• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Valašské frgály
Napište svůj komentář k receptu

Valašské frgály

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašské frgály
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g hrubá mouka
    • 120
      g cukr krupice
    • 120
      g margarín
    • 30
      g droždí
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      dl mléko
    • sůl
  • Náplň
    • 400
      g hlávkové zelí
    • 100
      g rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • sůl
  • Drobenka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g hrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr, vlijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk a žloutky. Rozdrobíme droždí a necháme je rozpustit. Vymícháme hladké vláčné těsto, které necháme nakynout asi 30 minut přikryté. Těsto rozdělíme na 4-5 dílů na lehce vymazaný rovný plech. Rukama potřenýma kapkou oleje vytvarujeme kruh stejnoměrně silný, potřeme náplní (krájené spařené zelí a rozinky s kořením), posypeme drobenkou, pokapeme rumem a pečeme v horké troubě po krátkém nakynutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Valašské frgály od babičky Martičky z…

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské hruškové frgály s badyánem

Valašské hruškové frgály s badyánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 13. 5. 2011 20:36

    Znám pod názvem zelňáky, nikdy jsem nepekla, ale jedla už několikrát u kamarádovy babičky na Valachách. Zní to sice zvláštně, zelí na frgál, ale jsou výborné! a když jsem jedla poprvé, asi bych ani nepoznala, že jsou se zelím. A myslím, že to zelí bylo strouhané.

  • J. | 11. 12. 2010 13:48

    Zelí je potřeba podusit az v nem nebude voda,nechat vychladnout a teprve pak dát na frgál :-)

  • elen | 8. 11. 2010 17:31

    Můžete mi prosím napsat někdo, kdo má zkušenosti se zelnou nádivkou, jak ji udělat? Měla jsem to nakrájeno na čtverečky, podušené s trochou másla a vody, skočicí a trochou cukru a není to ono. Chce to pokrájet na jemné nudličky snad? Nebo úplně rozsekat? Kolik dát cukru? :-( :-)

  • S.Tymova | 6. 11. 2010 13:23

    MŇAM!

  • unqgcgzusd unqgcgzusd | 16. 2. 2008 03:28

    Hello! Good Site! Thanks you! <a href=http://gqgnzrbpumx.com >http://gqgnzrbpumx.com</a>

  • wendy | 3. 9. 2005 10:28

    Děkuji moc, Martino!

  • Martina Hühneová | 24. 8. 2005 09:06

    Wendy, podívejte se na stránkyhttp://dadala.hyperlinx.cz/hypsladkuch/ost/ostr0025.htmlTrdelník je také naším oblíbeným moučníkem.

  • wendy | 24. 8. 2005 00:03

    Pro paní Stáňu: mohla byste prosím zveřejnit recept na nějaké ty jiné náplně? Moc děkuju

  • Hanka | 14. 6. 2005 14:04

    nemáte prosím vás recept na frgál ale na povidlový nebo je to stejné jako se zelím?

  • Stáňa Nová | 4. 6. 2005 16:31

    Dobré i s jinými náplněmi

  • Veronika Docekalová | 2. 6. 2005 18:27

    A když je tu ten frgál,nemáte prosím někdo recept na trdelník? Děkuji.

  • Veronika Docekalová | 2. 6. 2005 18:22

    Taky by mě zajímalo to zelí,nějak se mi tam nehodí

  • Romana Jílková | 9. 5. 2005 13:50

    Valašské frgály jsem ochutnala na Moravě,ale žádný nebyl se zelím,opravdu jse tam zelí dává.

  • Mirka Urbánková | 28. 12. 2004 03:34

    Recept na frgály u nás všem chutnal. Prosím zašlete mi ještě další valašské recepty, moc mě zajímají.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hlávkové zelí Hnědý rum Hrubá mouka Margarín Máslo Mléko Moučkový cukr Rozinky Skořice Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nugátové řezy

Nugátové řezy

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka II.

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Vdolky - rozpeky

Vdolky - rozpeky

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

153
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
99
Tajemná brambora
Tajemná brambora
85
Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní
Hrníčková kynutá bábovka…
69
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
69
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Valašské frgály
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact