• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Valašská kyselica jinak
Napište svůj komentář k receptu

Valašská kyselica jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašská kyselica jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kysané zelí
    • cibule
    • brambory
    • klobása
    • zakysaná smetana
    • mouka
    • majoránka
    • bobkový list
    • nové koření
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Zvlášť v hrnci dáme vařit kysané zelí s cibulí, bobkovým listem a novým kořením - já dávám na 500 g zelí jednu velkou cibuli, 5 bobkových listů a asi 7 kuliček nového koření, 1 lžičku soli. V dalším hrnci uvaříme osolené brambory na kostičky - přidávám i trochu drceného kmínu a 1 zeleninový bujón. Až je zelí měkké, přilijeme k němu uvařené brambory i s vodou a také na kostičky nakrájenou klobásu. Přidáme majoránku podle chuti, zahustíme moukou, převaříme a přidáme rozdrcený česnek. Do lehce vychladlé zelňačky - to proto, aby se smetana nesrazila - rozmícháme kysanou smetanu (4 lžíce?).
2
Je to zelňačka podle mojí babičky, která bydlí u Vsetína. A pozor, z 500 g zelí je jí opravdu hodně, ale u nás se nikdy neztratí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Valašská kyselica II

Valašská kyselica II

Bystřická kyselica

Bystřická kyselica

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka G. | 12. 1. 2009 14:13

    Aj ja si myslím, dala som ju tam celú:-) práve varím:-)

  • Tereza J. | 12. 1. 2009 13:43

    Mirka, nie som autorka, ale podľa popisu by som povedala, že tá cibuľa sa varí celá. Ale môžem sa mýliť, nech ma autor opraví, ak chybujem :)))

  • Mirka G. | 12. 1. 2009 13:26

    Cibuľu dáme variť celú, len aby sa vyvarila, alebo ju treba pokrájať?

  • Milena Skybova | 4. 1. 2009 18:08

    Kyselice mám moc ráda ,přidávám sušené houby a místo brambor dávám uvařené bílé fazole a taky uzené to tam nesmí chybět.:-)

  • Lucie | 6. 1. 2008 17:42

    polívku vařím už po druhé, moc dobrá :-)

  • Monika - | 21. 12. 2007 12:36

    přidávám ještě sušené trnky a opražený špek...mnamka

  • Monika - | 21. 12. 2007 12:36

    přidávám ještě sušené trnky a opražený špek...mnamka

  • Denda | 23. 11. 2007 15:29

    jo jo valšské polevky to je grunt jsou výborné vím o čem mluvim jsem Zrožnova p.RAdh.

  • Anonym | 15. 11. 2007 15:12

    je to vyborny recept

  • Pavlína ze Vsetína | 12. 9. 2006 13:05

    Na uvaření kyselice stačí i jeden hrnec. Napřed musíme dát vařit brambory do osolené vody a až jsou uvařené, tak k nim přidáme kysané zelí s dalšími přísadami dle receptu. Po přidání kysaného zelí už brambory nezměknou.

  • elem | 9. 7. 2006 19:52

    Jo a babicka varila se zelim jeste kus uzenyho

  • elem | 9. 7. 2006 19:49

    Ano, tohle je prava Valasska kyselica :-)

  • Karina | 10. 4. 2006 23:16

    Jako kuchařka jsem téměř začátečník, a tahle polévka je naprosto senzační a jednoduchá! Zapomněla jsem průběžně chutnat,ale po uvaření stejně nebylo čím vylepšovat . DOPORUČUJI !!! Je perfektní!

  • mája včelka | 3. 2. 2006 07:50

    já přidávám ještě k bramborám vařit namočené suš.houky a klobásu opražím ve vlast.tuku-6 lit. hrnec mame na dva dny

  • Anonym | 19. 11. 2005 10:08

    Vařím podobně, jenom nedávám česnek, majoránku a kysanou smetanu, ale celý pepř a šlehačku. A je opravdu výborná.

  • Kafenka :-) | 19. 11. 2005 09:31

    Paní Jarko, jsem moc ráda, že jsem Vás potěšila.. Tuto zelňačku opravdu miluji už od dětství a teď ji vařím alespoň jednou za 14 dní. Určitě vyzkoušejte a napište jak Vám chutnala. Zkusím se babičky zeptat na ty "pravé valašské chlupaté knedlíky".

  • Jarka z Bratislavy | 17. 11. 2005 20:41

    Ďakujem za ten recept. Iste ho varievala matka môjho otca v Rokytnici pri Vsetíne. Potešila som sa aj valáškym frgálom, ale ak máte vedomosť, napíšte prosím, ako sa varia pravé valašské "chlupaté knedlíky.Redakcii ďakujem za mnoho výborných receptov. Niekedy na oplátku prispejem zasa niečim z bratislavskej kuchyne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Kyselica
Pokrmy Z brambor Večeře Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Klobása Kysané zelí Majoránka Mouka Nové koření Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

66
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
65
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
57
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
49
Bramboračka s medvědím česnekem
Bramboračka s medvědím…
48
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Ina T. si posvítila na pražský Fashion Week: Kdo uspěl na módní akci roku

Ina T. si posvítila na pražský Fashion Week: Kdo uspěl na módní akci roku

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Valašská kyselica jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact