• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Vanilkové rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Vanilkové rohlíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 70
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 180
      g máslo
    • 250
      g hladká mouka
    • 60
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • vanilkový cukr a cukr moučka na obalování
    • 100
      g lískové oříšky

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosijeme na vál, přidáme cukr a strouhané prosáté oříšky. Promneme tuk a pomocí žloutků zpracujeme těsto. Necháme v chladnu odležet.
2
Rozdělíme na několik kusů, z každého vyválíme válečky, odkrajujeme stejnoměrné kousky. Pečeme na suchém plechu. Ještě horké rohlíčky obalujeme v cukru s vanilkou.

RADA: Jak vytvarovat vanilkové rohlíčky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkové rohlíčky kakaové

Vanilkové rohlíčky kakaové

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vánoční vanilkové rohlíčky

Vánoční vanilkové rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eliska2017 | 16. 12. 2017 11:05

    :-)

  • Chulimanga | 11. 12. 2016 10:49

    Tak mně se tedy těsto spojilo krásně (nic jsem nepřidávala, přesně na gram dle receptu), rohlíčky se tvarovaly lehce, netrhaly se, nelepily. Tak nevím teda, ještě uvidíme po obalení a odležení, ale zatím jsem spokojená. Velmi <3

  • Elfi | 10. 12. 2016 19:06

    Přesně jak říká kolega dále: bezva drobenka s ořechy. Přidávám hoodně másla a teprve se mi začíná spojovat těsto. Příště si přečtu především kritizující příspěvky. Už nikdy víc!! :-(

  • Petr | 26. 11. 2016 19:23

    T o musis mit trpelivost a poradne vyhnect

  • Olina | 8. 12. 2015 16:33

    Ještě byste mohli uvést, na kolik stupňů se to peče.

  • gg | 3. 12. 2015 14:36

    stačí jeden den

  • rohlicek | 25. 11. 2015 21:18

    Které ořechy jsou na rohlíčky nejlepší???? Prosím poraďte :-\

  • rohlicek | 25. 11. 2015 21:15

    Které ořechy jsou na rohlíčky nejlepší? O:-) O:-)

  • Ssandy | 17. 12. 2014 20:51

    Jsou jednoduché a fakt moc dobré, děkuji za výborný recept :-)

  • Zdenek | 7. 12. 2014 05:57

    Oznámkovala jsi svou práci ! Super.....

  • ilonacek | 27. 11. 2014 22:46

    Chtela bych se zeptat, jak dlouho se ma nechat testo odpocnout v chladu ??? Dekuji :)

  • milovník rohlíčků :P | 26. 11. 2014 14:47

    Musíte tam nechat to těsto např. 30 minut!! Me se to tak povedlo byla to mnamkaa. <3 :-P :-* <:-) <3 <3 <3 <3 super super

  • MIso | 23. 11. 2014 13:59

    Mňam <3 hustýýý 8-)

  • Alča | 3. 1. 2014 18:02

    Rohlíčky jsem zkoušela dle tohoto receptu letos poprvé a byly naprosto senzační :-).

  • Michaela | 15. 12. 2013 19:17

    Dnes jsem vyzkoušela, těsto udělat nebyl problém, vše se pěkně spojilo, netrvalo ani 15 minut, po 4 hodinovém chladnutí se ale dělaly rohlíčky strašně špatně, těsto se trhalo, lepilo a už jsem neměla trpělivost poslední rohlíčky dodělat. Takže příště hledám jiný recept a dávám známku 4

  • Kristýna | 14. 12. 2013 19:05

    Vynikající recept <3 !Jen se rozplývají.Pozor velmi rychle mizí :-[ :-))

  • andinka | 13. 12. 2013 20:07

    Moc děkuji za super recept!!! Jsou chutově bezkonkurenční!!!

  • MamiAmi | 13. 12. 2013 19:41

    Z pěti dávek.... Tři z lískových oříšků , dvě z vlašských.... Už pátý den chodím kolem plné krabice , "degustuju" , a pořád drobivé, neměkoučké... :-(

  • MamiAmi | 13. 12. 2013 19:23

    Proč jen já je mám tvrdé...

  • sarka | 13. 12. 2013 14:27

    :-D velmi chutne ! <3 <:-)

  • aďule03 | 7. 12. 2013 15:44

    super ale málo másla

  • katalo | 7. 12. 2013 10:42

    Výborně měkké a nelámou se.

  • lenka perková | 1. 12. 2013 18:02

    je to to nejlepší co jsem jedla <3 <3 :-* :-[ :-) :-)

  • katy perry | 1. 12. 2013 18:01

    1.12 2013 JE TO DOCELA dobré ale ještě bych tam něco přidala ale co si nalhávat je to na zvracení sory ale je to pravda je to nechutný a slaný. :-$ :-$ :'( :'( :'( :'( :'(

  • hog | 30. 11. 2013 17:46

    lo

  • hog | 30. 11. 2013 17:46

    lo

  • Honza | 23. 11. 2013 08:43

    Na jakou teplotu se předhřívá trouba a jak dlouho se pečou , díky :-P

  • Melina | 11. 7. 2013 13:59

    Dnes jsem upekla rohlíčk z 5-ti dávek na svatbu a jsou vynikající. Krásně měkoučké. Obalovala jsem moučkový + vanilkový cukr a jsou prostě takové...jako od maminky :-). Pekla jsem na 180st., 12 minut a super.....!

  • Pipeline | 10. 1. 2013 09:54

    Výborné nikdy jsem nejedl lepší.

  • Petr "Prasátko" Sýkora | 10. 1. 2013 09:47

    Hele jako mě to chutná..!!

  • ... | 3. 1. 2013 10:21

    kuchař :-D

  • Pepa z Geta | 3. 1. 2013 10:20

    Helemese můj pravnuk Petřík Sýkora..!!

  • Pepa z Geta | 3. 1. 2013 10:19

    Helemese

  • Filip | 3. 1. 2013 10:19

    Cau kubo jsi taky spokojenej Ukrajinec ?

  • Kuba Licek | 3. 1. 2013 10:18

    Já su blb !

  • Radek | 3. 1. 2013 10:16

    je z toho dobrej sádrokartón ! :D :-D

  • Petr "Tw33ty" Sýkora | 3. 1. 2013 10:16

    Já hraju také Call of Duty ale neumím to zapnout :( a když už to zapnu tak se mi restartuje počítač.. :( Njn potřebuju ježíška tenhle PC je od Vietnamců :)

  • Zakhaev | 3. 1. 2013 10:14

    Olizujete zdi od zedníka?

  • :d | 3. 1. 2013 10:14

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) O:-) :'( :-X :-)) :-| :-S <:-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Starej Kozel | 3. 1. 2013 10:14

    Rohlíčky jsou dobrý strkám je Jarmile do prdele:D

  • Jan "Šaky" Lobeš | 3. 1. 2013 10:14

    Já su ufon

  • ... | 3. 1. 2013 10:13

    Zapomeň O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) :-| :-| :-| :-| :-|

  • HRAD | 3. 1. 2013 10:13

    Nebudete zvolen..!! Na hrad nepujdeš..!! :)

  • Gabriela Hurdová | 3. 1. 2013 10:13

    Rohlíčky sou dobré,dávám je zedníkovi,má to do míchačky :)

  • LOL | 3. 1. 2013 10:13

    :-P

  • Karel Sýkora | 3. 1. 2013 10:12

    Volte mě volte mě..!!! KAREL na HRAD..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jaromír Vocl | 3. 1. 2013 10:11

    Rohlíčky jsou dobré,používám je jako penis ;) :-*

  • Lenin Lazarev | 3. 1. 2013 10:11

    Hele tak to jste pokadili můj kluk tady píše takovýhle bobky..! Nikolaji pojď domů..! Mám pro tebe chleba s paštikou :)

  • ... | 3. 1. 2013 10:10

    O:-)

  • :D | 3. 1. 2013 10:09

    :-$ Pecka málem jsem se Posral :-$

  • Lída Licková | 3. 1. 2013 10:08

    Upozorňuji vás že toto je recept na rohlíky né žádný puberťácký kecy..!! :) Moje dcera sem chodí na školu bacha aby vám nerozbila hubu..! 8-)

  • Jana Sýkorová | 3. 1. 2013 10:05

    No mému Péťovy to taky moc chutná..! :) Vždycky přes Vánoce přibere..! :D

  • l | 3. 1. 2013 10:05

    <3

  • Admin | 3. 1. 2013 10:04

    OK <3 :-| :-)) :-X :'( O:-) :-! :-$ 8-) :-* =-O :-\ :-[ :-D :-P ;-) :-( :-) <:-) :-S

  • Jarda Šiška | 3. 1. 2013 10:04

    Jolanda je moje babička..! A věští z cikánských karet :) Náhodou je to sexy babička lepší holku a babičku mít nikdy nebudu..!! :)

  • Květoslava Voclová | 3. 1. 2013 10:04

    Je to moc dobré,našemu Filípkovi to moc chutnalo.:)

  • LoLko | 3. 1. 2013 10:03

    OK :D <3

  • Loupák :D | 3. 1. 2013 10:03

    Stojí to za hovno,to je pro cikánky Jolandy né pro ČECHY !! Kurvy !..

  • Mazarini | 3. 1. 2013 09:59

    Hi my nameis "Mazi" and this is my new FragMovie. :) I bring you CoD4 mAZadoX..!! :) I have a good CFG :) CFG s vanilkovýma rohlíkama co prodávaj v pekárně..!! :)

  • eSuba luckeR<3S | 3. 1. 2013 09:59

    jo je mi 15 let a je to Ok moc dobry hej si zabil :D dieks zan recetp :))

  • P.P | 3. 1. 2013 09:57

    Nedělejte si ze mě prdelky..! :)

  • Nikolaj " Mazarini" Lazarev | 3. 1. 2013 09:55

    No k CoD4 se hoděj..! :D Rohlíky místo pistole..! :D

  • Radek "Šíša" Bobek | 3. 1. 2013 09:54

    Prosím přidejte ještě 3kg šišek..!! :D

  • Petra Tlustá | 3. 1. 2013 09:53

    Pepa zGeta..!!!

  • Vanessa Hugens | 26. 12. 2012 11:03

    no skusila jsem to udělat a je to vinikajicí..

  • lenkalvb
    lenkalvb | 18. 12. 2012 11:59

    Výborné rohlíčky,všem moc chutnaly,příští rok peču znova. Děkuji za recept dávám za 1

  • Týna | 15. 12. 2012 12:24

    Můžu se zeptat,na kolik to je pklechů? :O :) Díky :)

  • Tereezka | 12. 12. 2012 18:57

    Můžu se zeptat na kolik plechů to je? Přesne podle receptu? :-))

  • PepaZebra | 9. 12. 2012 19:39

    Dodržela jsem přesně gramáž i postup a vznikly z toho dokonalý rohlíčky, jak mají být. Pekla jsem je na 170°C...Supeeeer!!!...Taky mě nejdřív malinko zaskočila ta počáteční drobenka, ale později se vše krásně propojilo a vzniklo normální těsto. :-)

  • von001 | 4. 12. 2012 11:42

    .,při dodržení gramáže i postupu.,vznikne bezvadná drobenka na koláč ale tu já jsem dělat nechtěl.,

  • petula | 3. 12. 2012 21:58

    Gábino..drolilo se vám těsto,ptz ste si ho zpařila :-( nesmí se dlouho plácat v ruce.. :-)

  • Domča | 28. 12. 2011 15:44

    Chválím recept, rohlíčky byly výborné a měly úspěch. Já je dělala na půl ze ztuženého rostlinného tuku a půl másla. Heru nedopuručuji, to se mi rohlíčky vždycky roztekly a celou várku jsem mohla vyhodit. Takže už jedině tuk a nebo máslo. :-)

  • george josefus | 20. 12. 2011 14:03

    http://img.mf.cz/945/986/5644.jpg podivejte se na to je to fakt dobry ;-) :-P ;-) :-P ;-) :-P ochutnal jsem to a tyden jsem si to pekl :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( pak mě sice bolelo bricho ,ale stoji to za to dal jsem ten recept par svym kamaradum a ted to pecou kazdy den udelejte si to : :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • george josefus | 20. 12. 2011 13:57

    dej tam na 250 jasny pak to je dobre a krupave

  • george josefus | 20. 12. 2011 13:55

    <3 :-| :-) :-( :-( :-( :-( :-( :-( ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-D :-D :-D :-D :-[ :-[ :-[ :-[ :-\ :-\ :-\ =-O =-O =-O :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :-$ :-$ :-$ :-! :-! O:-) O:-) <3 <3 :-S :-)) :-)) :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ je to fakt gooooooooood chutna mi to mamka mi toho napekla 3 kg a bylo to snedeno za 15 min :-( :-( :-( :-) :-) :-) :-) :-) :-) <:-) <:-) <:-) <:-) <3 <3 :-X :-X :'( :'( O:-) O:-)

  • mila | 22. 12. 2010 06:08

    Pridejte vic masla, aby se nelamaly :0 8-)

  • dagmar | 19. 12. 2010 13:50

    prosím o radu budu ty rohlíčky dělat poprvé nakolik stupňu je mám píct?děkuji

  • Gábina | 9. 12. 2010 15:24

    Tento recept je rychlý a jednoduchý, přesně něco pro mě. Ale než jsem doladila detaily tak se mi pár kousků rozlámalo. Nemám moc zkušeností s pečením, tak doba a teplota trouby byly pro mě oříšek. Nejvhodnější se mi zdálo 9 min. na 190 st.. Těsto jsem měla v lednici přes noc, jak jsem s ním ale pracovala tak se zahřálo a rohlíčky se mi lámaly ještě než jsem je dala na plech. V ohybu napraskly. Tak jsem změnila techniku tvoření rohlíčku, stačilo přihnout okraje místo zalomení v půlce a bylo to hned lepší. Přesto jsem některý rohlíček i 5x předělávala. Těsto jsem nechala v lednici a odlamovala si na každý plech aby bylo stále dost chladné. No a poslední věc co jsem nevěděla. Všude se píše, že "ještě horké rohlíčky obalte v cukru". Tak jak jsem vyndala z trouby tak jsem se na ně vrhla a chyba.. hned se rozdrobily.. Musí se chvilku nechat a pak ještě teplé obalovat. Celou akci bych přirovnala k chirurgické práci - hlavně opatrně. Výsledek je ale krásný a velmi chutný. Už se těším až zvlhnou :-)

  • Květina | 29. 11. 2010 18:48

    Právě jsem dopekla a chválím! :-) :-) Místo lískových oříšků jsem dala vlašské, dala jsem jen jeden žloutek a do těsta přimíchala i trochu cukru. Jednak úžasná vůně a chuťově nemají chybu!

  • Zdena Bergaminova | 19. 11. 2010 20:13

    ja je delam z 250g hladke mouky, 180g masla, 100g vlasskych orechu a 70g cukru moucka a nerozpadaji se mi. udelam testo a hned delam rohlicky, nedavam ulezet do lednice a delam je prez strojek. jen se trosku rozjedou kdyz je pecu ale ne vzdycky, myslim ze zalezi na mouce. pecu na 250% 5-7 minut a jeste teple obaluji v cukru moucka a vanilkovem cukru.

  • kateřina křížková | 29. 11. 2009 11:23

    já budu dnes poprvé péct uplně sama daleko od mamči a všech co mi vždy stáli za dupou a kontrolovali mě jestli to dělám dobře a podle tady těch komentářu jsi myslím že bych to mohla i já jako začátečník zvládnout tak snad se povedou i mě:)

  • Terka Krausová | 28. 12. 2008 18:11

    Na Vánoce se podařilo těsto schovat a rohíčky upéct :)) . A opravdu, vynikající! Rozhodně doporučuju. Recept je vhodný i pro začátečníky. Dávám samozřejmě za 1. Nemá chybu - akorát, jak již jsem psala, upřednostňuji vlašáky ;) .

  • Táňa K. | 20. 12. 2008 09:01

    Zlatko, nevím, jaký recept jste vyzkoušela, ale občas se těsto při tvarování nebo vyvalování rozpadá, když jsou v něm větší kousky oříšků.

  • Dana Genzerová | 18. 12. 2008 01:09

    Nemám radu univerzální, ale zkuste si najít recept na vanilkové rohlíčky, který má kromě mouky i škrob. Těsto bude elastičtější po uležení a tolik nepraská.

  • Zlata Studnicka | 18. 12. 2008 00:07

    Potrebuji poradit. Udelala jsem sice jine testo a kdyz zkousim udelat rohlicek tak se mi rozpada. Nevim cim to je. Jestli by nekdo vedel vseobecnou radu. Ptala jsem se kamaradek a taky se jim to deje. A maji jine recepty. Dekuji za radu.

  • Petra O. | 14. 12. 2008 21:30

    *nesypaly

  • Petra O. | 14. 12. 2008 21:29

    Jsou opravdu výborné, první rohlíčky, co se nerozjely, nerozpadly, nesypali. Děkuji za nový rodinný recept :)

  • Markéta Slachová | 14. 12. 2008 15:19

    jsou výborné, rozpadají se na jazyku, ale mě se bohužel rozpadly skoro všechny na půlku, tak nevím kde jsem udělala chybu. Dělala jsem je z vlašských ořechů, tak mě napadlo jestli ty lískové nejsou mastnější a nedrží to těsto lépe u sebe.

  • Terka Krausová | 13. 12. 2008 15:03

    jsou výborné! bohužel, nestihla sem je upéct, druhý den jsem přišla a v lednici byla prázdná mísa od těsta :D . Jinak, preferuji vlašáky, zkoušela jsem to s lískovýma,ale jsme doma zvyklí na vlašský ;)

  • tereza cigánková | 8. 12. 2008 17:11

    potřebovala jsem rychle nějaké vanilkové rohlíčky a tyhle jsou nejen rychlé ale i výborné

  • Klara Kholova | 7. 12. 2008 17:37

    Právě jsem dopekla, krásně mi voní byt. Rohlíčky jsou úžasné!!! Úplně se rozplývají na jazyku, jemňoučké a křehké. s těstem se výborně pracuje. Už jiné dělat určitě nebudu.

  • Sona Pinkasová | 3. 12. 2008 11:15

    ted mam testo v lednici, tesim se az budu valet rohlicky :-) chutna dobre.

  • Tereza Malečková | 2. 12. 2008 22:29

    Souhlasím s tím, že tyto rohlíčky jsou nejen rychlé, ale i velice dobré.A těsto se nelepí. Doporučuji

  • Mirka | 25. 12. 2007 16:44

    Výborné rohlíčky, úplně se rozpouštějí v ústech. Nejlepší letošní druh z mého cukroví. Neměla byste ještě nějaké vyzkoušené druhy cukroví na příští rok?

  • Stáňa Kratochvílová | 8. 12. 2007 22:42

    jsou výborné a dobře se dělají

  • Ronaldinho Adam | 7. 12. 2007 16:41

    Ja to skusim

  • Marie Dubcová | 17. 12. 2006 20:05

    rohlíčky se mi loni z jiného receptu nepovedli,ale tento recept je rychlý a moc dobrý.

  • mery | 16. 12. 2006 09:46

    Samozřejmě! My děláme van.rohlíčky jen z vlašských

  • Marie | 15. 12. 2006 22:51

    Recept a ohlasy sú výborné. Len malá otázka: môžu sa nahradiť lieskové orechy vlasšskými ???Ďakujem

  • Tereza Jarčušková | 13. 12. 2006 07:14

    Ja tiež Heru nepoužívam, u nás dostať maďarské tuky na pečenie, a tie sú výborné. Inak dám prednosť Palmarinu.

  • Marie Horáková | 12. 12. 2006 19:27

    Terezko, já s Herou nemám moc dobré zkušenosti, použila jsem ji jeden rok a těsto se mi lepilo. Doporučovala bych máslo, nebo půl másla a půl Hery. Tak ať se povede !

  • Tereza | 12. 12. 2006 18:28

    Mohu se zeptat, zda je možné použít Heru na pečení?Předem díky za odpověď

  • Lenka | 12. 12. 2006 11:47

    Začala jsem včera na poslední chvíli péct a tyhle mi padli do oka.Jsou opravdu výborné:-)

  • Jana Tomčíková | 10. 12. 2006 13:47

    Jano Jano, pokud chcete rohlíčky, které mohou tvarovat i děti, doporučuji zadat do vyhledávače vanilkové rohlíčky rychlé, děti je tvarují bez problému, dělali jsme je ve čtvrtek a děti si vždycky zamluví zbytek těsta z mlýnku (zbude ho tam kupodivu docela dost) a pomáhají.

  • Monika 2 | 9. 12. 2006 23:18

    Právě jsem dopekla. Jsou skvělé! Trošku se těsto při delším válení rozpadá, ale to je těmi ořechy. Musí se pracovat rychle, dětské prstíky by to asi nezvládly :-).

  • Jana Jana | 9. 12. 2006 13:54

    Jsou to ty rohlíčky co se z nic dají válet dětskýma prstíčkama malé rohlíčky?Nerozpadá se to těsto?

  • tereza kusá | 6. 12. 2006 21:07

    všechny zdravím a doufám, že stíháte ten předvánoční kalup:-)) tomuto receptu dávám za jedna, ztratila jsem při stěhování knihu s recepty po babičce:-(a tento recept je nejbližší té, kterou si pamatuji z dětství.autorce vřelé díky a doporučuji vyzkoušet.jsou vláčné a voňavé, nevím, zda vydrží za oknem až do Vánoc:-)) Hezké svátky všem kuchařkám akuchařům*

  • Jana Do | 16. 11. 2006 18:26

    Budu o Vánocích v německu xD Rohlíčky vyzkouším, budou se tetě určitě líbit *české umění v Německu xD*

  • Jirka | 8. 11. 2006 16:54

    Ahojky,budu na vanoce v Irsku.Rohlicky jsem na zkousku udelal jiz ted.Jsou vazne super.S pozdravem Jirka

  • Marie Kropova | 5. 11. 2006 20:47

    zkusim to , jsem take pres vanoce v USA, jeste bych rada udelala pracny , jestli nekde objevim formicky na pracny. S pozdravem Marie Kropova

  • DEBORITA s | 12. 1. 2006 00:28

    Je sice po par tydny po vanocich,ale nyni jsem si udelala testo na vanilkove rohlicky.Ziji v USA a pratelum ceske cukrovi moc a moc chutna.Doufam,ze se rohlicky povedou.Diky za rychly a dobry recept.Drzte mi palce,aby se povedli.

  • Daniela | 18. 12. 2005 19:24

    Zkoušela jsem tento recept, i když vanilkové rohlíčky jsem nikdy nemusela, tak tyto jsou opravdu vynikající.Povedli se na poprvé.

  • Brigita | 17. 12. 2005 21:31

    výborné,dávám za 1

  • Marcela Vrabcová | 12. 12. 2005 13:29

    Uzasne. Konecne se mi povedlo udelat rohlicky, ktere se nerozjeli a vypadaji skutecne jako rohlicky... Pekla jsem na 175°C asi 12 minut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Vanilkové rohlíčky
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Africké kari

Africké kari

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

97
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
79
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
70
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
61
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
59
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Vanilkové palačinky po našem
Vanilkové palačinky po našem
Vanilkove rohlicky X.
Vanilkove rohlicky X.
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky - rychlé
Vanilkové rohlíčky - rychlé
Vanilkové rohlíčky a kuličky z jednoho těsta
Vanilkové rohlíčky a kuličky z jednoho…
Vanilkové rohlíčky II.
Vanilkové rohlíčky II.
  • Recepty.cz
  • Vanilkové rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact