Talířek, nejlépe nějaký malý, posypte strouhankou a na tu rozklepněte vajíčko, to osolte a opepřete a znovu celé posypte strouhankou. Poté nožem, nebo stěrkou velice pomalu "seškrábněte" na rozpálenou pánvičku, pozor, aby se nepoškodil žloutek a nevytekl. Až bude vajíčko trošku upečené, opatrně obraťte a opečte i z druhé strany. Hotové vajíčko potřete hořčicí a poskládejte na něj kousky rajčete, okurky, mladou cibulku a cokoliv najdete doma :o)
2
Je to moc dobré s chlebem i samotné jen se zeleninou. Ze začátku je těžké "seškrábnout" vajíčko z talířku, ale chce to jen trošku cviku a výsledek se určitě vyplatí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marie
|30. 6. 2008 16:37
Tento recept jsem nikdy nedělala, ale jedna paní mi před lety vyprávěla, že nasype do naběračky strouhanku, vyklepne vejce, posype solí a strouhankou a vyklopi na pánev. ale opravdu nevím jak to půjde, nezkoušela jsem.
Vladkka Nováková
|30. 6. 2008 14:41
A nešlo by použít lívanečník ? Mě se recept líbí, ale bojím se manipulace....asi to zkusím s pánví na lívance.
Marta Davidová
|29. 6. 2008 11:16
Já to dělám tak, že na pánvičku dám olej nasypu strouhanku naliji trochu rozmíchaná vajíčka zasypu znovu strouhankou, když vajíčka ztuhnou tak otočím.
Anna
|4. 4. 2007 18:46
jde to, kdyz date dostatek strouhanky na maly talirek - treba od salku na caj a pak ho nechate sklouznout a popozenete ho sterkou :o) pak se da dodatecne posupat strouhankou - ta na vajicku udela krupavou krusicku. Drzim palce
Anonym
|27. 3. 2007 08:53
Nedala by se ta strouhanka nasypat na pánvičku a rovnou na ni rozklepnout vajíčko? Jsem si jistá. že není v mých silách přesouvat obalené vejce:-)