Mléko vaříme za stálého míchání cca 2-3 hodiny. Dva litry mléka zkondenzujeme na asi 800 ml. Když mléko začíná pěkně houstnout, odstavíme jej a vmícháme do něj máslo. Směs necháme zchladnout ideálně pod 50 °C.
Poté přidáme žloutky. Pokud nechceme v likéru žloutky syrové, přidáme je do mléka před koncem vaření a trochu povaříme. Na míchání likéru používáme ideálně tyčový mixér. Díky němu bude nápoj krásné jemný.
Následně přilijeme smetanu. Tu ale už nevaříme. Mohla by se srazit.
4
V případě, že má směs opravdu méně než 50 °C, můžeme začít přidávat med a rum. Pokud máme raději likér sladší, dáme více medu, pokud ostřejší, přilijeme více rumu. (Teplota mléka je důležitá kvůli medu. Pokud se med zahřeje na více než 50 °C, ztrácí prospěšné látky.) Pokud si chceme likér ozvláštnit, přidáme podle chuti vanilku, kakao nebo oříškové máslo.