• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Valentýnská čokoládová pěna
Napište svůj komentář k receptu

Valentýnská čokoládová pěna

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valentýnská čokoládová pěna
Nahrát fotku
 

Není snad nikdo, kdo by nemiloval čokoládu. A čokoládovou pěnou určitě zabodujete. Tento dezert se vyplatí připravit den dopředu, aby měl dostatek času na odležení v lednici.

Suroviny

2 porce
  • Čokoládová pěna
    • 170
      g čokoláda kvalitní, 70%
    • 2
      ks vejce
    • 30
      g třtinový cukr
    • 50
      ml smetana ke šlehání 30%
  • Na ozdobení
    • maliny lyofilizované
    • sněhové pusinky

Postup přípravy receptu

1
Na kastrol s trochou vody posaďte ohnivzdornou mísu, nalámejte do ní čokoládu, vodu přiveďte k varu a stáhněte plamen. Čokoládu rozpusťte, odstavte z vodní lázně a nechte trochu zchladnout.
2
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte cukr a šlehejte ještě pár minut, dokud nevznikne lesklá hladká hmota.

RADA: Rychlý dezert do 20 minut: Čokoládová pěna, panna cotta i kokosky

3
Do lehce zchladlé rozpuštěné čokolády postupně vmíchejte žloutky a smetanu. Pracujte pouze lžící nebo stěrkou. Nakonec stejným způsobem zapracujte sníh.
4
Čokoládovou hmotu rozdělte do sklenek a uložte do ledničky. Potřebuje chladnout alespoň 3 hodiny, aby se z ní stala „pěna“. Před podáváním ji posypte lyofilizovanými malinami nebo rozdrobenými pusinkami.

RADA: Galerie: Nejkrásnější valentýnské dezerty

5
RADA: Může se stát, že se čokoláda při rozehřívání kvůli příliš vysoké teplotě srazí. Nepropadejte panice. Přidejte do ní 2-3 lžíce horké vody a intenzivně ji prošlehejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová pěna s granátovým jablkem

Čokoládová pěna s granátovým jablkem

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Čokoládová pěna s malinami

Čokoládová pěna s malinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Čokoládová pěna Valentýn
Únor Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Maliny Smetana ke šlehání Sněhové pusinky Třtinový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

105
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou…
42
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
37
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Rozdováděná Allwyn party ve Varech: Sexy akrobacie a slavní ve varu!

Rozdováděná Allwyn party ve Varech: Sexy akrobacie a slavní ve varu!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Další doporučené recepty:

Valašské koláče - Frgále
Valašské koláče - Frgále
Valašský Frgál
Valašský Frgál
Valentínská krupicová srdíčka
Valentínská krupicová srdíčka
Valentýnská pizza
Valentýnská pizza
Valentýnská srdíčka z párků
Valentýnská srdíčka z párků
Valentýnské srdce
Valentýnské srdce
  • Recepty.cz
  • Valentýnská čokoládová pěna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact