• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Valašské koláče - Frgále
Napište svůj komentář k receptu

Valašské koláče - Frgále

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašské koláče - Frgále
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      g sůl
    • 80
      g máslo
    • 2
      dl mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 20
      g droždí
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Vykynutý kvásek vlijeme do proseté mouky, přidáme zbytek cukru, sůl, žloutky, mléko, rozpuštěné máslo a citrónovou kůru. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu vykynout.
2
Z pečícího papíru vystřihneme dva kruhy, které potřeme rozpuštěným máslem. Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu a každý díl těsta rozválíme na tenkou placku na připravený papír. Těsto musí být velmi tenké.
3
Na placky potom střídavě nanášíme různé náplně, tvarohovou, makovou, hruškovou, povidlovou.
4
Koláče pečeme při teplotě 180°C a po upečení ještě horké polijeme rozpuštěným máslem a pokapeme rumem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské frgále

Valašské frgále

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Valašské frgály od babičky Martičky z…

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kutululujarmil | 25. 2. 2017 18:41

    řidký... řidký... nastavit moukou a nechat znovu kynout, tyto komentáře mají být před receptem... pak už je to naprd, když člověk hledá co je blbě...

  • Eman | 2. 6. 2016 19:35

    Na 250 g mouky je to docela hodně mléka :-\

  • jarka | 5. 4. 2016 22:27

    dobry kolac.testo nejdriv tuzsi,ale po naplneni a upeceni mnamka.udelala jsem dva o prumeru 30 cm.

  • jarka | 5. 4. 2016 22:25

    vinikajici kolac.testo po priprave tuzi,ale po upeceni mekoucky.delala jsem je z orechovou naplni,mnamka.z testa dva kolace o primeru 30 cm.diky

  • petrasekerkova | 30. 11. 2015 16:03

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vzniklo mi tekuté těsto :-\ . Přidala jsem ještě určitě o půlku více mouky. Teď to kyne, tak jsem zvědavá, co z toho vznikne O:-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Posvícení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

56
Čevapčiči
Čevapčiči
56
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
41
Krémová kari polévka s kuřecím masem
Krémová kari polévka s…
38
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
37
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lucie Borhyová předala Bulovce: Postel za milion!

Lucie Borhyová předala Bulovce: Postel za milion!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí
Valašské frgály od babičky Martičky z…
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašský Frgál
Valašský Frgál
Valentínská krupicová srdíčka
Valentínská krupicová srdíčka
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová pěna
  • Recepty.cz
  • Valašské koláče - Frgále
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact