Originální pochoutka inspirovaná japonským suši. Vaječná omeleta ochucená křenem wasabi spolu s řasou nori a kousky uzeného lososa chutná skvěle. Nesmí chybět ani sezamová semínka na ozdobu.
Pánev o průměru asi 24 cm vytřete olejem a rozehřejte. Na ni nalijte tenkou vrstvu vaječné směsi. Doprostřed dejte polovinu plátku nori a na ni položte trochu lososa. Omeletu neobracejte, ale srolujte k jedné straně ve chvíli, kdy zespodu ztuhne. Na pánev nalijte ještě jednu tenkou vrstvu vaječné směsi a až zatuhne, rolku na straně zarolujte i do této vrstvy a vyklopte na prkénko. Stejně pokračujte, dokud nespotřebujete všechnu směs.
3
Ještě horké rolky smáčkněte v podložce na balení suši nebo dlaněmi a obalte v černém sezamu. Nakrájejte je na šířku asi 3 cm, naskládejte na talíř a ozdobte tenkými proužky nakrájenými ze zbytku nori.
4
Tip: Vaječné rolky si můžete připravit i ve vegetariánské verzi, stačí místo lososa přidat třeba fermentovanou zeleninu.