Vejce uvaříme na tvrdo a zatím si do mísy nalejeme všechnu tatarku. Poté si na drobno nakrájíme cibulku a vše smícháme dohromady. Na konec dochutíme solí a pepřem (popř. nakrájíme salám a okurky).
Ahoj. Jsem kluk a je mi 13. Dostal jsem chť na vaječnou pomazánku, tak jsem šel na internet a vyhledával recepty, nakonec jsem si vybral tenhle a udělal jsem dobře. Udělal jsem si ho sám, ale mám k tomu nápad. Na 100 ml tatarky dávejte 2 vejce a 2 malé až středně velké cibule. Je tu lepší. DÍKY ZA PŘEČTENÍ.....TOMÁŠ
Týna
|3. 4. 2007 17:52
S tou zdravou stravou se to zase nesmí přehánět. Pokud člověk není nemocný nebo alergik a nemá ze zdravotních důvodů některá jídla zapovězena, měl by jíst všechno. I "nezdravé" jídlo obsahuje pro život důležité látky. Jde jen o množství, pestrost jídelníčku a dostatek pohybu.
Luccas Zajacová
|22. 1. 2007 17:33
Nechápu o čem tady diskutujete mě se tenhle recept líbí..... je přehlednej........ pokud to cěláte jinak prosim ale já to dělám stejně jako paní Adéla
Tereza Jarčušková
|22. 1. 2007 13:40
Dievčatá, minule som čítala, že podľa posledných výskumov síce vaječný žĺtok obsahuje cholesterol, ale zároveň obsahuje látku, ktorá zabraňuje jeho usadzovaniu v cievach. Bohužiaľ, zabudla som, ako sa volá.
ČISTÁ PRAVDA
|21. 1. 2007 18:36
zdravá vajíčková,ale dobrá pomazánka asi neexistuje.Pokud jste si zničili zdravy tak nehledejte recept na pomázánku z vajec.Člověk kterej neni línej se hejbat a je to jeho celoživotní krédo a nezastihla ho vrozená vada metabolismu tak může baštit pomazánky v jakémkoli složení.
Simča Sládková
|31. 12. 2006 14:09
Tak já dělám pomazánku asi takto: na 6 vajec natvrdo dám 6 kostiček taveňáku (u nás prodávají obyč sýr bez příchutě "Rodinka", jedna kostička je 50g a 100g sýra stojí cca 10 Kč.). Vejce rozstrouhám, vidličkou rozmačkám taveňáky, pak přidám jednu větší nastrouhanou cibuli a polévkovou lžíci plnotučné hořčice. No a pokud mám doma zbytky seschlého salámu, ztvrdlého sýra, nakládané okurečky a pod, tak to nastrouhám nebo jemně nakrájím do pomazánky také. Ten původní recept (vejce + tatarka + cibule) mi přijde spíše jako vaječný salát, než pomazánka.
Jana Kutačová
|30. 12. 2006 16:47
Jak tady čtu ty komentáře,tak když si představím,že vynechám jakékoliv pojivo-pomaz.máslo,majonézu,hořčici nebo tav.sýr,tak mi to mírně připomíná vaječnou posypku s cibulkou.Nezkoušela jsem to,ale nedovedu si to potom představit třeba na chlebíčku nebo rohlíku.Určitě tam něco co by spojilo ingredience být musí-od toho se tomu říká pomazánka.:o)
Jana Pátková
|30. 12. 2006 14:51
Pokud žijeme zdravě,tak uvařím 3 vajíčka, ale žloutky tam nedám, nasekám jenom bílky,přidáme cibuli, okurku, červenou papriku, měkký sýr a nedám uzeninu, já přidám utřený česnek, např. nastrouhám celer , mrkev- ale najemno místo tatarky jogurt, ale to je zase úplně jiná pomazánka /tady uvedená je lepší/.Každý máme svoje chutě
Zuza
|30. 12. 2006 13:15
Anonyme, když ještě vyhodíte ty žloutky,tak bílky s cibulí-nic zdravějšího už asi neexistuje:-)))A hlavně nesolit a nepepřit!!
Anonym
|30. 12. 2006 12:22
Dominátore,tak to čtu poprvé,že jsou vejce s cibulí zdravá.
dominator higt
|30. 12. 2006 11:17
my tam nedavame vubec majonezu ani tatarku ani pomazankove maslo!!!!!my zijeme zdrave!!!!!
B. B.
|1. 12. 2006 14:30
Taky dávám místo tatarky pomazánkové máslo, je to podstatně méně tučné a méně kalorické (tatarka 2140 kJ a pomazánkové máslo 1370 kJ na 100 g). A taky přidáváme hořčici, dává to tomu takový příjemný šmrnc
marcela slamdeckova
|3. 3. 2006 19:40
Do teto pomazanky misto tatarky davam pomazankove maslo a pridam lzicku kecupu a horcice...vyborna vecere