• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Napište svůj komentář k receptu

Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka

autor: Uživatel (#334098)
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Domácí "salko"
    • 2
      l mléko plnotučné
    • 150
      g med
    • 150
      g máslo
  • Vaječný likér
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 8
      ks žloutky
    • 400
      ml hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Mléko vaříme za stálého míchání cca 2-3 hodiny. Dva litry mléka zkondenzujeme na asi 800 ml. Když mléko začíná pěkně houstnout, odstavíme jej a vmícháme do něj máslo. Směs necháme zchladnout ideálně pod 50 °C.

RADA: Máslo bez lednice

2
Poté přidáme žloutky. Pokud nechceme v likéru žloutky syrové, přidáme je do mléka před koncem vaření a trochu povaříme. Na míchání likéru používáme ideálně tyčový mixér. Díky němu bude nápoj krásné jemný.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

3
Následně přilijeme smetanu. Tu ale už nevaříme. Mohla by se srazit.
4
V případě, že má směs opravdu méně než 50 °C, můžeme začít přidávat med a rum. Pokud máme raději likér sladší, dáme více medu, pokud ostřejší, přilijeme více rumu. (Teplota mléka je důležitá kvůli medu. Pokud se med zahřeje na více než 50 °C, ztrácí prospěšné látky.) Pokud si chceme likér ozvláštnit, přidáme podle chuti vanilku, kakao nebo oříškové máslo.

RADA: Vánoční likéry: S námi připravíte ty nejlepší

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkový vánoční koňak

Vanilkový vánoční koňak

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Veganský "vaječný" likér

Veganský "vaječný" likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Máslo Med Mléko plnotučné Smetana ke šlehání žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky

Rychlá pikantní pomazánka na…

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

218
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
46
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
41
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak II.
Vaječný koňak II.
Vaječný muffin
Vaječný muffin
Vaječný salát s celerem
Vaječný salát s celerem
Vaječný salát s ředkvičkami
Vaječný salát s ředkvičkami
  • Recepty.cz
  • Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact