• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Valašský "bigmac" bramborák
Napište svůj komentář k receptu

Valašský "bigmac" bramborák

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašský "bigmac" bramborák
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks brambory nikdy nepoužívejte nové brambory ale spíše ty uleželé co již mají pomalu vlastní nať
    • 1
      l sterilované zelí
    • 0,50
      balíček majoránka pokud máte čerstvou je to ideální
    • 0,50
      balíček kmín
    • 4
      ks vejce ideálně domácí
    • 1
      hrst mouka dle potřeby tak aby nebyla hmota vodnatá ale ani příliš moučná
    • 0,50
      kg uzené maso žebra, moravské uzené, jiná kvalitní uzenina (nikdy točený salám - kabanos)
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 10
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Brambory důkladně omyjte a i se slupkou najemnou nastrouhejte. Přidej vejce, sůl, majoránku, pepř, utřený česnek, kmín a vše důkladně promíchej. Podle potřeby přidej hladkou mouku tak, aby byla směs tekutá ale ne vodnatá. Na pánvici 24cm rozpálíš tuk a dáš cca. 1 naběračku na jeden bramborák na povrch. Opékej na silném ohni asi 1 minutu a potom oheň ztlum a opékej i z druhé strany, tak aby byl povrch nahnědlý, nikoliv černý.
2
Hotové bramboráky dávej na talř vedle plotny. Z daného množství bys měl mít cca. 8 bramborových placek. Zelí dej podusit na chvíli do hrnce (nemusíš) a dle chuti dochuť cukrem a octem. Uzené maso uvař a nakrájej nebo natrhej na malé části. Nyní pokládej vždy bramborovou placku, na ni zelí a uzené a opět překlop druhou plackou. Komu chutná sýr může posypat horní placku stouhaným eidamem nebo nivou. Takový pravý valašský bigmac nasytí i statného dřevorubce. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Bramborák se smetanou

Bramborák se smetanou

Bramborák z kapřího masa

Bramborák z kapřího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blbost | 5. 2. 2012 16:23

    My děláme bramborák jenom z nových brambor, protoze tady jiné nejsou k dostání. A není zádný problém! Takze: "nikdy nepoužívejte nové brambory, ale spíše ty uleželé co již mají pomalu vlastní nať ", je absolutní blbost!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Uzené Z brambor Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Kmín Majoránka Mouka Pepř mletý Sterilované zelí Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový likér

Malinový likér

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

114
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
55
Indický chléb (Naan / Chapati)
Indický chléb (Naan /…
55
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
55
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s…
30
Celerový krém
Celerový krém

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hranáč z Hell’s Kitchen a jeho tři sestry: Jeden táta, tři mámy!

Hranáč z Hell’s Kitchen a jeho tři sestry: Jeden táta, tři mámy!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Valašský "bigmac" bramborák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact