Každý párek podélně rozkrojíme, ale ne úplně, řez skončíme asi 2 cm před koncem. Konce párku rozdělíme a přehneme opačně a spojíme párátkem. Vznikne srdíčko. Srdíčka položíme na vymazaný pekáč, do každého dáme plátek šunky, na ni 2 lžičky sterilované zeleniny, rozklepneme vejce, osolíme, posypeme paprikou a strouhaným sýrem. Zapékáme v troubě asi 10 minut a podáváme teplé s pečivem.
Bylo to luxusní a hlavně si to odneslo obrovský úspěch! <3 Přidala jsem k receptu fotku, jak to možná má vypadat :-) Asi jsem dala více zeleninové směsi (použila jsem lečo), tak mi malinko vytekla vajíčka, ale jinak to bylo fakt skvělé. Dávám jedničku!
Lenka Kaňová
|14. 2. 2007 09:58
Servírovala jsem párková srdíčka k valentýnské snídani a měla jsem velký úspěch. Můj partner uzeniny veškerého druhu miluje. (Já je ale nejím, pouze s láskou připravuji.) Nepekla jsem v troubě, ale připravovala na pánvi. Nejprve jsem srdíčko osmažila z jedné strany a pak při obrácení jsem do něj rozklepla vajíčko, posypala paprikou a sýrem. Zeleninu jsem servírovala stranou. (Mimochodem také mi ty párky při ohýbání praskaly a to byly z poctivého australského masa!!) Přesto skvělý nápad na Valentýna, děkuji!
Tereza Jarčušková
|20. 1. 2006 08:00
Dnes sa do párkov nedáva len mäso, divili by ste sa, že mäso tvorí niekedy menej ako 30 %. To potom pri ohýnaní prasknú. Použite také párky, ktoré vém pri bežnom ohrievaní tak ľahko nepraskajú.
Jaroslava Oumarová
|19. 1. 2006 13:08
nejlepší jsou na to tzv.debrecínky, jenom musíte opatrně rozkrajovat.
Jana Tichá
|19. 1. 2006 12:13
Tohle jsme jednou zkoušeli, ale nevedlo se. Ty párky vždycky při ohnutí praskly. Asi hodně záleží na druhu uzeniny.
Jaroslava Oumarová
|19. 1. 2006 12:04
Tenhle recept jsem znala jen v jednoduché verzi se šunkou a sýrem, ale tahle vylepšená varianta je skvělá.Dík:-)