• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vaječný řízek
Napište svůj komentář k receptu

Vaječný řízek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vaječný řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce strouhanka
    • mléko Kapka
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience rozšleháme, na pánvi rozpálíme tuk a nalijeme cca 2 lžíce rozšlehaných vajec. Ono se to rozteče a krásně naskočí, po chvilce obrátíme a opečeme z druhé strany.
2
Ihned dáváme na chléb, který pomažeme hořčicí, zdobíme cibulí, okurkou, rajčetem, zkrátka libovolnou zeleninou. Rychlá svačina nebo i večeře. Toto množství je na 4-5 chlebů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Vaječný chléb

Vaječný chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 24. 8. 2011 09:07

    Michaela má pravdu a když jsme si přečetla některé komentáře tak dělají úplně jiné recepty .. vaječný řízek je to co je napsáno v tomto receptu .. to co zde píšete vy jsou pouze upgrady a s klasickým vaječným řízkem to nemá nic společného. a to co napsala Hana není už vůbec vaječný řízek ale to že chléb obalíte ve vajíčku a osmažíte ho jako topinku poté ho potřete hořčicí posypete nakrájenou cibulí a kyselou okurkou není vaječný řízek nýbrž dřevorubecký chléb :)

  • Anonym | 8. 1. 2007 02:05

    Já do toho rozšlehaného vejce kápnu od oka trochu mléka a místo strouhanky dávám hrubou krupici. Myslím, že se na toto jídlo vztahují oba názvy, jak smaženka, tak vaječný řízek.

  • Michaela | 6. 1. 2007 10:32

    Jak tady vidím tyto komentáře tak nevím, ale myslím si, že Jarka, Hanka i Vlastimil mluví úplně o jiných receptech (nehledě na název pokrmu).Volské oko v trojobalu je v předchozím recetpu uvedeno jako řízek z vajec.A tento vaječný řízek si můžete koupit skoro v každém občerstvení pod názvem smaženka...

  • Vlastimil | 14. 8. 2006 04:33

    Já dělám vaječný řízek úplně jinak: nejdříve udělám z vajec volské oka které po vychladnutí obalím jako řízek a ještě jednou usmažím. Podávám s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Rychlé, chutné a levné.

  • Jitka Malinová | 24. 2. 2006 08:42

    Dělám se sýrem, tvrdý nastrouhám, nebo rozmačkám trojuhelníček, přidám koření ( grilovací, chili ... ), může být i kousek cibule a pažitky. Šunku dávám jen vyjímečně, nebo až na vrch. Pokud je hmota tuhá naředím ( mlékem, pivem, vodou ). Usmažené potírám hořčicí a posypu sekanou cibulkou. Zeleninu jako přílohu ... mňam.

  • Andora | 23. 2. 2006 16:18

    Zkuste do té vaječné hmoty přidat ještě pár - nejlépe domácích škvarků. Dělávala nám to kdysi mamča a bylo to moc dobré.

  • *Jája* | 15. 9. 2005 16:59

    NEJjednodušší je klepnout 1 vejce do hrnečku, trošku našlehat, přidat 1 lžičku strouhanky, lžíci nakrájené šunky nebo měkkěho salámu a nalít na pánev. Po vyjmutí na talíř potřít hořčicí, posypat nakrájenou cibulí a event. trošku nasekané petrželky a ozdobit rajčaty,paprikou a nebo kyselou okurkou.

  • Lenka | 20. 2. 2005 19:44

    Když čtu ty ingredience, tak mi naskočilo, že vlastně pokaždé, když mi zůstanou vajíčka z obalování řízků, mám vaječný řízek. Akorát mě z toho nevznikne omeleta, ale opravdový řízek. Protože já tam vždycky nasypu tolik strouhanky až je ta hmota hustá a jde mi z toho udělat v rukách ,placička, něco jako karbenátek, který ještě obalím ve strouhance. Potom smažím společně s řízky a kolikrát mi to chutná víc než samotný řízek.

  • HANKA | 19. 2. 2005 08:46

    Tak to u nás se dělá tak ,že se vajíčka rozšlehají se solí,troškou mléka a pak v tom obalíme chleba a rychle ho osmažíme po obou stranách ,vyndáme ,potřeme hořčicí (kečupem) pak posypeme nadrobno nakrájenou cibulku (plátky kyselé okurky).

  • Jana Hamalova | 18. 2. 2005 18:00

    Tento řízek mi dělávala moje babička, ke které jsem , co by dítě, chodila na obědy. Jednou jsem ho chtěla udělat, ale nedá se popsat, co z toho bylo. Babička uz dávno zemřela, tak mi neměl kdo poradit, jak na to. Jarko to je to, co mi tak chutnalo jako dítěti. Dík, musim to zkusit.

  • Naďa | 18. 2. 2005 11:14

    Pro Alenu: zkoušela jsem to taky,ale ta rozšlehaná hmota těmi přísadami nějak ztěžkne a na pánvi se pak nenafoukne.Možná by bylo líp,posypat šunkou,nebo sýrem až těsně před obracením řízku.A mimo to,když se to obloží zeleninou(cibule je nutná,protože je na tom moc dobrá,když se prohřeje)je to barevné i tak!Ale zkuste , uvidíte a dejte vědět.Mimochodem,tu cibuli krájím na tenounká půlkolečka.

  • Alena | 18. 2. 2005 11:04

    Dobrý nápad, ještě bych do vajíčka před strouhankou nasypala třeba šunku jemně pokrájenou, smíchanou s petrželou, nebo paprikou aby to mělo mozaiku. Zkusím a uvidím až bude chvilka......

  • Jarka | 18. 2. 2005 10:46

    Já dělám vaječný řízek trošku jinak: Na pánvi rozpustíme kousek másla, naspypeme strouhanku, rozklepneme vajíčko (jako na volské oko), osolíme, zasypeme strouhankou a po chvíli až je to opečené obrátíme a dosmažíme. Podáváme s bramborem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Pepř mletý Strouhanka Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Králičí ragú

Králičí ragú

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

769
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
148
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
54
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
53
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
46
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Felix Slováček otevřeně o manželce v léčebně: Že si chtěla Dáda ublížit?

Felix Slováček otevřeně o manželce v léčebně: Že si chtěla Dáda ublížit?

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Vaječný řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact