Brambory uvaříme s trochou kmínu v osolené vodě - brambory vaříme celé ve šlupce - proto je lepší mít brambory menší a podobné velikosti.
3
Množství brambor dle předpokládaného počtu porcí. Vzhledem k tomu, že brambory jsou hlavní chod, počítejte cca 0,5 kg na osobu.
4
VALAŠSKÁ TVAROHOVÁ SMĚS:
5
Na jednu vaničku tvarohu přidáme 250 ml šlehačky (tekuté) a nebo obdobné množství kysané smetany a rozmícháme do hladka. (Kdo chce extra dietní variantu, nahradí smetanu menším množstvím mléka.)
6
Přidáme na tenká kolečka nakrájenou čerstvou cibulku (jen zelenou část) z jednoho svazku. Přidáme hrst lístků čerstvého oregána pokrájeného na drobnější kousky.
7
Osolíme a tvarohovou směs promícháme.
8
Toto množství odpovídá cca 1-2 porcím.
9
Brambory podáváme celé, neloupané společně s tvarohovou směsí. Je možné jíst i se studenými bramborami - výborné zejména v létě jako lehký oběd.