Roztomilé dortíky tvoří těsto vyšperkované o vanilku, kousky bílé čokolády a lahodné jahody. Vršek cupcakes zdobí krém z másla a bílé čokolády. Vypadají nádherně a zrovna tak i chutnají.
Máslo a cukr smíchejte ve velké míse a šlehejte do krémové a nadýchané konzistence. Bude to trvat zhruba 3 až 5 minut. Přidejte vejce a vanilku a důkladně prošlehejte, aby se všechny ingredience spojily.
3
V jiné míse smíchejte jahody s kousky bílé čokolády a moukou smíchanou s práškem do pečiva a solí a míchejte, dokud jahody nebudou obaleny moukou.
4
Nyní můžete obě směsi spojit a mírně prošlehat. Poté zastavte mixér a ke směsi přilijte mléko. Pokračujte ve šlehání na nízké otáčky, dokud nevznikne hladké a kompektní těsto.
Rozdělte těsto do připravených košíčků a naplňte je zhruba do 3/4. Vložte cupcakes do trouby a pečte 18-22 minut, dokud nenabudou, nebudou zlaté a kontrolní dřevěná špejle nevyjde čistá, bez drobečků.
6
Hotové košíčky nechte zcela vychladnout na mřížce. Mezitím si připravte krém. Kousky bílé čokolády nechte rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a dejte stranou zchladnout.
7
Do velké mísy vložte měkké máslo a moučkový cukr do velké mísy a šlehejte, dokud se cukr s máslem nespojí do světlého a nadýchaného krému. Přidejte vanilku a špetku soli a krátce promíchejte. Nalijte do krému zchlazenou rozpuštěnou čokoládu a na vysoké otáčky vyšlehejte. Přidejte ½-1 lžíci mléka dle potřeby. Krém by měl být natolik hustý, abyste jím byli schopni zdobit.
8
Vychlazené cupcakes zdobte pomocí zdobičky nebo cukrářského sáčku krémem a navrch položte čerstvou jahodu.