• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Valašské frgály
Napište svůj komentář k receptu

Valašské frgály

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašské frgály
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g hrubá mouka
    • 120
      g cukr krupice
    • 120
      g margarín
    • 30
      g droždí
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      dl mléko
    • sůl
  • Náplň
    • 400
      g hlávkové zelí
    • 100
      g rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • sůl
  • Drobenka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g hrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr, vlijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk a žloutky. Rozdrobíme droždí a necháme je rozpustit. Vymícháme hladké vláčné těsto, které necháme nakynout asi 30 minut přikryté. Těsto rozdělíme na 4-5 dílů na lehce vymazaný rovný plech. Rukama potřenýma kapkou oleje vytvarujeme kruh stejnoměrně silný, potřeme náplní (krájené spařené zelí a rozinky s kořením), posypeme drobenkou, pokapeme rumem a pečeme v horké troubě po krátkém nakynutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Valašské frgály od babičky Martičky z…

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské hruškové frgály s badyánem

Valašské hruškové frgály s badyánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 13. 5. 2011 20:36

    Znám pod názvem zelňáky, nikdy jsem nepekla, ale jedla už několikrát u kamarádovy babičky na Valachách. Zní to sice zvláštně, zelí na frgál, ale jsou výborné! a když jsem jedla poprvé, asi bych ani nepoznala, že jsou se zelím. A myslím, že to zelí bylo strouhané.

  • J. | 11. 12. 2010 13:48

    Zelí je potřeba podusit az v nem nebude voda,nechat vychladnout a teprve pak dát na frgál :-)

  • elen | 8. 11. 2010 17:31

    Můžete mi prosím napsat někdo, kdo má zkušenosti se zelnou nádivkou, jak ji udělat? Měla jsem to nakrájeno na čtverečky, podušené s trochou másla a vody, skočicí a trochou cukru a není to ono. Chce to pokrájet na jemné nudličky snad? Nebo úplně rozsekat? Kolik dát cukru? :-( :-)

  • S.Tymova | 6. 11. 2010 13:23

    MŇAM!

  • unqgcgzusd unqgcgzusd | 16. 2. 2008 03:28

    Hello! Good Site! Thanks you! <a href=http://gqgnzrbpumx.com >http://gqgnzrbpumx.com</a>

  • wendy | 3. 9. 2005 10:28

    Děkuji moc, Martino!

  • Martina Hühneová | 24. 8. 2005 09:06

    Wendy, podívejte se na stránkyhttp://dadala.hyperlinx.cz/hypsladkuch/ost/ostr0025.htmlTrdelník je také naším oblíbeným moučníkem.

  • wendy | 24. 8. 2005 00:03

    Pro paní Stáňu: mohla byste prosím zveřejnit recept na nějaké ty jiné náplně? Moc děkuju

  • Hanka | 14. 6. 2005 14:04

    nemáte prosím vás recept na frgál ale na povidlový nebo je to stejné jako se zelím?

  • Stáňa Nová | 4. 6. 2005 16:31

    Dobré i s jinými náplněmi

  • Veronika Docekalová | 2. 6. 2005 18:27

    A když je tu ten frgál,nemáte prosím někdo recept na trdelník? Děkuji.

  • Veronika Docekalová | 2. 6. 2005 18:22

    Taky by mě zajímalo to zelí,nějak se mi tam nehodí

  • Romana Jílková | 9. 5. 2005 13:50

    Valašské frgály jsem ochutnala na Moravě,ale žádný nebyl se zelím,opravdu jse tam zelí dává.

  • Mirka Urbánková | 28. 12. 2004 03:34

    Recept na frgály u nás všem chutnal. Prosím zašlete mi ještě další valašské recepty, moc mě zajímají.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hlávkové zelí Hnědý rum Hrubá mouka Margarín Máslo Mléko Moučkový cukr Rozinky Skořice Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Žahour

Žahour

Malinový likér

Malinový likér

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Květáková polévka s mrkví  II.

Květáková polévka s mrkví II.

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Chuťovky (jednohubky) z listového těsta

Chuťovky (jednohubky) z listového…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

53
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
33
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
30
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
26
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
25
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Valašské frgály
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact