Salko vaříme zavřené 2 hodiny a necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku, přimícháme Salko, Tatru a rum. Přes jemné síto přecedíme a nalijeme do sklenic.
2
Může se udělat u hrdla "špunt" - není na závadu :-))
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna Č.
|13. 11. 2007 08:00
Znám podobný recept,jen místo smetany se dává mléko.Tento nápoj nemá moc společného s chutí vaječného koňaku,my mu říkáme karamelový likér.Tedy souhlas s paní Helou.
Olga
|12. 11. 2007 20:47
Uplne súhlasím s pani Helou a Ivankou.Asi to je myslené ako nápoj , ktorý sa podáva hneď,veď tá šlahačka by sa pokazila,ale tie vajíčka mi tam tiež chýbajú keď to má byť vaječný koňak.
Ivana Přikrylová
|12. 11. 2007 18:07
Nějak v tom "vaječném" koňaku postrádám vejce
Hela -
|12. 11. 2007 16:11
Mohl by autor vysvětlit proč se šlehačka šlehá? A proč se Salko vaří, vždyť normálně se tam jen leje a pokud to má pak karamelovou chuť, tak to už není vaječný koňak.