• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Valašská kyselica jinak
Napište svůj komentář k receptu

Valašská kyselica jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Valašská kyselica jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kysané zelí
    • cibule
    • brambory
    • klobása
    • zakysaná smetana
    • mouka
    • majoránka
    • bobkový list
    • nové koření
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Zvlášť v hrnci dáme vařit kysané zelí s cibulí, bobkovým listem a novým kořením - já dávám na 500 g zelí jednu velkou cibuli, 5 bobkových listů a asi 7 kuliček nového koření, 1 lžičku soli. V dalším hrnci uvaříme osolené brambory na kostičky - přidávám i trochu drceného kmínu a 1 zeleninový bujón. Až je zelí měkké, přilijeme k němu uvařené brambory i s vodou a také na kostičky nakrájenou klobásu. Přidáme majoránku podle chuti, zahustíme moukou, převaříme a přidáme rozdrcený česnek. Do lehce vychladlé zelňačky - to proto, aby se smetana nesrazila - rozmícháme kysanou smetanu (4 lžíce?).
2
Je to zelňačka podle mojí babičky, která bydlí u Vsetína. A pozor, z 500 g zelí je jí opravdu hodně, ale u nás se nikdy neztratí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Valašská kyselica II

Valašská kyselica II

Bystřická kyselica

Bystřická kyselica

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka G. | 12. 1. 2009 14:13

    Aj ja si myslím, dala som ju tam celú:-) práve varím:-)

  • Tereza J. | 12. 1. 2009 13:43

    Mirka, nie som autorka, ale podľa popisu by som povedala, že tá cibuľa sa varí celá. Ale môžem sa mýliť, nech ma autor opraví, ak chybujem :)))

  • Mirka G. | 12. 1. 2009 13:26

    Cibuľu dáme variť celú, len aby sa vyvarila, alebo ju treba pokrájať?

  • Milena Skybova | 4. 1. 2009 18:08

    Kyselice mám moc ráda ,přidávám sušené houby a místo brambor dávám uvařené bílé fazole a taky uzené to tam nesmí chybět.:-)

  • Lucie | 6. 1. 2008 17:42

    polívku vařím už po druhé, moc dobrá :-)

  • Monika - | 21. 12. 2007 12:36

    přidávám ještě sušené trnky a opražený špek...mnamka

  • Monika - | 21. 12. 2007 12:36

    přidávám ještě sušené trnky a opražený špek...mnamka

  • Denda | 23. 11. 2007 15:29

    jo jo valšské polevky to je grunt jsou výborné vím o čem mluvim jsem Zrožnova p.RAdh.

  • Anonym | 15. 11. 2007 15:12

    je to vyborny recept

  • Pavlína ze Vsetína | 12. 9. 2006 13:05

    Na uvaření kyselice stačí i jeden hrnec. Napřed musíme dát vařit brambory do osolené vody a až jsou uvařené, tak k nim přidáme kysané zelí s dalšími přísadami dle receptu. Po přidání kysaného zelí už brambory nezměknou.

  • elem | 9. 7. 2006 19:52

    Jo a babicka varila se zelim jeste kus uzenyho

  • elem | 9. 7. 2006 19:49

    Ano, tohle je prava Valasska kyselica :-)

  • Karina | 10. 4. 2006 23:16

    Jako kuchařka jsem téměř začátečník, a tahle polévka je naprosto senzační a jednoduchá! Zapomněla jsem průběžně chutnat,ale po uvaření stejně nebylo čím vylepšovat . DOPORUČUJI !!! Je perfektní!

  • mája včelka | 3. 2. 2006 07:50

    já přidávám ještě k bramborám vařit namočené suš.houky a klobásu opražím ve vlast.tuku-6 lit. hrnec mame na dva dny

  • Anonym | 19. 11. 2005 10:08

    Vařím podobně, jenom nedávám česnek, majoránku a kysanou smetanu, ale celý pepř a šlehačku. A je opravdu výborná.

  • Kafenka :-) | 19. 11. 2005 09:31

    Paní Jarko, jsem moc ráda, že jsem Vás potěšila.. Tuto zelňačku opravdu miluji už od dětství a teď ji vařím alespoň jednou za 14 dní. Určitě vyzkoušejte a napište jak Vám chutnala. Zkusím se babičky zeptat na ty "pravé valašské chlupaté knedlíky".

  • Jarka z Bratislavy | 17. 11. 2005 20:41

    Ďakujem za ten recept. Iste ho varievala matka môjho otca v Rokytnici pri Vsetíne. Potešila som sa aj valáškym frgálom, ale ak máte vedomosť, napíšte prosím, ako sa varia pravé valašské "chlupaté knedlíky.Redakcii ďakujem za mnoho výborných receptov. Niekedy na oplátku prispejem zasa niečim z bratislavskej kuchyne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Kyselica
Pokrmy Z brambor Večeře Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Klobása Kysané zelí Majoránka Mouka Nové koření Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

101
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
38
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
32
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 17.–18. 5. 2025: Kdo najde odpověď na otázky a koho čeká příjemné překvapení?

Horoskop na víkend 17.–18. 5. 2025: Kdo najde odpověď na otázky a koho čeká příjemné překvapení?

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Valašská kyselica jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact