Aj ja si myslím, dala som ju tam celú:-) práve varím:-)
Mirka, nie som autorka, ale podľa popisu by som povedala, že tá cibuľa sa varí celá. Ale môžem sa mýliť, nech ma autor opraví, ak chybujem :)))
Cibuľu dáme variť celú, len aby sa vyvarila, alebo ju treba pokrájať?
Kyselice mám moc ráda ,přidávám sušené houby a místo brambor dávám uvařené bílé fazole a taky uzené to tam nesmí chybět.:-)
polívku vařím už po druhé, moc dobrá :-)
přidávám ještě sušené trnky a opražený špek...mnamka
přidávám ještě sušené trnky a opražený špek...mnamka
jo jo valšské polevky to je grunt jsou výborné vím o čem mluvim jsem Zrožnova p.RAdh.
je to vyborny recept
Na uvaření kyselice stačí i jeden hrnec. Napřed musíme dát vařit brambory do osolené vody a až jsou uvařené, tak k nim přidáme kysané zelí s dalšími přísadami dle receptu. Po přidání kysaného zelí už brambory nezměknou.
Jo a babicka varila se zelim jeste kus uzenyho
Ano, tohle je prava Valasska kyselica :-)
Jako kuchařka jsem téměř začátečník, a tahle polévka je naprosto senzační a jednoduchá! Zapomněla jsem průběžně chutnat,ale po uvaření stejně nebylo čím vylepšovat . DOPORUČUJI !!! Je perfektní!
já přidávám ještě k bramborám vařit namočené suš.houky a klobásu opražím ve vlast.tuku-6 lit. hrnec mame na dva dny
Vařím podobně, jenom nedávám česnek, majoránku a kysanou smetanu, ale celý pepř a šlehačku. A je opravdu výborná.
Paní Jarko, jsem moc ráda, že jsem Vás potěšila.. Tuto zelňačku opravdu miluji už od dětství a teď ji vařím alespoň jednou za 14 dní. Určitě vyzkoušejte a napište jak Vám chutnala. Zkusím se babičky zeptat na ty "pravé valašské chlupaté knedlíky".
Ďakujem za ten recept. Iste ho varievala matka môjho otca v Rokytnici pri Vsetíne. Potešila som sa aj valáškym frgálom, ale ak máte vedomosť, napíšte prosím, ako sa varia pravé valašské "chlupaté knedlíky.Redakcii ďakujem za mnoho výborných receptov. Niekedy na oplátku prispejem zasa niečim z bratislavskej kuchyne.