ovoce
zmrazené višně nebo lesní směs, příp. jiné červené ovoce
Postup přípravy receptu
1
Z mléka, vanilkového cukru, nastrouhané citrónové kůry a krupice uvaříme hustou kaši. Kaši necháme vychladnout a potom přidáme žloutky. Vše dobře rozmícháme. Krupicové těsto natřeme ve vrstvě silné asi 1 cm na plech opláchnutý studenou vodou a necháme zaschnout. Ze zaschlého těsta vykrajujeme formičkou srdíčka a opatrně je obalujeme postupně v rozmíchaném vejci a potom v kokosové moučce.
2
Zmrazené čerstvé ovoce rozehřejeme a osladíme podle chuti. Směs přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme ve 100 ml studené vody a přilijeme ho k vařícímu se ovoci. Za stálého míchání vaříme asi 2 min. do houstnoucí směsi. Potom ovocnou omáčku udržujeme za občasného promíchání na mírném ohni teplou. Na pánvi rozehřejeme máslo a obalená srdíčka na něm do zlatova osmažíme. Srdíčka podáváme teplá, přelitá ovocnou omáčkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|17. 2. 2008 21:52
Áno Zdenka, flameri je vlastne hustá krupicová kaša ochutená vanilkovým cukrom, ktorá sa po stuhnutí vyklopí z formičiek a ozdobí kompótom, poleje šťavou a môžete ozdobiť aj šľahačkou, posypať kakaom... mňam:)))
Zdenka Korábová
|16. 2. 2008 17:21
Určitě se dají použít obě. Z dětské bude jemnější,jak píše Terezka. Vzpomněla jsem si na studia na SŠSS, zvané knédlfakulta, tuto vylepšené krupicové kaši se řikalo Flameri a podávala se jako moučník ve studentské jídelně, nebyla smažená pouze jako pudinky a politá ovocným přelivem ze sirupu a i tak byla velmi chutná. Zase ji zkusím
Tereza J.
|16. 2. 2008 12:08
Evička, robila som z detskej krupice, je jemnejšia. Ale myslím, že dobrý výsledok by bol aj z hrubej krupice. Fotku som už poslala.
Eva
|15. 2. 2008 22:20
Už je po Valentýnu, ale to nevadí, stejně by mě zajímalo - jakou krupici mám použít? Klasickou hrubou nebo dětskou krupičku nebo si můžu vybrat podle toho co mám doma?