Uděláme cibulovou jíšku, zalejeme ji studenou vodou, osolíme, přidáme bobkový list (na 1 litr vody) a povaříme. Vyndáme bobkové listy a podle chuti okyselíme. Poté do polévky zavaříme ztracená vejce (vejce vložíme do sběračky a ponoříme do vařící polévky - bílek se snažíme přehrnout přes žloutek). Je to v podstatě polévka z ničeho - každý ovšem nemusí být na kyselou chuť polévky vyladěn.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|22. 8. 2015 21:09
Pak je to ale úplně jiná polévka! ;-)
Martin
|17. 12. 2014 23:37
Zkuste nedělat jíšku ,, do Vody s Octem, bobkem a celím pepřem dejte 3 velké cibule rozkrojené na čtvrty a vařit do polo měkka ...... pak kalsika přidat vejce smenatu nebo zakysanku .... uvařit brambory ve slupce a osmažit hodně ci bulky do zlatova ..... každý si do polevky dá brambor kolik chce a posype smaženou cibulkou :-)
Geeog Geeog
|1. 7. 2005 14:17
Také tuto polévku znám s přidáním smetany a dochucené koprem.Mám jí moc rád.
laeela
|26. 6. 2005 12:36
Já tuhle polévku znám ještě s přidáním kysané smetany, dělala ji moje babička a já ji milovala, hlavně vajíčko v ní :-)Moc dobré, jen se mi ji ještě nikdy nepovedlo udělat tak, aby chutnala jak ta babiččina.