RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit skvělou vajíčkovou pomazánku
Malý detail - čo je to celé maslo? 125 g, 200 g alebo 250 g? Už so to niekoľkokrát písala - miery typu štvrť, pol, celé sú veľmi nejasné - dnes je toľko veľkostí balení. Ďakujem. Zora
je vynikající dat pouze tři čtvrtě másla cele je moc
to byla dobrota
Od té doby co někdo zjistil že to jde...
Zuzka, s tým strúhaním masla to nie je smiešne. Ja ho strúham tiež ( alebo margarín ), keď zabudnem ho vybrať z chladničky a chcem už aj piecť. Nastrúhané sa dobre a ľahko vymiešava, aj keď je stuhnuté, neostávajú kúsky.
Tuto pomazanku mam od svagriny, (preto i nazov s menom) a je uplne super, teda pre nas , sme taka pomazankova familia, aj nas dvojrocny syn si ju oblubil, a priznavam s tym struhanim je to smiesne ale je to tak, a tiez jej je dost. Dobru chut
Naozaj výborná. Robila som len z polovičnej dávky a je toho aj tak dosť :-). Davam za 1.
Tak tenhle recept zní opravdu dobře, máme o víkendu oslavu, pomazánku použiji na potření chlebíčků, pak už stačí jen oszobit uherákem nebo plátkem šunky nebo třeba kouskem hermelínu a je hotovo!
Kdyz pred strouhanim na struhadlo zatlacite pergamenovy papir , pak nebudete mit upatlane struhadlo. Po dokonceni strouhani sundat papir a tupou stranou nose seskrabnout to, co by normalne zustalo na struhadle. Tato metoda se da pouzit i pro dalsi potraviny, ktere se musi strouhat, specialne cokolada a citronova nebo pomerancova kura. Zkuste a uvidite, zda vam to bude vyhovovat.
Ak je maslo tuhé, tak sa pre lepšie spracovanie normálne nastrúha na strúhadle.
No od kdy? Od té doby co byly vynalezeny různé domácí chladírny a chladničky a mrazničky a strouhá se nejen máslo, ale i jiné tuky pokud trpíte zapoměntlivostí a nevyndáte příslušné včas aby změklo, nebo se rozhodnete něco dělat z náhlého popudu a nechcete čekat a pokud se nechcete utřít nebo uzadělat k smrti. Je to šikovné, zkuste to taky. Je ale pravda, že já nnikdy žádný tuk nestrouhla na jemném struhadle - bohatě stačí hrubé. A ta pomazánka nevypadá vůbec špatně a asi jí bude kopec za malý peníz - zdá se, že to brambory můžou hodně "nastavit", přitom jsou chuťově vcelku neutrální.
Tak teda nevím ale od kdy se máslo strouhá a to ještě na jemném struhadle.