednici byla prázdná mísa od těsta :D . Jinak, preferuji vlašáky, zkoušela jsem to s lískovýma,ale jsme doma zvyklí na vlašský ;)

  • tereza cigánková | 8. 12. 2008 17:11

    potřebovala jsem rychle nějaké vanilkové rohlíčky a tyhle jsou nejen rychlé ale i výborné

  • Klara Kholova | 7. 12. 2008 17:37

    Právě jsem dopekla, krásně mi voní byt. Rohlíčky jsou úžasné!!! Úplně se rozplývají na jazyku, jemňoučké a křehké. s těstem se výborně pracuje. Už jiné dělat určitě nebudu.

  • Sona Pinkasová | 3. 12. 2008 11:15

    ted mam testo v lednici, tesim se az budu valet rohlicky :-) chutna dobre.

  • Tereza Malečková | 2. 12. 2008 22:29

    Souhlasím s tím, že tyto rohlíčky jsou nejen rychlé, ale i velice dobré.A těsto se nelepí. Doporučuji

  • Mirka | 25. 12. 2007 16:44

    Výborné rohlíčky, úplně se rozpouštějí v ústech. Nejlepší letošní druh z mého cukroví. Neměla byste ještě nějaké vyzkoušené druhy cukroví na příští rok?

  • Stáňa Kratochvílová | 8. 12. 2007 22:42

    jsou výborné a dobře se dělají

  • Ronaldinho Adam | 7. 12. 2007 16:41

    Ja to skusim

  • Marie Dubcová | 17. 12. 2006 20:05

    rohlíčky se mi loni z jiného receptu nepovedli,ale tento recept je rychlý a moc dobrý.

  • mery | 16. 12. 2006 09:46

    Samozřejmě! My děláme van.rohlíčky jen z vlašských

  • Marie | 15. 12. 2006 22:51

    Recept a ohlasy sú výborné. Len malá otázka: môžu sa nahradiť lieskové orechy vlasšskými ???Ďakujem

  • Tereza Jarčušková | 13. 12. 2006 07:14

    Ja tiež Heru nepoužívam, u nás dostať maďarské tuky na pečenie, a tie sú výborné. Inak dám prednosť Palmarinu.

  • Marie Horáková | 12. 12. 2006 19:27

    Terezko, já s Herou nemám moc dobré zkušenosti, použila jsem ji jeden rok a těsto se mi lepilo. Doporučovala bych máslo, nebo půl másla a půl Hery. Tak ať se povede !

  • Tereza | 12. 12. 2006 18:28

    Mohu se zeptat, zda je možné použít Heru na pečení?Předem díky za odpověď

  • Lenka | 12. 12. 2006 11:47

    Začala jsem včera na poslední chvíli péct a tyhle mi padli do oka.Jsou opravdu výborné:-)

  • Jana Tomčíková | 10. 12. 2006 13:47

    Jano Jano, pokud chcete rohlíčky, které mohou tvarovat i děti, doporučuji zadat do vyhledávače vanilkové rohlíčky rychlé, děti je tvarují bez problému, dělali jsme je ve čtvrtek a děti si vždycky zamluví zbytek těsta z mlýnku (zbude ho tam kupodivu docela dost) a pomáhají.

  • Monika 2 | 9. 12. 2006 23:18

    Právě jsem dopekla. Jsou skvělé! Trošku se těsto při delším válení rozpadá, ale to je těmi ořechy. Musí se pracovat rychle, dětské prstíky by to asi nezvládly :-).

  • Jana Jana | 9. 12. 2006 13:54

    Jsou to ty rohlíčky co se z nic dají válet dětskýma prstíčkama malé rohlíčky?Nerozpadá se to těsto?

  • tereza kusá | 6. 12. 2006 21:07

    všechny zdravím a doufám, že stíháte ten předvánoční kalup:-)) tomuto receptu dávám za jedna, ztratila jsem při stěhování knihu s recepty po babičce:-(a tento recept je nejbližší té, kterou si pamatuji z dětství.autorce vřelé díky a doporučuji vyzkoušet.jsou vláčné a voňavé, nevím, zda vydrží za oknem až do Vánoc:-)) Hezké svátky všem kuchařkám akuchařům*

  • Jana Do | 16. 11. 2006 18:26

    Budu o Vánocích v německu xD Rohlíčky vyzkouším, budou se tetě určitě líbit *české umění v Německu xD*

  • Jirka | 8. 11. 2006 16:54

    Ahojky,budu na vanoce v Irsku.Rohlicky jsem na zkousku udelal jiz ted.Jsou vazne super.S pozdravem Jirka

  • Marie Kropova | 5. 11. 2006 20:47

    zkusim to , jsem take pres vanoce v USA, jeste bych rada udelala pracny , jestli nekde objevim formicky na pracny. S pozdravem Marie Kropova

  • DEBORITA s | 12. 1. 2006 00:28

    Je sice po par tydny po vanocich,ale nyni jsem si udelala testo na vanilkove rohlicky.Ziji v USA a pratelum ceske cukrovi moc a moc chutna.Doufam,ze se rohlicky povedou.Diky za rychly a dobry recept.Drzte mi palce,aby se povedli.

  • Daniela | 18. 12. 2005 19:24

    Zkoušela jsem tento recept, i když vanilkové rohlíčky jsem nikdy nemusela, tak tyto jsou opravdu vynikající.Povedli se na poprvé.

  • Brigita | 17. 12. 2005 21:31

    výborné,dávám za 1

  • Marcela Vrabcová | 12. 12. 2005 13:29

    Uzasne. Konecne se mi povedlo udelat rohlicky, ktere se nerozjeli a vypadaji skutecne jako rohlicky... Pekla jsem na 175°C asi 12 minut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Vanilkové rohlíčky
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meteník

Meteník

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

110
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
71
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
65
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
57
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
42
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Vanilkové palačinky po našem
Vanilkové palačinky po našem
Vanilkove rohlicky X.
Vanilkove rohlicky X.
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky - rychlé
Vanilkové rohlíčky - rychlé
Vanilkové rohlíčky a kuličky z jednoho těsta
Vanilkové rohlíčky a kuličky z jednoho…
Vanilkové rohlíčky II.
Vanilkové rohlíčky II.
  • Recepty.cz
  • Vanilkové rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact