• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vanilkové nebe
Napište svůj komentář k receptu

Vanilkové nebe

autor: eve
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilkové nebe
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 340
      g máslo studené
    • 100
      g moučkový cukr
    • 420
      g hladká mouka
    • 160
      g mleté vlašské ořechy
    • 1
      špetka sůl
    • cukr na obalení, s vanilkou

Postup přípravy receptu

1
Máslo s ostatními surovinami zpracujeme v pevné těsto, které necháme několik hodin v chladu. Před zpracováním ho nechte dojít pokojové teploty. Nesmí úplně změknout. Pak obvyklým způsobem tvarujeme rohlíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 12-15 min.
2
Dávka je poměrně velká, ale to jen proto, že jsou vážně božské.
3
Recept jsem dostala a moc ráda se podělím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkove rohlicky X.

Vanilkove rohlicky X.

Vanilkové rohličky XI.

Vanilkové rohličky XI.

Vanilkové rohlíčky s ořechy

Vanilkové rohlíčky s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča | 12. 12. 2011 12:23

    Recept chválím. Při pečení se linula neuvěřitelná vůně vanilky (dala jsem vanilkový cukr i do těsta). Jsou křehké, výborné. Jen jsem je nechala před obalováním trochu vychladnout, čerstvé a horké se mi přeci jen lámaly. Zaslouží si za 1.

  • Kateřina Pitrová | 3. 12. 2008 09:33

    Dávám za jedna. Jsem kuchařka začátečnice a konečně se mi rohlíčky povedly. Podle jiných receptu se mi vždycky lamaly, ale tenhle recept pridavam jednoznacne do oblibenych.Rohlicky se uplne rozplyvaji na jazyku a pri obalovanis e mi nezlomil ani jeden.

  • Jana T. | 8. 12. 2007 22:24

    Mám už mnoho let osvědčený recept na rohlíčky, ale změna neškodí. Tady se to povedlo, dávám1*. Jsou křehounké, ani jeden se při obalování nezlomil, s těstem se krásně pracuje a chuť je vynikající.

  • Jarka O. | 4. 12. 2007 13:01

    Přidávám za sebe také jedničku, jsou výborné:-))

  • Monika Zdvihalova | 15. 11. 2007 09:11

    Dobrý den jak dlouho dopředu je pečete?Děkuji

  • Petra Seibertová | 19. 1. 2007 09:17

    Rohlíčky jsem letos pekla podle tohoto receptu a musím říct,že byly vynikající. Dávám za 1.

  • Katka Rundová | 28. 12. 2006 22:45

    Připojuji se a chválím. Jsou výborné. Použila jsem je i na netradiční recept z časopisu - na zázvorové koule. Těstem na rohlíčky se obalí kousky kandovaného zázvoru, upečou v trobě a pak obalují v moučkovém cukru se sekanými ořechy. Doma mi moc zpočátku nevěřili, ale po ochutnání je to jedno z nejrychleji mizejícího cukroví letošních vánoc.

  • Alenka Aová | 22. 12. 2006 13:53

    Rohlíčky jsou výtečné, dělala jsem z poloviční dávky a měla jsem radši udělat z celé dávky :-)

  • Eva Cameron | 21. 12. 2006 19:52

    Pani Evicko rohlicky jsou vyborne, delala jsem sice z polovicni davky, ale manzel mi uz nekolik ukrad z krabice, na vanoce k nam prileti znami, tak to vidim tak, ze budu muset napect jeste ras:-) Rohlicky jsem delala male, stacilo mi i 10 minut v troube a byly krehoucke a vyborne! Dekuji za recept!

  • Alenka Aová | 19. 12. 2006 16:44

    určitě tam nepatří vejce??

  • jitka Mal. | 14. 12. 2006 09:11

    Rohlíčky jsou moc dobré, křehké a s těstem se opravdu dobře pracuje. Dávám za 1.

  • Monika Šenkýřová | 7. 12. 2006 08:24

    Tak mám upečeno. ani jsem s těstem nezkoušela nějak pracovat, rovnou jsem ho vyválela mezi fóliemi a rohlíčky vykrajovala. Aspoń jsou jeden jako druhý. Ovšem chutnají opravdu skvěle! Úplně se rozplývají. Děkuji za tento recept a dávám za 1.

  • Petra Seibertová | 7. 12. 2006 07:56

    Vyzkoušela jsem,upekla,jsou výborné. Velice křehké,ale když obalování zvládl i můj manžel i bez toho,že by polovina rohlíčků byla na padrť,tak je to v pohodě. :o)

  • Monika Šenkýřová | 5. 12. 2006 07:57

    Včera jsem zadělala těsto, mám ho v ledničce. Je hodně mastné, tak jsem zvědavá, jak se s ním bude pracovat. Rohlíčky budu dělat buď dnes nebo zítra. Pak dám vědět, jak to dopadlo :-)

  • Eva Miková | 18. 12. 2005 15:55

    Jsem moc ráda,od té doby,co mám tento recept,ani jiné nepeču.

  • Jana D. | 13. 12. 2005 20:33

    Dnes jsem vyzkoušela a jsou opravdu výborné. křehké.Neměla jsem mleté ořechy, tak jsem dala mleté mandle.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Americká buchta

Americká buchta

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

29
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
25
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
24
Carpaccio z rajčat
Carpaccio z rajčat

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Vanilkové nebe
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact