• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Valašské koláče - Frgále
Napište svůj komentář k receptu

Valašské koláče - Frgále

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašské koláče - Frgále
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      g sůl
    • 80
      g máslo
    • 2
      dl mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 20
      g droždí
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Vykynutý kvásek vlijeme do proseté mouky, přidáme zbytek cukru, sůl, žloutky, mléko, rozpuštěné máslo a citrónovou kůru. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu vykynout.
2
Z pečícího papíru vystřihneme dva kruhy, které potřeme rozpuštěným máslem. Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu a každý díl těsta rozválíme na tenkou placku na připravený papír. Těsto musí být velmi tenké.
3
Na placky potom střídavě nanášíme různé náplně, tvarohovou, makovou, hruškovou, povidlovou.
4
Koláče pečeme při teplotě 180°C a po upečení ještě horké polijeme rozpuštěným máslem a pokapeme rumem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské frgále

Valašské frgále

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Valašské frgály od babičky Martičky z…

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kutululujarmil | 25. 2. 2017 18:41

    řidký... řidký... nastavit moukou a nechat znovu kynout, tyto komentáře mají být před receptem... pak už je to naprd, když člověk hledá co je blbě...

  • Eman | 2. 6. 2016 19:35

    Na 250 g mouky je to docela hodně mléka :-\

  • jarka | 5. 4. 2016 22:27

    dobry kolac.testo nejdriv tuzsi,ale po naplneni a upeceni mnamka.udelala jsem dva o prumeru 30 cm.

  • jarka | 5. 4. 2016 22:25

    vinikajici kolac.testo po priprave tuzi,ale po upeceni mekoucky.delala jsem je z orechovou naplni,mnamka.z testa dva kolace o primeru 30 cm.diky

  • petrasekerkova | 30. 11. 2015 16:03

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vzniklo mi tekuté těsto :-\ . Přidala jsem ještě určitě o půlku více mouky. Teď to kyne, tak jsem zvědavá, co z toho vznikne O:-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Posvícení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

24
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
24
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
21
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…
21
French toast
French toast
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí
Valašské frgály od babičky Martičky z…
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašský Frgál
Valašský Frgál
Valentínská krupicová srdíčka
Valentínská krupicová srdíčka
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová pěna
  • Recepty.cz
  • Valašské koláče - Frgále
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact