• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Valentínská krupicová srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Valentínská krupicová srdíčka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valentínská krupicová srdíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks citronová kůra
    • 80
      g krupice
    • 2
      ks žloutek
  • Na obalovaní a smažení:
    • 1
      ks vejce
    • kokos
    • máslo
  • Ovocná omáčka:
    • cukr
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 100
      ml voda
    • ovoce zmrazené višně nebo lesní směs, příp. jiné červené ovoce

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, vanilkového cukru, nastrouhané citrónové kůry a krupice uvaříme hustou kaši. Kaši necháme vychladnout a potom přidáme žloutky. Vše dobře rozmícháme. Krupicové těsto natřeme ve vrstvě silné asi 1 cm na plech opláchnutý studenou vodou a necháme zaschnout. Ze zaschlého těsta vykrajujeme formičkou srdíčka a opatrně je obalujeme postupně v rozmíchaném vejci a potom v kokosové moučce.
2
Zmrazené čerstvé ovoce rozehřejeme a osladíme podle chuti. Směs přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme ve 100 ml studené vody a přilijeme ho k vařícímu se ovoci. Za stálého míchání vaříme asi 2 min. do houstnoucí směsi. Potom ovocnou omáčku udržujeme za občasného promíchání na mírném ohni teplou. Na pánvi rozehřejeme máslo a obalená srdíčka na něm do zlatova osmažíme. Srdíčka podáváme teplá, přelitá ovocnou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicová kaše se sněhem

Krupicová kaše se sněhem

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 17. 2. 2008 21:52

    Áno Zdenka, flameri je vlastne hustá krupicová kaša ochutená vanilkovým cukrom, ktorá sa po stuhnutí vyklopí z formičiek a ozdobí kompótom, poleje šťavou a môžete ozdobiť aj šľahačkou, posypať kakaom... mňam:)))

  • Zdenka Korábová | 16. 2. 2008 17:21

    Určitě se dají použít obě. Z dětské bude jemnější,jak píše Terezka. Vzpomněla jsem si na studia na SŠSS, zvané knédlfakulta, tuto vylepšené krupicové kaši se řikalo Flameri a podávala se jako moučník ve studentské jídelně, nebyla smažená pouze jako pudinky a politá ovocným přelivem ze sirupu a i tak byla velmi chutná. Zase ji zkusím

  • Tereza J. | 16. 2. 2008 12:08

    Evička, robila som z detskej krupice, je jemnejšia. Ale myslím, že dobrý výsledok by bol aj z hrubej krupice. Fotku som už poslala.

  • Eva | 15. 2. 2008 22:20

    Už je po Valentýnu, ale to nevadí, stejně by mě zajímalo - jakou krupici mám použít? Klasickou hrubou nebo dětskou krupičku nebo si můžu vybrat podle toho co mám doma?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Vaření Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Kokos Krupice Máslo Mléko Ovoce Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový cukr Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Bezé roláda

Bezé roláda

Tvarohový koláč s meruňkami

Tvarohový koláč s meruňkami

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Znojemské okurky
Znojemské okurky
26
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
24
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
23
Domácí lučina
Domácí lučina

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz David Beckham a jeho rodinná idylka v Saint Tropez: Tyhle děti ho neodepsaly!

David Beckham a jeho rodinná idylka v Saint Tropez: Tyhle děti ho neodepsaly!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské koláče - Frgále
Valašské koláče - Frgále
Valašský Frgál
Valašský Frgál
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská pizza
Valentýnská pizza
Valentýnská srdíčka z párků
Valentýnská srdíčka z párků
  • Recepty.cz
  • Valentínská krupicová srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact