• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Vaječný koňak
Napište svůj komentář k receptu

Vaječný koňak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 525
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sladký alkoholický nápoj, dříve ve Francii nazýván lait de poule (kuřecí mléko). Dobrota, kterou si v mžiku můžete připravit nejen na Vánoce.

Suroviny

3 porce
  • Na 0.5 l koňaku:
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 0,25
      l hnědý rum
    • 1
      plechovka salko

Postup přípravy receptu

1
Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, přidáme kondenzované mléko a opět cca 3 minuty šleháme.

RADA: Jak správně skladovat vajíčka, aby byla jako čerstvá?

2
Poté přilejeme rum a lehce prošleháme. Nalejeme do uzavíratelné skleněné láhve a dáme chladit do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nela Tichá | 29. 11. 2018 20:48

    Mužu se zeptat jak dlouho vydrží ?

  • Andrea jaksova | 26. 2. 2018 15:34

    Jak dlouho vydrží v lednici ?

  • girlska
    girlska | 11. 12. 2017 14:22

    Výborný! Můj první vaječňák. Dala jsem 4 žloutky, plechovku Salka, pytlík vanilkového cukru, trochu mléka a 2dcl rumu. Neměla jsem v čem šlehat, tak jsem to dala na 6 minut do mixéru :-D

  • já | 26. 4. 2017 09:28

    haha, víš prd

  • Milan | 10. 1. 2017 10:45

    Pít nápoje se syrovými vaječnými žloutky se nemusí vyplatit. A to zejména u domácích vajec z druhé ruky. Vždycky byla vžitá pouze tepelná úprava při přípravě vaječného koňaku, tedy zahřátí ve vodní lázni na 85 °C a rychlé zchlazení.

  • Mirka | 9. 1. 2017 11:06

    Je výborný, lepší som nepila. Dala som 200 ml rumu a stačilo.

  • janča | 21. 12. 2016 16:30

    tento recept dělám již 50let a vše moc chutná,ale dávám 5 žloutků,a když je moc hustý přidám kondenzované mláko.

  • Hanka | 21. 12. 2016 14:52

    Já dělám už druhý rok. Letos jsem experimentovala a dala do toho vanilku bourbon s třtinovým cukrem :) Dělala jsem 4 dávky a už mám z toho sotva 2 půl litrové flašky, takže PECKA! Vypadá to, že chutná ;-) :-D :-D :-D

  • Moni85
    Moni85 | 21. 12. 2016 12:21

    Včera jsem vyzkoušela, akorát s 200 ml rumu - výborný!!! Akorát hustý, paráda <3

  • saša | 9. 12. 2016 10:24

    Dělal jsem dokonalý,dal jsem jednu plechovku salka a tatra mléko a ještě naředil trochu mlékem aby byl ridší perfektní moc dlouho nevydržel díky za recept- :-D

  • Luff | 7. 12. 2016 20:01

    je super, ale je toho malo :D vseho aspon minimalne 2x tolik :D ;-)

  • Luff | 7. 12. 2016 20:01

    je super, ale je toho malo :D vseho aspon minimalne 2x tolik :D ;-)

  • Taivik | 7. 5. 2016 13:10

    Prostě mňamka :-P

  • lenkalvb
    lenkalvb | 16. 2. 2016 17:23

    Dobrý den, vaječný koňak je výborný, rumu jsem dala jen 200ml a naředila trochou plnotučného mléka, byl výborný a i hustý akorát!!! A opravdu doporučuji míchat 3 min. jinak se vše nespojí, jak má jsou tam pak cucky... Celá rodina si pochutnala, moc děkuji za recept. Všem doporučuji a dávám za 1 :-)

  • Martin | 23. 12. 2015 21:53

    Přidat více cukru ;-)

  • Eva | 20. 12. 2015 20:25

    Dobrý den, mám trošku problém. Váš recept už zkouším podruhé a vždy jsem ho měla hrozně řídký a ani po několika dnech nezhoustl. :'( Mohla by jste mi poradit, jak ho popřípadě zahustím, nebo co je možné dělat špatně? Děkuji

  • viera | 19. 12. 2015 20:02

    ja davam méně rumu a je dost husty,tak pridam malicko smetanu 12%,takze mi to pravidelne vyjde na 1/2 l a sklenicka....

  • viera | 19. 12. 2015 19:57

    tento konak delam několikrát za rok ....jen davam rumu méně a podle chuti pridavam, pro me je se 1/4 l rumu moc silny, jelikož je kvůli tomu vic husty,prileju malicko smetanu 12% , a vyjde mi pravidelne 1/2 l a sklenicka.....je vynikajici............na stejny spusob delam i irsky krem, jen pridam 1 polevkovou lzici karamelového salka.

  • Martina | 18. 12. 2015 11:51

    Dala bych příště méně rumu :-)

  • strucky | 30. 11. 2015 00:22

    Podle množství ingrediencí tak na půl litru.

  • Nikola | 16. 11. 2015 12:40

    Dobrý den, můžu se zeptat na kolik množství konaku je tento recept? Predem diky za odpoved, chystam se delat 2 litry :-)

  • Lukáš | 6. 11. 2015 15:22

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Udělal jsem ho omylem trošičku více a nevím jak to vypijeme :D. Jak dolouho vydrží v lednici v lahvi ? Předem děkuji za Odpověď. Jinak recept je super, moc chutná.

  • alda | 17. 10. 2015 11:03

    ses tatar, co to je za veta, ze neslazene neni

  • Petra | 5. 6. 2015 20:51

    výborný,všem moc chutná nikdy dlouho nevydrží :-)

  • Marty | 28. 12. 2014 16:26

    Urcite slazene. I ja se pridam . U nas take dlouho nevydrzel tak ze jsem delal dalsi. Priste je na rade ma polovicka :-))

  • Lenka | 26. 12. 2014 15:46

    Muj prvni vajecnak a hned super, lehke a vyborne. Doporucuji ;-)! <:-)

  • Jiřina | 24. 12. 2014 14:47

    nenípsaný cukr, tak je více než jisté, že salko, lye udělat i pikao či karamelový :)

  • Honza | 22. 12. 2014 08:06

    Do té doby, než ho někdo najde :-))

  • evatp | 21. 12. 2014 11:54

    Moc dobrý likér! Rychlý recept a výsledek opravdu moc chutný!!! :-)

  • katerinam | 20. 12. 2014 19:16

    mam pocit, ze neslazene ani neni ....?

  • Stana | 18. 12. 2014 19:27

    nevydrží ;.)

  • Monča | 17. 12. 2014 19:14

    <:-)

  • Monča | 17. 12. 2014 19:12

    Recept opravdu vynikající...sice jsem dala také méně rumíku, záleži kdo kolik snese ;-)

  • marketaska | 16. 12. 2014 13:01

    zdravím, prosím vas jak dlouho vydrzí v lednici? dekuji :-))

  • marketaska | 16. 12. 2014 13:01

    zdravím, prosím vas jak dlouho vydrzí v lednici? dekuji :-))

  • NanyBanana$ | 14. 12. 2014 16:17

    Sladké ... Jak jinak 8-) :-)

  • misa | 12. 12. 2014 16:03

    dobrý den, jaký dáváte rum nějaký kvalitnější nebo stačí "tuzemák"??? :)

  • Jita | 5. 12. 2014 17:12

    Díky za recept.Jen jsem z něj nevyčetla, zda kondenzované mléko .... slazené či neslazené? Díky za odpověď.

  • Petra | 26. 11. 2014 05:53

    Když je moc hustý stačí trošku zředit s mlíkem ;-)

  • Gabi2007
    Gabi2007 | 15. 11. 2014 20:29

    Mnamka,letos budu delatb dalsi

  • Jája | 17. 9. 2014 14:26

    Dnes jsem zkoušela domácí vaječňák poprvé a vybrala jsem si tento recept, protože je nejednodušší. Musím uznat, že je opravdu výborný, trošku silnější, ale alespoň zůstane v ledničce o pár dní déle. :-)) Děkuji za recept ;-)

  • allena89
    allena89 | 20. 4. 2014 15:09

    Výborný koňak, udělala jsem v pátek a dnes dělám další. Všem strašně moc chutnal.

  • Prvorozenec | 11. 2. 2014 22:58

    Vaječný koňak jsem dělal poprvé, recept je jednoduchý a dobrý, akorát jsem dal místo 250ml rumu polovinu a chutnal i ostatním. Jediné co mě rozesmálo, je to že nešel skoro vylít z lahve :-[

  • Monika | 5. 1. 2014 14:11

    Zkuste jiny recept, moje mamka dela tak, ze se tam vari pudink se zloutky a je mnohem leps nez tento recept a navic jsou zloutky uvarene, takze nehrozi salmonela 8-)

  • vronkovacikova | 30. 12. 2013 17:28

    velmi dobry :)

  • Libuše Romančíková | 28. 12. 2013 13:41

    Já tento recept dělám již řadu let ale dávám jen 130-140ml rumu. 250ml jsem dávala na dávku 2 salka a 6 žloutků.Tenkát byl ještě rum 40% a tak i na poloviční dávku stačilo těch 125ml.Teď už je rum jen 37,5% a tak dávám těch 130-140ml.Je to tak akorát a tento recept je opravdu moc dobrý a hlavně rychlý. ;-)

  • Vendy | 27. 12. 2013 14:08

    Taky mi připadal docela dost cítit rumem, tak jsme to ještě nadstavili smetanou. :-)

  • Dzudy | 20. 12. 2013 20:05

    Neni špatný, chutnal dobře :-\ pokud chcete ale hustý vaječný koňak patří tam líh.

  • recepty73
    recepty73 | 18. 12. 2013 18:27

    ...už je v lahvích :-P

  • Oriana23 | 18. 12. 2013 17:20

    Je skvělý, dělám ho už poněkolikáté.

  • Nika | 10. 12. 2013 11:24

    vaječný koňak je od slova vaječný, ne? :-)

  • Kuchař | 1. 9. 2013 17:16

    rozmíchám vajíčka v rumu a pak dávám vše ostatní, alkohol případné zárodky zabije

  • jenda pšenda | 23. 12. 2012 22:18

    Dal jsem kombinaci klasického kondenzovaného mléka a druhé pikao a musím říct, že je to bomba :)

  • Linda | 23. 12. 2012 15:33

    Mňam, tak právě jsem ho dodělala a je perfektní. Na mě je v něm sice docela hodně rumu :-[ Takže jsem ho nedala tolik, ale je fakt luxusní :-P Děkuji a recept ukládám, ať vím, co se u nás bude po večerech bumbat příští rok <:-)

  • ilona mimon | 22. 12. 2012 14:46

    tak letos poprve jsem skusila vajecnák a vysledek nevim kam jej zkovat aby mi ho nevipili je vynikajici díky :-*

  • míla | 21. 12. 2012 01:12

    místo rumu dávám domácí slivovici a to má také velký úspěch

  • Ilona | 15. 12. 2012 14:05

    Ten je tak výbornej, že se myslim nikde ani nestihne zkazit :)))

  • kykiryki | 14. 12. 2012 13:52

    Koňak se nevaří, alkohol to zakonzervuje na dlouho. My ho máme v lednici i dva týdny a nic se s ním neděje.

  • sýr | 14. 12. 2012 13:32

    to se nevaří, když tam jsou syrový vajíčka? vydrží do Vánoc?

  • Domča@Lea
    Domča@Lea | 14. 12. 2012 11:21

    mnam mnam mnam :) letos už ho budu dělat podruhé :) je výborný :) <3

  • kle | 10. 12. 2012 21:18

    :-| zivacka

  • lucka | 10. 12. 2012 21:18

    :-)) 8-) ;-) :-D

  • lucka | 10. 12. 2012 21:12

    dik za recept

  • sweetangel
    sweetangel | 27. 11. 2012 03:54

    My k tomu pridavame plecovku neslazeneho mleka :-) a je to vyborny ;-)

  • smolici
    smolici | 7. 4. 2012 13:21

    je to mňamka!!! salko jsem v plechovce ještě převařila na karamelovou příchuť a dala jen 100ml rumu, aby mohla "olizovat" i dcera :-) :-) Děkuji za recept.

  • Lukáš | 4. 3. 2012 19:26

    Zkusil jsem tento recept a zjistil jsem, že potřebuje doladit. Byl moc hustý, bylo moc cítit sladké kondenzované mléko. Zředil jsem to trochu mlékem, aby chuť byla vyvážená a velmi dobré - doporučuji.

  • jmuell1 | 14. 2. 2012 07:19

    Chutnalo dcerce, chutnalo zeťákovi, chutnalo všem, komu dali naši mladí ochutnat! A to potěší.

  • petr | 10. 2. 2012 12:55

    když neznáš přísloví tak se do toho neser!

  • Ilča | 2. 1. 2012 23:39

    Co ho takhle strčit tu láhev do hrnce s teplou vodou ?

  • Hannah | 23. 12. 2011 13:38

    Bohužel tento recept mě zklamal. Čerstvě vyrobevný výborný, ale druhý den po vyndání z lednice ztuhlý jak puding , z láhve nelze vydobýt. Má konzistenci hustého krému, nikoliv likéru, i když chuťově je výborný. Prosím poraďte, jak ho z té láhve mám dostat. Současně bych uvítala recept na vaječný koňak, který zůstane tekutý.

  • Pavla | 19. 12. 2011 15:26

    Recept vypadá úžasně a Vaše komentáře ještě líp :-) . Ale prosím Vás není pozdě jej teď ještě udělat? Musí se nějakou dobu odležet, nebo ne? Děkuji za odpověď ;-)

  • Adam | 19. 12. 2011 15:18

    Dal Vám to najevo poněkud neomaleným způsobem ale měl pravdu. Pokud z daní které platí půjdou peníze na inzulín, kompresní ponožky na křečáky, na léky proti vysokému tlaku na srdce atd... Tak se nedívím, že to podal jak to podal, protože jemu na výplatu už moc nezbyde. TAK SI DEJTE PODLE CHUTI A MYSLETE NA NEJ!!!

  • Jitka | 19. 12. 2011 14:27

    Uz se nemuzu dockat az si tenhle recept vyzkousim. Pak dam vedet jak chutna tady ve Walesu :-). Jen jednu otazku: Musim si ho udelat dopredu jelikoz az do vanoc pracuju - jak dlouho mi vydrzi v lednici? Abych je tu vsechny neotravila :-D

  • helča | 14. 12. 2011 14:45

    Tady sedne: Až tlustí budou hubení, hubení budou studení. :'( A vnouče má zapadnout do měkkého klína milující babičky a ne aby si o její kosti narazil prcinku.

  • RUZENA | 20. 11. 2011 13:26

    mila karolinko moc vam dekuji za povzbuzeni moje pani doktorka mi rika ze si nemuzu dovolit drzet zadnou dietu protoze mam hodne nemoci mam 100 kllo mam 52 let a dopreju si na co mam chut, nejvic me stve k dyz vas vsude u lekaru upozornujou ze jste OBEZNI. Karolinko jednou se mi stalo u kekare uz jsem odchazela a on me mezi dverima doslova rekl jestli chci zit tak jsem rekla ze ano on me na toto rekl abych NEZRALA mimochodem byla jsem u tohoto lekare poprve a naposled on byl hubene postavy co myslite ze se stalo onemocnel a ZEMREL moc vas zdravim RUZENA.

  • karolina | 14. 11. 2011 09:53

    oparava hubený mrtví :'(

  • karolina | 14. 11. 2011 09:51

    já nevím že řešíte jak budete vypadat po vaječňáku,dyť je to úplně jedno,důležité je jak se cítíte,jestli máte 50 nebo 100kg je fuk,je spousta lidí kteří se kvůli své linii neumí ani bavit,a můj děda říkavá až tlustý budou hubený ,hubený budou tlustý,pak dostal rakovinu a dlouho se léčil,tenkrát mu doktor řekl,že může bít jen rád ,že nebyl hubený jen představa ta že měl 120kg a při léčbě 55shubnul mluví sama o sobě,co dodat-neřešte postavu řešte život a vaječnák je skvělej životabudič

  • Jakub | 30. 9. 2011 11:00

    Dávám do něho 1/2 litru Rumu, 10 žloutků, 10 vanilkových cukrů a 3 plechovky Salka. Salko navíc předtím vařím (v zavřených plechovkách) 3 hodiny ve vodě. Pak vše smíchám a rozmixuji. Je hustý a moc dobrý.

  • betka | 30. 12. 2010 16:13

    super,vyskusala som a kazdy aj pohariky vylizuje.

  • petr | 25. 12. 2010 04:52

    dekuju!!! :-\

  • Jana Z. | 22. 12. 2010 14:00

    To mě moc zaujalo. To konden. mléko je neslazené? Celé? A kolik tak cukru a rumu? Díky

  • kuchticka m | 4. 12. 2010 01:05

    vyzkousela jsm a je super

  • alena kubna | 23. 11. 2010 23:18

    Recept jsem vyzkoušela je výborný ,do vánoc budu muset udělat znova dlouho nevydrží

  • Simča | 19. 11. 2010 16:29

    Super recept, já jsem akorát měla silnější rům takře jsem tam dávala jen 150ml :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 18. 11. 2010 21:02

    Jo, to znám velmi dobře :-) 8-) :-) Mizí přímo závratnou rychlostí, že? Děláme ho vždycky na vánoce a když přijdeme zmrzlí z půlnoční, tak se vytáhne mísa cukroví a láhev vaječňáku a TAK hezky se vykládá .... Už se těším :-)

  • | 18. 11. 2010 19:09

    nevim, cim to je, ale u nas se tenhle vajecny konak nejak "vyparuje" :-\

  • Tereza T
    Tereza T | 18. 11. 2010 16:39

    Opraveno, díky za upozornění.

  • Ladia
    Ladia | 18. 11. 2010 15:11

    Není, rumu pouze 1/4 l :-D Ještě bych doplnila, že se jedná o předpis na 1/2 litru koňaku.

  • Miluše | 3. 11. 2010 11:11

    je správě 1 litr rumu? :-)

  • terez | 24. 10. 2010 15:41

    salmonela sem, salmonela tam ;-) sak je tam rum, ne? 8-)

  • Lenka Kristová | 16. 12. 2009 20:30

    Dělám vaječný koňak bez vajec...rozmixuju kondenzované mléko s uvařeným prochladlým vanilkovým pudinkem, cukrem a rumem...když spěchám, pudink nevařím a místo něj tam dám 2 kupované vanilkové pudinky v kelímku, jen bez té šlehačky nahoře.

  • Simča Sládková | 16. 12. 2009 15:14

    Poslední věta měla být: nikdy nám tak dlouho nevydržel :-)... a to jsem ještě nic nepila :-)

  • Simča Sládková | 16. 12. 2009 15:12

    Mám recept velmi podobný, jen je asi méně alkoholický, protože na 1 plechovku (1/4 l) sladkého kondenzovaného mléka a 1/4 rumu jsou tam 4 žloutky a 1/4 litru svařené šlehačky. Ale vzhledem k tomu, že ho se mnou mlsají děti, tak je asi lépe, že to není tak "ožralé"..... Jinak mám u receptu poznámku, že se může nechat tak 3 dny v lednici (nikdy nám to louho nevydržel :-) )

  • Daniela Burdová | 14. 12. 2009 18:40

    Výborný a jednoduchý recept, můžu jenom doporučit... Zhoustl během chvíle v ledničce. Je moc dobrý, mňam.

  • marie zapecova | 19. 12. 2007 20:56

    uplně hledim ,že se nebojite salmonely ,moje mamka vždy ho vždy michala nad parou ,byl krasně hladky a husty a žloutkyjen dva ,nesmí to však do varu ,srazil by se .Nakonec si nalila do stopečky a na povrch si nasypala trošku kávy , to je bašta ,to zkuste,zravim.marie.z.

  • Jiřina Koutníková | 12. 5. 2007 23:24

    Hrozně dlouho jsem už na těchto stránkách nebyla. Proto mě velice potěšilo, že vám můj vaječný koňak chutná.Recept mám od maminky. Doma jsme jej vyráběli co pamatuji. Moje děti jej také měly nejraději.Už jsem jej předala další generaci.Tak dobrou chuť.

  • Hana Rožníčková | 10. 11. 2006 14:48

    Začátkem prosince dělám také vaječný koňak, tomuto je velmi podobný. Je hustý ( po nějaké době ) jako puding, ale výborný. Už se na něj těším!!!

  • Pilouch | 9. 10. 2006 11:08

    Chtěla bych se zeptat, jak dlouho lze vaječnák skladovat? děkuji za odpověď

  • Dusan a Ada | 31. 12. 2005 22:53

    My tiez suhlasime ze je podstatne lepsi nez egg nog ktory sa tu v USA predava. Budeme ho pit na novy rok. Dik.

  • Sona | 8. 12. 2005 03:06

    Ahoj Jirinko,Diky za recept, je bezva, ten vajecnak je moc dobry i na zmrzlinu a na slehacku do kafe. Co se tyce kalorii ty se nemaji pocitat, pak cloveku nechutna. Olince jenom tolik, vazim 55 kilo a ziju na cokolade a sladkostech skoro cely zivot.Tady maji v obchodech Egg Nog ale to je s muskatem a neni to ono. Vajecnak je vajecnak.

  • Airan Novakova | 21. 11. 2005 13:05

    Pane Zdenku, ja pridavam jeste k tomu cukr jak uz prede mnou radila pani Ticha a sleham se zloutkama do peny...pak nemuzou vam zustat nerozslehane kousky vajec:-))

  • Zdeněk Krejčí | 21. 11. 2005 12:23

    Dobrý den, prosím o radu: dělám podobný vaječňák, ale v loňském roce mi zůstaly nerozšlehané kousky vajíček, které se už nerozpustili. Na chuť to vliv nemělo, ale bylo to nepříjemné. Dík za odpověď na mail: zd.krejci@seznam.cz

  • Ilona Cooper | 16. 11. 2005 21:22

    Vajecny konak prece nepije nikdo kazdej den,takze to nevadi ze je kaloricky,to se dela vetsinou jenom na vanoce,dekuji za recept.

  • Anonym | 3. 10. 2005 23:04

    Nejlepsi konak jaky muzu v USA vyrobit. Dokonce je podobny tomu od maminky, i kdyz mene kaloricky (maminka do nej dava 5 zloutku). Znamym chutna lepe nez tradicni americky egg nog, coz je smetanovozloutkovy zaklad s brandy a muskatovym oriskem.

  • Jana Tichá | 5. 9. 2005 22:10

    Dávám ještě 100g práškového cukru a 1 neslazené mléko Tatra.

  • evca | 5. 9. 2005 18:55

    Velmi lahodné.Neodhadla jsem presně čtvrt litru rumu a dala tam trochu vic,ale příště dám rumu méně. Dík, za skvělý recept.

  • Gábina Blažková | 2. 12. 2004 11:48

    Děkuju za výborný recept. Dlouho jsem nemohla přijít na pořádný recept,jaký dělávala moje babička. Měla cukrovku,alr vaječňák si nikdy na Vánoce neodpustila. Dělala ho krásně hustý a lepkavý, prostě jako tenhle od vás. Ještě jednou děkuji a na zdraví!

  • Alena | 18. 11. 2004 08:29

    Vypadat blbě můžu i za rok bez vaječného koňaku, pokud budu jíst jako bezedná. Jednou za rok na vánoce si dám tento koňak za odměnu,že vypadám stále dobře...

  • Vladka Sedláčková | 17. 11. 2004 07:36

    Olinko, dobré nekalorické je jenom voda. Tak dobrou chuť.

  • Klára | 16. 11. 2004 18:35

    Já to piju každý vánoce a vypadám dobře.

  • olinka | 9. 11. 2004 21:30

    verim, ze to dobre, ale taky nesmirne kaloricke...pokud to budete pit casto, tak nevim-nevim, jak budetevypadat za 5 let...

  • Kuchařka on-line | 9. 11. 2004 18:26

    Opraveno.

  • Jiřina Koutníková | 9. 11. 2004 17:46

    recept je na 1/2 l koňaku

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry Drinky a koktejly Jedlé dárky
Nápoje Alkoholické Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Salko Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

78
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
32
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
31
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
31
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
24
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Vaječné rolky s nori a uzeným lososem
Vaječné rolky s nori a uzeným lososem
Vaječné toasty
Vaječné toasty
Vaječný chléb
Vaječný chléb
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak II.
Vaječný koňak II.
Vaječný likér z domácího kondenzovaného mléka
Vaječný likér z domácího kondenzovaného…
  • Recepty.cz
  • Vaječný koňak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact