Není snad nikdo, kdo by nemiloval čokoládu. A čokoládovou pěnou určitě zabodujete. Tento dezert se vyplatí připravit den dopředu, aby měl dostatek času na odležení v lednici.
Na kastrol s trochou vody posaďte ohnivzdornou mísu, nalámejte do ní čokoládu, vodu přiveďte k varu a stáhněte plamen. Čokoládu rozpusťte, odstavte z vodní lázně a nechte trochu zchladnout.
2
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte cukr a šlehejte ještě pár minut, dokud nevznikne lesklá hladká hmota.
Do lehce zchladlé rozpuštěné čokolády postupně vmíchejte žloutky a smetanu. Pracujte pouze lžící nebo stěrkou. Nakonec stejným způsobem zapracujte sníh.
4
Čokoládovou hmotu rozdělte do sklenek a uložte do ledničky. Potřebuje chladnout alespoň 3 hodiny, aby se z ní stala „pěna“. Před podáváním ji posypte lyofilizovanými malinami nebo rozdrobenými pusinkami.
RADA: Může se stát, že se čokoláda při rozehřívání kvůli příliš vysoké teplotě srazí. Nepropadejte panice. Přidejte do ní 2-3 lžíce horké vody a intenzivně ji prošlehejte.