• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Valentýnské srdce
Napište svůj komentář k receptu

Valentýnské srdce

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valentýnské srdce
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 3
      ks vejce
    • 125
      g cukr krupice
    • 75
      g máslo
    • 150
      g čokoláda - mléčná
    • 100
      g hladká mouka
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • tuk na vymazání formy
    • hrubá mouka na vymazání formy
  • Náplň:
    • 200
      g mascarpone
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      ml likér smetanový (whisky cream, bailey s)
    • 1
      špetka pepř mletý Kajenský
  • Dohotovení:
    • 1
      balíček želé dortové
    • potravinářské barvivo červené

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Máslo utřeme s rozpuštěnou čokoládou a vmícháme do vaječné pěny. Nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.
2
Hmotou naplníme formu ve tvaru srdce vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě. Mascarpone smícháme s cukrem, vyšlehanou smetanou, ochutíme likérem a kajenským pepřem.
3
Náplň rozetřeme na korpus ve formě a dáme do chladničky ztuhnout. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Polovinu obarvíme červenou barvou, rozlijeme na tácek s okrajem na vrstvu silnou asi 3 mm a uložíme do chladničky. Po ztuhnutí vykrájíme z červeného želé různě velká srdíčka a rozložíme je na jednu polovinu dortu. Na druhou polovinu naskládáme očištěné, na plátky nakrájené jahody. Zbylé čiré želé rozehřejeme a přelijeme jím povrch dortu. Dort uložíme do chladničky.
4
Po ztuhnutí sejmeme formu a strany dortu případně ozdobíme červenými srdíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srdce po myslivecku

Srdce po myslivecku

srdce na divoko

srdce na divoko

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Valentýn
Moučníky Dorty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Děti Narozeniny Výjimečný den Svatba Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda - mléčná Cukr krupice Hladká mouka Hrubá mouka Likér Mascarpone Máslo Moučkový cukr Pepř mletý Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tuk Vejce Želé dortové
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Vejce na maďarský způsob

Vejce na maďarský způsob

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony

Krémová omáčka s kuřecím masem a…

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

160
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
155
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
63
Soba nudle s lilkem a mangem
Soba nudle s lilkem a…
58
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
42
Losos v sezamu s nudlemi
Losos v sezamu s nudlemi

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz České Miss po 20 letech: Vdavky s boháči, plastiky prsou a drsné rozvody!

České Miss po 20 letech: Vdavky s boháči, plastiky prsou a drsné rozvody!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská pizza
Valentýnská pizza
Valentýnská srdíčka z párků
Valentýnská srdíčka z párků
Valentýnský avokádový sendvič
Valentýnský avokádový sendvič
Valentýnský dort
Valentýnský dort
Valentýnský řez
Valentýnský řez
  • Recepty.cz
  • Valentýnské srdce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact