Moravanku si scedíme a nálev dáme na stranu, ten použijeme se želatinou. Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky včetně těch z Moravanky. Vzniklou směs osolíme, opepříme a přidáme Majolku.
Želatinu uvaříme podle návodu, ale i s nálevem z Moravanky. Po mírném zchladnutí želatinový nálev přilijeme a vmícháme ke všem surovinám. Tuto vzniklou směs vlijeme do připravené formy, srnčího hřbetu atp., do kterého jsme si vložili potravinovou folii nebo igelitový sáček a necháme cca 2-3 hodiny ztuhnout v lednici – nejlépe je to tak do 2. dne.
3
Podáváme nakrájené plátky s rohlíkem, bagetou nebo dle své chuti (pro gurmány feferonku ponechám).
Moc dobrá, jednoduchá příprava, jinak vaječnou tlačenku už nedělám. :-)
olda
|26. 4. 2015 21:34
Vegeta? Dej si pár facek.. Všechno z pytlíku.. To se to vaří panečku... Co se týká vysočiny ,uheráku atd., myslím že je to absolutně zbytečné přeplácání jídla. A propo se to tam ani nehodí ale proti gustu.......... Každopádně jsem po přečtení tohoto komentáře nucen říct jedno: pejsku a kočičko, neserte se nám do vaření. :)
Petra
|7. 4. 2015 20:19
Jakou má tahle tlačenka trvanlivost? Jak dlouho dopředu ji můžu připravit?
lenka
|18. 6. 2014 10:35
želatinu uvařim dle návodu tolik a tolik vody plus ještě k tomu všechen nálev z moravanky prosim?
alex
|23. 5. 2014 10:32
majonéza = majolka :-D
tak tam se vytratila :-D
Jiřina
|6. 5. 2014 15:16
kam se vytratila ta majonéza z receptu? :'(
LZ.
|16. 4. 2014 16:49
Malé kousky vejce, málo salamu, chybi mastný salám (vysočina, uherák).
Dokořenit pepřem a vegetou.
Pak by to bylo výborné jídlo.
Co se týče zbarvení dalo by se experimentovat s klasickými barvami zelená,žlutá,červená, ale myslím, že to není pro tohle jídlo vhodné. Leda by z něj chtěl někdo vyrobit tématický dort, ale to je zase problém s konzistencí.
Ale kdyby se povedl takový upíři méďa s rudýma očima.. =-O