Z uvedených ingrediencí umícháme hladké řidší těsto, které necháme za občasného promíchání odstát cca 30 minut. Pak naběračkou těsto rozléváme na pomaštěnou rozpálenou pánev a smažíme z obou stran dozlatova.
3
Drobenka:
4
Na rozpuštěném másle s troškou oleje osmažíme rozmixované nebo nastrouhané rohlíky dorůžova, pak přisypeme vanilkový cukr s cukrem krupicí a ještě velmi krátce za stálého míchání smažíme. Smažit nesmíme příliš dlouho, drobenka by začala karamelizovat a měli bychom z ní jednu velkou hroudu místo křupavé drobenky, čili po zahřátí rychle odstavit a míchat do částečného zchladnutí dna pánve.
5
Pudinkový přeliv:
6
Vaříme v podstatě stejně jako klasický vanilkový pudink, jen do něj dáme o něco málo víc mléka + rum, aby byl po přelití vláčný a ihned netuhl.
7
Teplé palačinky jemně posypeme drobenkou (nebo je ještě jen zlehka mázneme marmeládou) a zavineme nebo přehneme. Dáme na talíř, přelijeme pudinkovým přelivem a ještě trošku dozdobíme drobenkou. Přizdobit můžeme i kouskem čerstvého ovoce, lístkem máty nebo meduňky...