Ahoj. Jsem kluk a je mi 13. Dostal jsem chť na vaječnou pomazánku, tak jsem šel na internet a vyhledával recepty, nakonec jsem si vybral tenhle a udělal jsem dobře. Udělal jsem si ho sám, ale mám k tomu nápad. Na 100 ml tatarky dávejte 2 vejce a 2 malé až středně velké cibule. Je tu lepší. DÍKY ZA PŘEČTENÍ.....TOMÁŠ
S tou zdravou stravou se to zase nesmí přehánět. Pokud člověk není nemocný nebo alergik a nemá ze zdravotních důvodů některá jídla zapovězena, měl by jíst všechno. I "nezdravé" jídlo obsahuje pro život důležité látky. Jde jen o množství, pestrost jídelníčku a dostatek pohybu.
Nechápu o čem tady diskutujete mě se tenhle recept líbí..... je přehlednej........ pokud to cěláte jinak prosim ale já to dělám stejně jako paní Adéla
Dievčatá, minule som čítala, že podľa posledných výskumov síce vaječný žĺtok obsahuje cholesterol, ale zároveň obsahuje látku, ktorá zabraňuje jeho usadzovaniu v cievach. Bohužiaľ, zabudla som, ako sa volá.
zdravá vajíčková,ale dobrá pomazánka asi neexistuje.Pokud jste si zničili zdravy tak nehledejte recept na pomázánku z vajec.Člověk kterej neni línej se hejbat a je to jeho celoživotní krédo a nezastihla ho vrozená vada metabolismu tak může baštit pomazánky v jakémkoli složení.
Tak já dělám pomazánku asi takto: na 6 vajec natvrdo dám 6 kostiček taveňáku (u nás prodávají obyč sýr bez příchutě "Rodinka", jedna kostička je 50g a 100g sýra stojí cca 10 Kč.). Vejce rozstrouhám, vidličkou rozmačkám taveňáky, pak přidám jednu větší nastrouhanou cibuli a polévkovou lžíci plnotučné hořčice. No a pokud mám doma zbytky seschlého salámu, ztvrdlého sýra, nakládané okurečky a pod, tak to nastrouhám nebo jemně nakrájím do pomazánky také. Ten původní recept (vejce + tatarka + cibule) mi přijde spíše jako vaječný salát, než pomazánka.
Jak tady čtu ty komentáře,tak když si představím,že vynechám jakékoliv pojivo-pomaz.máslo,majonézu,hořčici nebo tav.sýr,tak mi to mírně připomíná vaječnou posypku s cibulkou.Nezkoušela jsem to,ale nedovedu si to potom představit třeba na chlebíčku nebo rohlíku.Určitě tam něco co by spojilo ingredience být musí-od toho se tomu říká pomazánka.:o)
Pokud žijeme zdravě,tak uvařím 3 vajíčka, ale žloutky tam nedám, nasekám jenom bílky,přidáme cibuli, okurku, červenou papriku, měkký sýr a nedám uzeninu, já přidám utřený česnek, např. nastrouhám celer , mrkev- ale najemno místo tatarky jogurt, ale to je zase úplně jiná pomazánka /tady uvedená je lepší/.Každý máme svoje chutě
Anonyme, když ještě vyhodíte ty žloutky,tak bílky s cibulí-nic zdravějšího už asi neexistuje:-)))A hlavně nesolit a nepepřit!!
Dominátore,tak to čtu poprvé,že jsou vejce s cibulí zdravá.
my tam nedavame vubec majonezu ani tatarku ani pomazankove maslo!!!!!my zijeme zdrave!!!!!
Taky dávám místo tatarky pomazánkové máslo, je to podstatně méně tučné a méně kalorické (tatarka 2140 kJ a pomazánkové máslo 1370 kJ na 100 g). A taky přidáváme hořčici, dává to tomu takový příjemný šmrnc :)
Do teto pomazanky misto tatarky davam pomazankove maslo a pridam lzicku kecupu a horcice...vyborna vecere