• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Valašské hruškové frgály s badyánem
Napište svůj komentář k receptu

Valašské hruškové frgály s badyánem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
Valašské hruškové frgály s badyánem
8fotografií
Nahrát fotku
 

Nádherně vláčné koláče s bohatou dávkou náplně na tenkém těstě a křupavou drobenkou navrchu, připravené podle receptu ve světě uznávaného cukráře a porotce soutěže Peče celá země Josefa Maršálka, vám určitě zachutnají.

Suroviny

16 porce
  • Ingredience na 4 frgály
    • 500
      g špaldová mouka bio
    • 100
      g sádlo
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 20
      g droždí
    • 75
      g cukr krupice
    • 5
      g mořská sůl
  • náplň
    • 4
      kg hrušky nejjlépe plošťky
    • 100
      g melasa
    • 100
      g hnědý rum
    • 100
      g hnědý cukr
    • 10
      g badyán mletý
    • 2
      g skořice mletá
  • drobenka
    • 100
      g špaldová mouka hladká bio
    • 55
      g cukr krupice
    • 55
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
  • na dokončení
    • 200
      g máslo na pomazání
    • perník na strouhání nastrouhaný, na posypání
    • hnědý rum podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Přidejte zbylé ingredience a vypracujte hladké a lesklé těsto. Nechte v teple hodinu a půl odpočívat.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Hrušky zbavte jádřinců a na masovém mlýnku umelte. Spolu se skořicí a badyánem pečte do zhoustnutí asi 1 hodinu při 170 °C. Přidejte rum, cukr a melasu, dobře zamíchejte a nechte zchladnout.
3
Ze všech ingrediencí na přípravu drobenky vypracujte krásně sypkou směs. Dá se připravit i do zásoby a zamrazit.

RADA: Jak na třenou bábovku, která vydrží 14 dní vláčná

4
Těsto rozdělte na čtyři bochánky, ukoulejte a na pomoučeném vále rozválejte do kruhu o průměru 30 cm. Přeneste na pečicí papír a okraje potřete rozpuštěným máslem. Na každý pak naneste hruškovou náplň a dobře rozetřete; posypte drobenkou a nechte v teple asi hodinu kynout.
5
Pečte v rozpálené troubě při 200 °C asi 8 až 9 minut. Ihned po vytažení z trouby je pokapejte máslem, do kterého podle chuti přidejte rum. Posypte strouhaným perníkem a za každou cenu se snažte vydržet, dokud nevychladnou. Nejlepší jsou s bílou kávou či meltou.

RADA: Kynuté moučníky, které musíte vyzkoušet: 5 božských receptů z babiččiných kuchařek

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Valašské frgály od babičky Martičky z…

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašský Frgál

Valašský Frgál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Cukr krupice Droždí Hnědý cukr Hnědý rum Hrušky Máslo Melasa Mléko Mořská sůl Perník na strouhání Sádlo Skořice Špaldová mouka Sůl Žloutek

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Rumové řezy

Rumové řezy

Tvarohovo jahodové knedlíky

Tvarohovo jahodové knedlíky

Rybí pomazánka od babičky

Rybí pomazánka od babičky

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

62
Houbový guláš
Houbový guláš
62
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
53
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
43
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
35
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Valašské frgále
Valašské frgále
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí
Valašské frgály od babičky Martičky z…
Valašské koláče - Frgále
Valašské koláče - Frgále
Valašský Frgál
Valašský Frgál
Valentínská krupicová srdíčka
Valentínská krupicová srdíčka
  • Recepty.cz
  • Valašské hruškové frgály s badyánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact