• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vanilkové nebe
Napište svůj komentář k receptu

Vanilkové nebe

autor: eve
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilkové nebe
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 340
      g máslo studené
    • 100
      g moučkový cukr
    • 420
      g hladká mouka
    • 160
      g mleté vlašské ořechy
    • 1
      špetka sůl
    • cukr na obalení, s vanilkou

Postup přípravy receptu

1
Máslo s ostatními surovinami zpracujeme v pevné těsto, které necháme několik hodin v chladu. Před zpracováním ho nechte dojít pokojové teploty. Nesmí úplně změknout. Pak obvyklým způsobem tvarujeme rohlíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 12-15 min.
2
Dávka je poměrně velká, ale to jen proto, že jsou vážně božské.
3
Recept jsem dostala a moc ráda se podělím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkove rohlicky X.

Vanilkove rohlicky X.

Vanilkové rohličky XI.

Vanilkové rohličky XI.

Vanilkové rohlíčky s ořechy

Vanilkové rohlíčky s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča | 12. 12. 2011 12:23

    Recept chválím. Při pečení se linula neuvěřitelná vůně vanilky (dala jsem vanilkový cukr i do těsta). Jsou křehké, výborné. Jen jsem je nechala před obalováním trochu vychladnout, čerstvé a horké se mi přeci jen lámaly. Zaslouží si za 1.

  • Kateřina Pitrová | 3. 12. 2008 09:33

    Dávám za jedna. Jsem kuchařka začátečnice a konečně se mi rohlíčky povedly. Podle jiných receptu se mi vždycky lamaly, ale tenhle recept pridavam jednoznacne do oblibenych.Rohlicky se uplne rozplyvaji na jazyku a pri obalovanis e mi nezlomil ani jeden.

  • Jana T. | 8. 12. 2007 22:24

    Mám už mnoho let osvědčený recept na rohlíčky, ale změna neškodí. Tady se to povedlo, dávám1*. Jsou křehounké, ani jeden se při obalování nezlomil, s těstem se krásně pracuje a chuť je vynikající.

  • Jarka O. | 4. 12. 2007 13:01

    Přidávám za sebe také jedničku, jsou výborné:-))

  • Monika Zdvihalova | 15. 11. 2007 09:11

    Dobrý den jak dlouho dopředu je pečete?Děkuji

  • Petra Seibertová | 19. 1. 2007 09:17

    Rohlíčky jsem letos pekla podle tohoto receptu a musím říct,že byly vynikající. Dávám za 1.

  • Katka Rundová | 28. 12. 2006 22:45

    Připojuji se a chválím. Jsou výborné. Použila jsem je i na netradiční recept z časopisu - na zázvorové koule. Těstem na rohlíčky se obalí kousky kandovaného zázvoru, upečou v trobě a pak obalují v moučkovém cukru se sekanými ořechy. Doma mi moc zpočátku nevěřili, ale po ochutnání je to jedno z nejrychleji mizejícího cukroví letošních vánoc.

  • Alenka Aová | 22. 12. 2006 13:53

    Rohlíčky jsou výtečné, dělala jsem z poloviční dávky a měla jsem radši udělat z celé dávky :-)

  • Eva Cameron | 21. 12. 2006 19:52

    Pani Evicko rohlicky jsou vyborne, delala jsem sice z polovicni davky, ale manzel mi uz nekolik ukrad z krabice, na vanoce k nam prileti znami, tak to vidim tak, ze budu muset napect jeste ras:-) Rohlicky jsem delala male, stacilo mi i 10 minut v troube a byly krehoucke a vyborne! Dekuji za recept!

  • Alenka Aová | 19. 12. 2006 16:44

    určitě tam nepatří vejce??

  • jitka Mal. | 14. 12. 2006 09:11

    Rohlíčky jsou moc dobré, křehké a s těstem se opravdu dobře pracuje. Dávám za 1.

  • Monika Šenkýřová | 7. 12. 2006 08:24

    Tak mám upečeno. ani jsem s těstem nezkoušela nějak pracovat, rovnou jsem ho vyválela mezi fóliemi a rohlíčky vykrajovala. Aspoń jsou jeden jako druhý. Ovšem chutnají opravdu skvěle! Úplně se rozplývají. Děkuji za tento recept a dávám za 1.

  • Petra Seibertová | 7. 12. 2006 07:56

    Vyzkoušela jsem,upekla,jsou výborné. Velice křehké,ale když obalování zvládl i můj manžel i bez toho,že by polovina rohlíčků byla na padrť,tak je to v pohodě. :o)

  • Monika Šenkýřová | 5. 12. 2006 07:57

    Včera jsem zadělala těsto, mám ho v ledničce. Je hodně mastné, tak jsem zvědavá, jak se s ním bude pracovat. Rohlíčky budu dělat buď dnes nebo zítra. Pak dám vědět, jak to dopadlo :-)

  • Eva Miková | 18. 12. 2005 15:55

    Jsem moc ráda,od té doby,co mám tento recept,ani jiné nepeču.

  • Jana D. | 13. 12. 2005 20:33

    Dnes jsem vyzkoušela a jsou opravdu výborné. křehké.Neměla jsem mleté ořechy, tak jsem dala mleté mandle.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

42
Klasické lečo
Klasické lečo
38
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
32
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
31
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Vanilkové nebe
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact