• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vaječný koňak třený - 1930
Napište svůj komentář k receptu

Vaječný koňak třený - 1930

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vaječný koňak třený - 1930
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 250
      g cukr
    • 2
      vanilka cm
    • 0,50
      l mléko svařené, nebo smetany
    • 120
      g konzumní líh 80%
  • Rozpočet
    • 8
      ks žloutek
    • 300
      g cukr
    • vanilka
    • 0,50
      l smetana svařená
    • konzumní líh 80% 1/8

Postup přípravy receptu

1
Prosátý moučkový cukr, žloutky, vanilkový prášek nebo utlučenou prosátou vanilku třeme v míse 15 minut. Pak přidáme svařené, vychladlé mléko nebo smetanu a naposled zamícháme čistý líh. Dobře umíchaný koňak nalijeme do čistých lahví, zazátkujeme je a zapečetíme. Nikdy nesměl chybět na vánočním stole.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vaječný koňak

Vaječný koňak

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • František Brusák
    František Brusák | 11. 11. 2011 07:23

    Paní Lado Tak jsem to vyskoušel a zjistil jsem že se mi hrudky nedělají.Je jen jedna možnost proč se Vám udělaly.Použila jste mléko z marketu a šlehačku z dlouhou trvanlivostí..Toto zboží je vyráběno z řepkového oleje a mléčné sušiny a vody.Proto to má trvamlivost 3 a více měsíců.V roce 1930 nic takového neexistovalo.V kombinaci s alkoholem se to mohlo vysrážet.Jinak je to velmi výborný vaječný koňak.Pil jsem ho o vánocích celé dětství.Náprava jedině používat mléko sice pastelované ale s krátkou trvanlivostí,to samé smetana.To je záruka že je z kravského mléka.Hezkýn den

  • Simča Sládková | 16. 12. 2009 10:04

    Hmmm, nevím, kde nastala chyba, je to přesně opsaný recept z Knihy rozpočtů a kuchařských předpisů paní M. Janků - Sandtnerové, kterou já používám skoro jako kuchařskou bibli.... Zatím se mi nestalo, aby mi z této knihy nějaký recept nevyšel. Je pravda, že přímo tento recept jsem zatím nekoušela.... V receptu je velmi zdůrazněno, že mléko (či smetana) musí být vychladlé - nenastala chybka tady? Asi bych taky zkusila projet to mixerem, případně procedit (propasírovat hrudky) přes jemné sítko...

  • Di - | 15. 12. 2009 08:02

    A co kdybyste hrudkový koňak zcela moderně rozmixovala? Nepomohlo by to?

  • Lada Javorkova | 15. 12. 2009 07:35

    Bezne nekritizuji recepty druhych, protoze vim, ze jim se jiste dari podle nich vytvorit kreace kterym chutove bunky neodolaji, ale bohuzel o tomto receptu to napsat nemohu. Problem byl ten, ze se na konaku utvoril skraloup diky smetane, a ted je konak hrudkovaty ;-(. Postupovala jsem presne podle receptu, ale nezdarilo se....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Konzumní líh 80% Mléko Smetana Vanilka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guacamole

Guacamole

Okurková polévka

Okurková polévka

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Přesňáky s mákem

Přesňáky s mákem

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

24
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
19
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Fazolová polévka mňam
Fazolová polévka mňam
17
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Vaječný koňak třený - 1930
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact