• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Valašský "bigmac" bramborák
Napište svůj komentář k receptu

Valašský "bigmac" bramborák

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašský "bigmac" bramborák
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks brambory nikdy nepoužívejte nové brambory ale spíše ty uleželé co již mají pomalu vlastní nať
    • 1
      l sterilované zelí
    • 0,50
      balíček majoránka pokud máte čerstvou je to ideální
    • 0,50
      balíček kmín
    • 4
      ks vejce ideálně domácí
    • 1
      hrst mouka dle potřeby tak aby nebyla hmota vodnatá ale ani příliš moučná
    • 0,50
      kg uzené maso žebra, moravské uzené, jiná kvalitní uzenina (nikdy točený salám - kabanos)
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 10
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Brambory důkladně omyjte a i se slupkou najemnou nastrouhejte. Přidej vejce, sůl, majoránku, pepř, utřený česnek, kmín a vše důkladně promíchej. Podle potřeby přidej hladkou mouku tak, aby byla směs tekutá ale ne vodnatá. Na pánvici 24cm rozpálíš tuk a dáš cca. 1 naběračku na jeden bramborák na povrch. Opékej na silném ohni asi 1 minutu a potom oheň ztlum a opékej i z druhé strany, tak aby byl povrch nahnědlý, nikoliv černý.
2
Hotové bramboráky dávej na talř vedle plotny. Z daného množství bys měl mít cca. 8 bramborových placek. Zelí dej podusit na chvíli do hrnce (nemusíš) a dle chuti dochuť cukrem a octem. Uzené maso uvař a nakrájej nebo natrhej na malé části. Nyní pokládej vždy bramborovou placku, na ni zelí a uzené a opět překlop druhou plackou. Komu chutná sýr může posypat horní placku stouhaným eidamem nebo nivou. Takový pravý valašský bigmac nasytí i statného dřevorubce. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Bramborák se smetanou

Bramborák se smetanou

Bramborák z kapřího masa

Bramborák z kapřího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blbost | 5. 2. 2012 16:23

    My děláme bramborák jenom z nových brambor, protoze tady jiné nejsou k dostání. A není zádný problém! Takze: "nikdy nepoužívejte nové brambory, ale spíše ty uleželé co již mají pomalu vlastní nať ", je absolutní blbost!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Uzené Z brambor Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Kmín Majoránka Mouka Pepř mletý Sterilované zelí Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Černý kuba

Černý kuba

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

38
Rybí filety s fenyklovým salátem
Rybí filety s fenyklovým…
33
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
32
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Saskia Burešová na pokraji sil: Pohřeb milovaného manžela Petra Obdržálka (†84)!

Saskia Burešová na pokraji sil: Pohřeb milovaného manžela Petra Obdržálka (†84)!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Valašský "bigmac" bramborák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact