Vejce uvaříme natvrdo. Vložíme je do studené vody a pak oloupeme. Oloupaná vejce rozkrojíme podélně a lžičkou vyjmeme žloutky. Vložíme je do misky a vidličkou rozmačkáme.
2
Přidáme jogurt, hořčici a vše rošleháme dohladka.
3
Na malé kousky nakrájíme uzené a stejně tak i uvařené bílky. Rukolu omyjeme a nasekáme najemno.
4
Do mísy přidáme uzené, rukolu, bílky a dochutíme solí. Vše promícháme a natíráme na bagetu. Zdobíme rukolou.
Opravdu vynikající! Neměla jsem po ruce žádnou uzeninu, tak jsem místo ní přidala cherry rajčátka :-) Celé rodině moc chutnalo... Děkuji za recept a dávám za jedna :-)
Hrbek Apina
|24. 6. 2008 14:48
Ted uz vim co to je, dekuji. U nas se to jmenuje Arugula a ja z neho delavam pesto na testovinu. Je bajecne, prave ta lehce nahorkla chut pestu dodava extra chut.
ladislava staffenová
|24. 6. 2008 14:22
Rukola - naprosto skvělý listový salátek s mirně nahořklou chutí,ale fakt jen mírně a jinak má trochu víc nakadeřené listy,určitě ho znáte.Laďka