Dá se to i péct, např. v bábovkové formě? Děkuji
Použila jsem mleté vepřové maso,přidala vše co je v receptu a ještě zužitkovala asi 15 dkg tvrdého sýru nakrájeného na kostičky.Bylo to opravdu moc dobré a s červenou kapií i dekorativní.Mslím,že při výrobě slavnostnějších studených mís to u nás nebude chybět.Je to dobrotka a potěšení i pro oko:o)
Trochu bych se toho míchaného masa bála, tady je potřeba bůček, aby tam bylo mastné, které všechno dohromady po vychladnutí pojí.
Dalo by se to udělat i z mletého masa míchaného-myslím tím hovězí s vepřovým ?
Bez obav, drží to pohromadě. Znám to pod názvem mortadela. Dělám jí často, a je to vynikající. Skvělý je to, když si kolečko tlačenky potřete kečupem.
Ivano, tam je syrové mleté maso a syrová vajíčka, takže by to mělo držet pohromadě. Dobrý nápad.
Nepřidává, všechno dohromady pojí bůček, který po vychladnutí ztuhne a vajíčka. Pro jistotu ale můžete želatinu použít, už jsem to také zkoušela když jsem měla hodně libové maso.
Znám klasickou vaječnou tlačenku, kde se jako pojivo používá želatina. Tady se nic nepřidává aby to drželo pohromadě?