Kondenzované mléko doplníme převařenou, vlažnou vodou na objem 48 cl. V mixéru šleháme moučkový a vanilkový cukr, žloutky a čtvrtinu dávky připraveného mléka po dobu 10 minut, postupně přiléváme zbývající mléko, líh a rum a ještě šleháme 10 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
veronika
|18. 11. 2013 17:26
Vaječňák je perfektní s vanilkou, dobrý obchod s pravou vanilku je zde: www.vanilkovyobchod.cz Je tam mletá vanilka, extrakty, cukry, dokonce i víno :-)
nebude to nějaké silné, s tím lihem? :-D Já měla kdysi svůj recept, ale nějak jsem ho vytratila, dokonce jsem zkoušela i kombinaci rum + skořicový cukr a trochu kakaa a perfektní, zmizel ještě před Vánocema ;-)
Jinak ten lih bych opravdu nahradila rumem, už proto, že to má kromě alkoholu i příchuť která tomu likéru perfektně sedne :-)
mare
|27. 10. 2010 12:39
ale prvníto skusím jo :-\
Jana Tichá
|9. 10. 2005 22:50
Mám stejný recept, jen je navíc doplněný o jedno Salko. Dělám každoročně na Silvestra. Výborný!!!