Vařená vejce a dietní salám nakrájíme na asi 1 cm kousky. Všechny ingredience pak smícháme, vložíme do tlačenkového střeva, oba kraje utáhneme nití a vaříme ve velkém hrnci 2,5 hodiny.
2
Necháme pořádně vychladnout - vřele doporučuji až do druhého dne, jinak se vám tlačenka celá rozsype. Krájíme na kolečka jako klasickou tlačenku a klademe na chleba.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucie
|17. 2. 2012 12:09
Dá se to i péct, např. v bábovkové formě? Děkuji
Jana Kutačová
|23. 1. 2007 06:03
Použila jsem mleté vepřové maso,přidala vše co je v receptu a ještě zužitkovala asi 15 dkg tvrdého sýru nakrájeného na kostičky.Bylo to opravdu moc dobré a s červenou kapií i dekorativní.Mslím,že při výrobě slavnostnějších studených mís to u nás nebude chybět.Je to dobrotka a potěšení i pro oko:o)
Renata Kolářová
|18. 1. 2007 10:20
Trochu bych se toho míchaného masa bála, tady je potřeba bůček, aby tam bylo mastné, které všechno dohromady po vychladnutí pojí.
Anonym
|18. 1. 2007 06:12
Dalo by se to udělat i z mletého masa míchaného-myslím tím hovězí s vepřovým ?
jana podrazilova
|17. 1. 2007 06:51
Bez obav, drží to pohromadě. Znám to pod názvem mortadela. Dělám jí často, a je to vynikající. Skvělý je to, když si kolečko tlačenky potřete kečupem.
Jitka Malinová
|16. 1. 2007 17:41
Ivano, tam je syrové mleté maso a syrová vajíčka, takže by to mělo držet pohromadě. Dobrý nápad.
Renata Kolářová
|16. 1. 2007 17:20
Nepřidává, všechno dohromady pojí bůček, který po vychladnutí ztuhne a vajíčka. Pro jistotu ale můžete želatinu použít, už jsem to také zkoušela když jsem měla hodně libové maso.
Ivana Přikrylová
|16. 1. 2007 16:39
Znám klasickou vaječnou tlačenku, kde se jako pojivo používá želatina. Tady se nic nepřidává aby to drželo pohromadě?