• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Valašské koláče - Frgále
Napište svůj komentář k receptu

Valašské koláče - Frgále

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašské koláče - Frgále
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      g sůl
    • 80
      g máslo
    • 2
      dl mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 20
      g droždí
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Vykynutý kvásek vlijeme do proseté mouky, přidáme zbytek cukru, sůl, žloutky, mléko, rozpuštěné máslo a citrónovou kůru. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu vykynout.
2
Z pečícího papíru vystřihneme dva kruhy, které potřeme rozpuštěným máslem. Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu a každý díl těsta rozválíme na tenkou placku na připravený papír. Těsto musí být velmi tenké.
3
Na placky potom střídavě nanášíme různé náplně, tvarohovou, makovou, hruškovou, povidlovou.
4
Koláče pečeme při teplotě 180°C a po upečení ještě horké polijeme rozpuštěným máslem a pokapeme rumem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské frgále

Valašské frgále

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Valašské frgály od babičky Martičky z…

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kutululujarmil | 25. 2. 2017 18:41

    řidký... řidký... nastavit moukou a nechat znovu kynout, tyto komentáře mají být před receptem... pak už je to naprd, když člověk hledá co je blbě...

  • Eman | 2. 6. 2016 19:35

    Na 250 g mouky je to docela hodně mléka :-\

  • jarka | 5. 4. 2016 22:27

    dobry kolac.testo nejdriv tuzsi,ale po naplneni a upeceni mnamka.udelala jsem dva o prumeru 30 cm.

  • jarka | 5. 4. 2016 22:25

    vinikajici kolac.testo po priprave tuzi,ale po upeceni mekoucky.delala jsem je z orechovou naplni,mnamka.z testa dva kolace o primeru 30 cm.diky

  • petrasekerkova | 30. 11. 2015 16:03

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vzniklo mi tekuté těsto :-\ . Přidala jsem ještě určitě o půlku více mouky. Teď to kyne, tak jsem zvědavá, co z toho vznikne O:-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Posvícení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

50
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
48
Třešňový kompot
Třešňový kompot
47
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
38
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč…
37
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Heidi Janků (62) na akci Anděl mezi zdravotníky: Bojuji s nemocí střev!

Heidi Janků (62) na akci Anděl mezi zdravotníky: Bojuji s nemocí střev!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

Další doporučené recepty:

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí
Valašské frgály od babičky Martičky z…
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašský Frgál
Valašský Frgál
Valentínská krupicová srdíčka
Valentínská krupicová srdíčka
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová pěna
  • Recepty.cz
  • Valašské koláče - Frgále
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact