• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Valašský Frgál
Napište svůj komentář k receptu

Valašský Frgál

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 14
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašský Frgál
Valašský Frgál
Valašský Frgál
Valašský Frgál
Valašský Frgál
Valašský Frgál
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tradiční valašský frgál potěší všechny milovníky sladkého. Koláč z kynutého těsta s hruškovou náplní se vám bude doslova rozplývat na jazyku. Tradičně se připravoval při slavnostních příležitostech, ale vy si ho upečte, kdykoli budete mít chuť.

Suroviny

3 porce
    • 130
      g máslo
    • 1
      ks vejce rozšlehané
    • 130
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 42
      g droždí
    • 1
      ks citronová kůra
    • 175
      ml mléko polotučné
    • tuzemák na potření
  • Drobenka
    • 130
      g máslo
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr
  • Hrušková náplň
    • badyán
    • 2
      ks hrušky
    • skořice - mletá
    • cukr na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Do větší mísy prosejte mouku, vytvořte důlek a do něj rozdrobte droždí. Zalijte dvěma třetinami vlažného mléka, přidejte trošku z odměřeného cukru a zahrňte moukou. V teple pod čistou utěrkou nechte vzejít kvásek, asi 30 minut.

RADA: Jak na kynuté těsto? Správná příprava krok za krokem!

2
Žloutky ušlehejte se zbývajícím cukrem, vlažným mlékem a citronovou kůrou. Vmíchejte kvásek s moukou, nakrájené máslo a ideálně v robotu při nižších otáčkách vypracujte hladké těsto. Nesmí se chytat ke krajům mísy.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

3
Na lehce pomoučněném válu ještě propracujte rukama. Těsto rozdělte na tři bochánky a nechte je v teple kynout minimálně 1 hodinu.
4
Mezitím připravte náplň. V rendlíku duste při nižší teplotě nakrájené hrušky zbavené jádřinců. Podle potřeby přilijte vodu. Přidejte koření a trošku cukru. Duste doměkka, pak vyndejte celé koření a rozmixujte. Dochuťte cukrem a nechte vychladnout.
5
Z těsta vyválejte tři kola o průměru asi 35 cm, okraje přehněte, aby náplň nevytekla. Uprostřed je propíchejte vidličkou a celé potřete vejcem rozšlehaným s tuzemákem.
6
Potřete hruškovou náplní a zasypte drobenkou z másla, cukru a mouky. Přendejte na plechy vyložené pečicím papírem a nechte ještě v teple kynout 20 minut.
7
Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 160 °C a pečte dozlatova, asi 20 minut. Můžete znovu potřít vejcem s tuzemákem.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské frgále

Valašské frgále

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Valašské frgály od babičky Martičky z…

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty FOOD
Pokrmy Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Citronová kůra Cukr Droždí Hrušky Máslo Mléko polotučné Moučkový cukr Polohrubá mouka Skořice - mletá tuzemák Vejce Žloutek

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Jednoduchá francouzská kaše

Jednoduchá francouzská kaše

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

132
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové knedlíky…
103
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
35
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
29
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…
23
Zapečené Manicotti
Zapečené Manicotti

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí
Valašské frgály od babičky Martičky z…
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské koláče - Frgále
Valašské koláče - Frgále
Valentínská krupicová srdíčka
Valentínská krupicová srdíčka
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská pizza
Valentýnská pizza
  • Recepty.cz
  • Valašský Frgál
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact