• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vaječný řízek
Napište svůj komentář k receptu

Vaječný řízek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vaječný řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce strouhanka
    • mléko Kapka
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience rozšleháme, na pánvi rozpálíme tuk a nalijeme cca 2 lžíce rozšlehaných vajec. Ono se to rozteče a krásně naskočí, po chvilce obrátíme a opečeme z druhé strany.
2
Ihned dáváme na chléb, který pomažeme hořčicí, zdobíme cibulí, okurkou, rajčetem, zkrátka libovolnou zeleninou. Rychlá svačina nebo i večeře. Toto množství je na 4-5 chlebů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Vaječný chléb

Vaječný chléb

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 24. 8. 2011 09:07

    Michaela má pravdu a když jsme si přečetla některé komentáře tak dělají úplně jiné recepty .. vaječný řízek je to co je napsáno v tomto receptu .. to co zde píšete vy jsou pouze upgrady a s klasickým vaječným řízkem to nemá nic společného. a to co napsala Hana není už vůbec vaječný řízek ale to že chléb obalíte ve vajíčku a osmažíte ho jako topinku poté ho potřete hořčicí posypete nakrájenou cibulí a kyselou okurkou není vaječný řízek nýbrž dřevorubecký chléb :)

  • Anonym | 8. 1. 2007 02:05

    Já do toho rozšlehaného vejce kápnu od oka trochu mléka a místo strouhanky dávám hrubou krupici. Myslím, že se na toto jídlo vztahují oba názvy, jak smaženka, tak vaječný řízek.

  • Michaela | 6. 1. 2007 10:32

    Jak tady vidím tyto komentáře tak nevím, ale myslím si, že Jarka, Hanka i Vlastimil mluví úplně o jiných receptech (nehledě na název pokrmu).Volské oko v trojobalu je v předchozím recetpu uvedeno jako řízek z vajec.A tento vaječný řízek si můžete koupit skoro v každém občerstvení pod názvem smaženka...

  • Vlastimil | 14. 8. 2006 04:33

    Já dělám vaječný řízek úplně jinak: nejdříve udělám z vajec volské oka které po vychladnutí obalím jako řízek a ještě jednou usmažím. Podávám s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Rychlé, chutné a levné.

  • Jitka Malinová | 24. 2. 2006 08:42

    Dělám se sýrem, tvrdý nastrouhám, nebo rozmačkám trojuhelníček, přidám koření ( grilovací, chili ... ), může být i kousek cibule a pažitky. Šunku dávám jen vyjímečně, nebo až na vrch. Pokud je hmota tuhá naředím ( mlékem, pivem, vodou ). Usmažené potírám hořčicí a posypu sekanou cibulkou. Zeleninu jako přílohu ... mňam.

  • Andora | 23. 2. 2006 16:18

    Zkuste do té vaječné hmoty přidat ještě pár - nejlépe domácích škvarků. Dělávala nám to kdysi mamča a bylo to moc dobré.

  • *Jája* | 15. 9. 2005 16:59

    NEJjednodušší je klepnout 1 vejce do hrnečku, trošku našlehat, přidat 1 lžičku strouhanky, lžíci nakrájené šunky nebo měkkěho salámu a nalít na pánev. Po vyjmutí na talíř potřít hořčicí, posypat nakrájenou cibulí a event. trošku nasekané petrželky a ozdobit rajčaty,paprikou a nebo kyselou okurkou.

  • Lenka | 20. 2. 2005 19:44

    Když čtu ty ingredience, tak mi naskočilo, že vlastně pokaždé, když mi zůstanou vajíčka z obalování řízků, mám vaječný řízek. Akorát mě z toho nevznikne omeleta, ale opravdový řízek. Protože já tam vždycky nasypu tolik strouhanky až je ta hmota hustá a jde mi z toho udělat v rukách ,placička, něco jako karbenátek, který ještě obalím ve strouhance. Potom smažím společně s řízky a kolikrát mi to chutná víc než samotný řízek.

  • HANKA | 19. 2. 2005 08:46

    Tak to u nás se dělá tak ,že se vajíčka rozšlehají se solí,troškou mléka a pak v tom obalíme chleba a rychle ho osmažíme po obou stranách ,vyndáme ,potřeme hořčicí (kečupem) pak posypeme nadrobno nakrájenou cibulku (plátky kyselé okurky).

  • Jana Hamalova | 18. 2. 2005 18:00

    Tento řízek mi dělávala moje babička, ke které jsem , co by dítě, chodila na obědy. Jednou jsem ho chtěla udělat, ale nedá se popsat, co z toho bylo. Babička uz dávno zemřela, tak mi neměl kdo poradit, jak na to. Jarko to je to, co mi tak chutnalo jako dítěti. Dík, musim to zkusit.

  • Naďa | 18. 2. 2005 11:14

    Pro Alenu: zkoušela jsem to taky,ale ta rozšlehaná hmota těmi přísadami nějak ztěžkne a na pánvi se pak nenafoukne.Možná by bylo líp,posypat šunkou,nebo sýrem až těsně před obracením řízku.A mimo to,když se to obloží zeleninou(cibule je nutná,protože je na tom moc dobrá,když se prohřeje)je to barevné i tak!Ale zkuste , uvidíte a dejte vědět.Mimochodem,tu cibuli krájím na tenounká půlkolečka.

  • Alena | 18. 2. 2005 11:04

    Dobrý nápad, ještě bych do vajíčka před strouhankou nasypala třeba šunku jemně pokrájenou, smíchanou s petrželou, nebo paprikou aby to mělo mozaiku. Zkusím a uvidím až bude chvilka......

  • Jarka | 18. 2. 2005 10:46

    Já dělám vaječný řízek trošku jinak: Na pánvi rozpustíme kousek másla, naspypeme strouhanku, rozklepneme vajíčko (jako na volské oko), osolíme, zasypeme strouhankou a po chvíli až je to opečené obrátíme a dosmažíme. Podáváme s bramborem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Pepř mletý Strouhanka Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Palačinky snů

Palačinky snů

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

14
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Karamelové placičky s ořechy
Karamelové placičky s…
11
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
10
Kuřecí špízy se zeleninou a hlívou ústřičnou
Kuřecí špízy se…
9
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Vaječný řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact