ks
brambory
nikdy nepoužívejte nové brambory ale spíše ty uleželé co již mají pomalu vlastní nať
1
l
sterilované zelí
0,50
balíček
majoránka
pokud máte čerstvou je to ideální
0,50
balíček
kmín
4
ks
vejce
ideálně domácí
1
hrst
mouka
dle potřeby tak aby nebyla hmota vodnatá ale ani příliš moučná
0,50
kg
uzené maso
žebra, moravské uzené, jiná kvalitní uzenina (nikdy točený salám - kabanos)
1
lžíce
sůl
1
lžička
pepř mletý
10
stroužek
česnek
Postup přípravy receptu
1
Brambory důkladně omyjte a i se slupkou najemnou nastrouhejte. Přidej vejce, sůl, majoránku, pepř, utřený česnek, kmín a vše důkladně promíchej. Podle potřeby přidej hladkou mouku tak, aby byla směs tekutá ale ne vodnatá. Na pánvici 24cm rozpálíš tuk a dáš cca. 1 naběračku na jeden bramborák na povrch. Opékej na silném ohni asi 1 minutu a potom oheň ztlum a opékej i z druhé strany, tak aby byl povrch nahnědlý, nikoliv černý.
2
Hotové bramboráky dávej na talř vedle plotny. Z daného množství bys měl mít cca. 8 bramborových placek. Zelí dej podusit na chvíli do hrnce (nemusíš) a dle chuti dochuť cukrem a octem. Uzené maso uvař a nakrájej nebo natrhej na malé části. Nyní pokládej vždy bramborovou placku, na ni zelí a uzené a opět překlop druhou plackou. Komu chutná sýr může posypat horní placku stouhaným eidamem nebo nivou. Takový pravý valašský bigmac nasytí i statného dřevorubce. Dobrou chuť!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
blbost
|5. 2. 2012 16:23
My děláme bramborák jenom z nových brambor, protoze tady jiné nejsou k dostání. A není zádný problém!
Takze: "nikdy nepoužívejte nové brambory, ale spíše ty uleželé co již mají pomalu vlastní nať ", je absolutní blbost!