• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Valentýnská čokoládová pěna
Napište svůj komentář k receptu

Valentýnská čokoládová pěna

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valentýnská čokoládová pěna
Nahrát fotku
 

Není snad nikdo, kdo by nemiloval čokoládu. A čokoládovou pěnou určitě zabodujete. Tento dezert se vyplatí připravit den dopředu, aby měl dostatek času na odležení v lednici.

Suroviny

2 porce
  • Čokoládová pěna
    • 170
      g čokoláda kvalitní, 70%
    • 2
      ks vejce
    • 30
      g třtinový cukr
    • 50
      ml smetana ke šlehání 30%
  • Na ozdobení
    • maliny lyofilizované
    • sněhové pusinky

Postup přípravy receptu

1
Na kastrol s trochou vody posaďte ohnivzdornou mísu, nalámejte do ní čokoládu, vodu přiveďte k varu a stáhněte plamen. Čokoládu rozpusťte, odstavte z vodní lázně a nechte trochu zchladnout.
2
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte cukr a šlehejte ještě pár minut, dokud nevznikne lesklá hladká hmota.

RADA: Rychlý dezert do 20 minut: Čokoládová pěna, panna cotta i kokosky

3
Do lehce zchladlé rozpuštěné čokolády postupně vmíchejte žloutky a smetanu. Pracujte pouze lžící nebo stěrkou. Nakonec stejným způsobem zapracujte sníh.
4
Čokoládovou hmotu rozdělte do sklenek a uložte do ledničky. Potřebuje chladnout alespoň 3 hodiny, aby se z ní stala „pěna“. Před podáváním ji posypte lyofilizovanými malinami nebo rozdrobenými pusinkami.

RADA: Galerie: Nejkrásnější valentýnské dezerty

5
RADA: Může se stát, že se čokoláda při rozehřívání kvůli příliš vysoké teplotě srazí. Nepropadejte panice. Přidejte do ní 2-3 lžíce horké vody a intenzivně ji prošlehejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová pěna s granátovým jablkem

Čokoládová pěna s granátovým jablkem

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Čokoládová pěna s malinami

Čokoládová pěna s malinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Čokoládová pěna Valentýn
Únor Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Maliny Smetana ke šlehání Sněhové pusinky Třtinový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

144
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
33
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
26
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
AHA.cz Drama na koncertě Marka Ztraceného: Masáž srdce na pódiu

Drama na koncertě Marka Ztraceného: Masáž srdce na pódiu

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Aňa Geislerová zalovila v archivu: V 15 letech na castingu do modelingu!

Aňa Geislerová zalovila v archivu: V 15 letech na castingu do modelingu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Další doporučené recepty:

Valašské koláče - Frgále
Valašské koláče - Frgále
Valašský Frgál
Valašský Frgál
Valentínská krupicová srdíčka
Valentínská krupicová srdíčka
Valentýnská pizza
Valentýnská pizza
Valentýnská srdíčka z párků
Valentýnská srdíčka z párků
Valentýnské srdce
Valentýnské srdce
  • Recepty.cz
  • Valentýnská čokoládová pěna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact